Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 63 197
  • 935
  •   1
Отговори
# 885
Да, лятна се води. Но коша на Балиос 6+ месеца не е ли същия. Тоест за зимата трябва чувалче или греша? Някъде прочетох мнение, че няма летен и зимен кош а за новородено и 6+ месеца.

# 886
  • София
Писала съм в миналите теми за количките, които съм ползвала за децата си - Krausman, Cybex Priam, Cybex Eezy S Twist 2+, Cybex Melio.
С дъщеря ми за лека лятна количка ползвах melio-то, но хич не съм във възторг от него. Отделно, че нашето е розово и затова реших за номер две (момче) да пробвам друга марка и купих Inglesina Quid 2. Ами чудесна е - толкова лека, лесна за управление, така пластично се движи, качва се без усилие на по-високи бордюри, преодолява неравни терени. Неочаквано широка седалка за толкова компактна количка, дълбок сенник, комфорт и за детето, и за родителя. Може да пътува и като салонен багаж (поне в нормална авиокомпания, вече я пробвахме няколко пъти). Харесва ми и семплият, ненатрапчив дизайн.
Наистина съм много доволна и мога само да съжалявам, че не съм проучила марката по-отдавна. Можех да съм спестила доста пари от cybex-и.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 19:49 от hatred

# 887
  • Стара Загора
Писала съм в миналите теми за количките, които съм ползвала за децата си - Krausman, Cybex Priam, Cybex Eezy S Twist 2+, Cybex Melio.
С дъщеря ми за лека лятна количка ползвах melio-то, но хич не съм във възторг от него. Отделно, че нашето е розово и затова реших за номер две (момче) да пробвам друга марка и купих Inglesina Quid 2. Ами чудесна е - толкова лека, лесна за управление, така пластично се движи, качва се без усилие на по-високи бордюри, преодолява неравни терени. Неочаквано широка седалка за толкова компактна количка, дълбок сенник, комфорт и за детето, и за родителя. Може да пътува и като салонен багаж (поне в нормална авиокомпания, вече я пробвахме няколко пъти). Харесва ми и семплият, ненатрапчив дизайн.
Наистина съм много доволна и мога само да съжалявам, че не съм проучила марката по-отдавна. Можех да съм спестила доста пари от cybex-и.
А какво Ви е мнението за останалите Cybex, които сте ползвала? Особено ме интересува за Cybex Eezy S Twist 2+.

# 888
  • София
Единственият cybex, който ме разочарова, е melio-то - лека, но доста обемна, инертна, трудна за управление, не е компактна след сгъване, задните ѝ колела започнаха да се клатушкат.
Cybex Eezy S Twist 2+ ми харесва, особено удобна е функцията с въртенето. Тръгваме на разходка в едната позиция, на детето му писва, завъртам го в другата и пак му е интересно благодарение на новата гледна точка. Здрава, сравнително лека (за количка с големи задни гуми). Като недостатъци мога да изтъкна само, че не е особено компактна след сгъване и че е малко трудна за управление когато е в позиция на детето с лице към родителя и в същото време в легнало положение - става дълга като лимузина и доста инертна. Като съотношение цена-качество е най-доброто на cybex, което съм ползвала.
За Priam много е писано (включително аз съм давала подробен отчет) - хубава количка е, но дали няма други със сходни качества на по-ниска цена? Най-вероятно има.

# 889
А не е ли с много тесни гуми Easy-то? Вчера я видях и се чудя ще минава ли през тези приспособления на стълбите, не знам как се видят..

# 890
  • София
А не е ли с много тесни гуми Easy-то? Вчера я видях и се чудя ще минава ли през тези приспособления на стълбите, не знам как се видят..

Сравнително тясно разположени са гумите, да, особено задните. Но аз така или иначе с нито една количка не съм успявала да използвам релсите на стълбите в подлезите. Разчитам на рампи, асансьори, а понякога директно вдигам и пренасям.

# 891

Няма да минава. Моя позната търсеше количка с която да минава през подлеза до тях. Беше измерила рампата и с ролетката в магазините обикаляше. За конкретният модел съм сигурна, защото сме го коментирали.

# 892
Аз с Балиоса минавам без проблем, но пък ми е много тежка. А с Мелиото има ли го този проблем?

# 893
  • София
Аз с Балиоса минавам без проблем, но пък ми е много тежка. А с Мелиото има ли го този проблем?

За мелиото не знам, дори не съм се опитвала да минавам по релси на подлез с него. Мелиото за мен е недообмислено като конструкция, защото е леко, но обемно. Трудно се взема завой с него, особено ако има някакъв наклон. Да се управлява с една ръка е абсурд, а в моя случай това е важно, защото често съм с бебето в количката и с каката за ръка.

# 894
Предложение с какво да заменя Балиоса тогава имате ли? Трябва да я свалям 2 етажа пеша и кръста ми вече не издържа.. Иначе си я харесвам, но ме мога вече да мъкна.

# 895
  • Варна
Предложение с какво да заменя Балиоса тогава имате ли? Трябва да я свалям 2 етажа пеша и кръста ми вече не издържа.. Иначе си я харесвам, но ме мога вече да мъкна.

Може да видите Skip2 на Redsbaby.
Ако сте на 2 етаж, сгъвате, мятате на рамо, а детето в ръце и нагоре - надолу.
Всички с по - големи гуми, които ще са подходящи да влачите по стълбите, ще са с такова тегло, че няма да има нужда да сменяте сегашната си количка.

# 896
+ 1 за Quid 2, чудесна количка! Става и за рампите без проблем

# 897
  • до най-прекрасния мъж
Виж и моделите на Инглесина, ако не си. Година и половина свалях и качвах два етажа с моят Майор. Е, накрая, като напазаря, си тежеше. Но е стабилна, маневрена, широка и удобна за детето. Минава през всякакви препятствия, задните гуми са големи. Става и за зимата, има чувал за крачетата, оригинален дъждобран и голям багажник. Бутала съм я в пресен сняг, върви без проблем. Под 8 кг е.
Има и други модели, също леки и удобни.
Минус за някой може да е, че не се върти с лице към родителя. За моето дете това никога не е било проблем, а я ползва от 3-месечна.

# 898
Мелиото също не минава по рампи. Не съм съгласна обаче с мнението, че не е маневрена и не може да се управлява с една ръка. Точно това ми харесва в нея, че е маневрена и я бутам с една ръка а с другата водя детето, което до скоро се возеше в нея.

# 899
Бих искала да помоля за помощ с изборът на чувалче за Balios S Lux. Цветът на количката е Seashell Beige и ми се искаше цветът на чувалчето да е същият, но не откривам. Малко съжалявам с изборът си търся си всичко до поставка за чаша, чанта, адаптори за столчето за кола. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт