Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 552
  • 935
  •   1
Отговори
# 765
И аз мисля, че Инглесина, защото ширината ѝ позволява да я вдигаш, заедно с бебето. Обикновено са средно 8 кг.

# 766
Здравейте, имам бебе на 8 месеца, търся подходяща лятна количка еднорог ...
С бюджет между 200-300 лв. ...искам да е максимално лека, но с големи колела, да е с дълбок сенник и УВ защита и т.н. и си давам сметка, че не съществува такава, която отговаря на всичките ми желания дори за по-висок бюджет. Та какво мислите за Momi Estelle Dakar, Chipolino Pixie, Cam Matic, Kikaboo Alexa?

# 767
С бюджет между 200-300 лв. ...искам да е максимално лека, но с големи колела, да е с дълбок сенник и УВ защита и т.н. и си давам сметка, че не съществува такава, която отговаря на всичките ми желания дори за по-висок бюджет. Та какво мислите за Momi Estelle Dakar, Pixie, Cam Matic, Kikaboo Alexa?
Какво наричаш еднорог?
Малко си противоречи - хем да е с големи колела, хем да е лека, махни изисксването за големите колела, според мен, наблегни на това да е лека.
Momi  полска, много са и големи колелата
Kikaboo, Chipolino - български
Cam италианска
от тези 4, без да е необходимно да гледам полските и българските, купи си CAM. Сигурно избираш по снимки само, има голяма разлика в конструкцията и материалите, качеството. Може външно да са подобни или по цена. Поляците копират западните моделчета почти 1:1, но с техните си материали.

# 768
С бюджет между 200-300 лв. ...искам да е максимално лека, но с големи колела, да е с дълбок сенник и УВ защита и т.н. и си давам сметка, че не съществува такава, която отговаря на всичките ми желания дори за по-висок бюджет. Та какво мислите за Momi Estelle Dakar, Pixie, Cam Matic, Kikaboo Alexa?
Какво наричаш еднорог?
Малко си противоречи - хем да е с големи колела, хем да е лека, махни изисксването за големите колела, според мен, наблегни на това да е лека.
Momi  полска, много са и големи колелата
Cam италианска
от тези 4, без да е необходимно да гледам полските и българските, купи си CAM

Заради това, че имам противоречиви изисквания я наричам еднорог ...т.е. че не съществува и напълно го осъзнавам.
Само заради това, че е италианска ли препоръчвате Cam? Българските и полските са некачествени ли?

# 769
Какво наричаш еднорог?
Momi  полска, много са и големи колелата
Cam италианска
от тези 4, без да е необходимно да гледам полските и българските, купи си CAM

Заради това, че имам противоречиви изисквания я наричам еднорог ...т.е. че не съществува и напълно го осъзнавам.
Само заради това, че е италианска ли препоръчвате Cam? Българските и полските са некачествени ли?
Имала съм италианските CAM, Chicco, Peg Perego, Inglesina  и съм пипала полска в магазина, бях привлечена от ниската цена, но не може да се сравнява. Българските предполагам са още по-зле наживо. Иди в някой магазин и ги пробвай, веднага ще разбереш.
От тези италиански, най-добра беше Inglesina.

# 770
Аз вече няколко месеца използвам Чиполино Twister и съм много доволна...грабна ме с това,че мога да си завъртам бебето и към мен...онзи ден бутах някаква лятна количка струваща 800 лв...venicci или нещо такова беше...Еми по маневреност не се различават...Чиполино горката я бутам и по разбити улици и на село...не е мръднала...

# 771
Аз съм имала много колички и почти всичките ги продадох.
 А българските колички  не държат цена. Лесно се продават само скъпите, маркови колички, имат добър външен вид, в тях може да се отгледат много  бебета. Вижте в ОЛХ на снимките.

Така, че скъпото излиза по-евтино.

# 772
Някой има ли отзиви и мнение за този модел и марка - https://comsed.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1 … CmGnWOrX11Ogx32g?

# 773
  • Варна
Някакви недостатъци има ли Сайбекс Балиос. Чета, чета и всеки я хвали. За Приам чета, че дружката се разтраквала, и че е по - тежка от Балиоса.
Та за Балиоса някой с негативи?

# 774
Някакви недостатъци има ли Сайбекс Балиос. Чета, чета и всеки я хвали. За Приам чета, че дружката се разтраквала, и че е по - тежка от Балиоса.
Та за Балиоса някой с негативи?
За мен най-големия негатив и това, което ме отказва е, че това е най-срещаната количка навсякъде 🙈😁 Ако това не ви притеснява - действайте ✌

# 775
Преди да избера моята количка попрегледах както тази, така и по-старите теми. Прави впечатление, че някак изневиделица започва много настоятелно да се хвали някой конкретен модел, след което хайпът около него затихва и с нова сила започва да се рекламира следващият нарочен за хитов, най-добър, най-лек, най-маневрен, ултимативен модел. За моето дете купих количка, която бегло е споменавана в по-старите теми, без никакъв интерес за обсъждане, среден ценови клас, полово неутрален цвят (понеже си мислех, че ще поискам скоро и второ дете).

# 776
  • Варна
Вятър и мъгла сайбекса ли визираш? Ти какво по - конкретно купи?

# 777
Визирам именно моделите на Сайбекс и Инглесина в тази тема. В предишни теми така са се дискутирали Мутси, Макси-Кози и Тутис. В темите за детските столчета за кола така се кълнат в моделите на Макси-Кози, Акскид и Косато.

Предполагам, че са добри продукти. Предполагам и, че средностатистическата бгмама попада в малко по-висока социална група от средностатистическата мама. Не вярвам обаче чак толкова масово да се купуват колички от по 2500 лв и столчета от 1000, при това да се преминава от най-малкия към по-голям размер последователно. Истината е, че това, което виждам по улиците на моя град, е масово щастливо бутане на колички по 300 лв и столчета в колите от 0 до 36 кг. Ами растат си децата...

А какво конкретно купих аз, марка и модел няма да споменавам, но като характеристики е 2в1, изкуствена кожа, дълбок сенник с отваряеми секции с мрежа, възможност за завъртане както на коша за новородено, така и на седалката, комарник, дъждобран. Струва под 1000 лв и още се чудя доколко си заслужаваше парите и доколко се подведох по всеобщата истерия да се купува най-скъпото, което човек може да си позволи. Колко грешна стратегия е това се уверих най-вече от шишетата за хранене - бебето ми ненавижда скъпия Авант и си яде доволно от шише за 5  лв.

# 778
Хайп наистина се появява периодично за някоя количка. Но за да има хайп - със сигурност не е случайно. За да има хайп много хора са си купили, ползват и са доволни, И споделят за това…

Ето аз например не харесвам Балиос, но не мога да отрека, че е една от най-добрите колички в категория съотношение цена-качество.

Колкото до столчетата, макар че това не е темата, като прочетох “децата си растат”, направо ме сви стомахът. Дано на никое дете не му се случва да попада в автомобилна катастрофа, но всичко знаем, че такава утопия не съществува и войната по пътищата е жестока. Извинявам се за черната мисъл, но някои деца спират да растат заради безотговорността на родителите си - да избират столче по красота, да не слагат колани, да не возят обратно на движението, щото 1001 оправдания има за това и т.н.

Много ме е яд като се приравняват столчета и колички.

# 779
  • Sofia
Момичета - питала съм и преди, но не намирам категоричен отговор. Залупихме количка Maxi Cosi но столче за кола избрахме на Cybex. Всички казват, че са съвместими с количка Maxi Cosi НО в магазина твърдят, че ми трябват адаптери Cybex, а на сруги места че адаптерите трябва да са от марката на количката т.е Maxi Cosi. Бихте ли ми казали кое е вярното?

Общи условия

Активация на акаунт