Пазаруване от Amazon - тема № 105

• 75 154
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Различни са.

# 196
Даа сега видях ,обема 😂

# 197
Коментираше се преди ,тези които си купиха куфари за пътуване.Искам среден размер ,колко горе долу излезе доставката през превозвач?Предполагам го смятат на обемно тегло? То е 65см на 46см на 26см и е някъде грубо 5 кг .

# 198
  • Sofia
С опаковката може значително да надвиши тези размери.
В  сайта на GGBG е обяснено как да изчислите обемно тегло: "Когато единият размер на пратката надвишава 60 см (за пратки от САЩ - 50 см), се прилага формула за изчисляване на обемно тегло както следва: (ширина в см) * (дължина в см) * (височина в см) / 8000. Полученият резултат е тъй нареченото обемно тегло. То се начислява само ако надвишава реалното тегло на пратката. Ако реалното тегло на пратката е по-голямо от обемното, се ползва реалното тегло. Обемното тегло се измерва и таксува, след като пратките пристигнат в България."

# 199
Благодаря ,сега погледнах имат и калкулатор превозвачите.Поразтегнах размера заради опаковката и ми изчисли цена 87лв ,аз както искам два …и трябва да ги платя разбира се (изгодни но не и безплатни 😅😂🤣) направо си излизат по скъпи от тук 😁

# 200
  • Майничка
А колко излиза доставката директно от Амазон до Бг?
Преди 2 години си поръчах куфари от Германия, продавачът не беше Амазон, но продаваше и там, така открих сайта. Доставката на 2 куфара ми излезе към 15Е, а кашоните бяха излишно обемни, пък пристигнаха и в различни дни.

# 201
Доставката е 23€ , то по добре директно.Не съм пробвала да финализирам с два да видя колко ще ми сметне доставката общо.

# 202
  • гр. София
Аз около Нова година взех от най-големите куфари от тук, тъй като прецених, че от Амазон не си заслужава заради доставката. Имаше намаление в Енцо Нори.

# 203
Ето на това се чудя, но продавача не е амазон
https://www.amazon.de/-/en/American-Tourister-Summerfunk-Suitcas … i=B07RBZLNBS&th=1
Иначе доставката до БГ е безплатна.Имам твърд куфар имам и мек, определено мекия ми е много по удобен .Не знам освен че са по-леки твърдите какво им е другото предимство?

# 204
Аз не харесвам твърдите куфари. Меките имат по един-два джоба, които ползвам за документи или да сложа някоя друга книжка. Освен това, може да бъдат и разтегаеми. Все още не съм открила плюсовете на твърдите куфари.

# 205
За чекиран багаж твърдите са много по-удобни - ясно защо. Меките стават за ръчен багаж или когато багажът е с теб по време на пътуването - тогава ти трябват джобове.

# 206
  • София
На мен не ми е ясно защо твърдите куфари са по-удобни за чекиран багаж? Имам мек куфар, American Tourister М размер, купуван от Амазон с превозвач, преди около 6 години. Доста полети е минал от тогава, като нов е! Тогава пристигна с кашон плътно по куфара и Габиели ми го таксуваха на килограм, но доста време мина, сега сигурно на обемно тегло биха го сметнали. Според мен, ако беше твърд до сега щеше да е поне ожулен, ако не и спукан от мятането по летищата.

# 207
  • София
От този модел поръчах два броя около черен петък - https://www.amazon.de/-/en/9612/dp/B07J5BXC9Y/ref=sr_1_27?crid=2 … C134&sr=8-27&th=1. Цената за доставка на двата беше около 80 лв. Всеки беше в собствен кашон по размера на куфара.

# 208
  • Sofia
Предпочитам твърди куфари и за ръчен, и за чекиран багаж. Всичките стават на г*з в един момент (обикноено след 2-3 полета), но твърдите се почистват по лесно. Ако има някакви смачкващи се неща, в твърдия се обезопасяват по - добре. На тях ми е по - удобно да си катеря краката, докато чакаме  между полетите ... и разни други такива, дребни предимства съм им намерила. И! сервиза на Самсонайт в България е много добър.

# 209
На мен не ми е ясно защо твърдите куфари са по-удобни за чекиран багаж? Имам мек куфар, American Tourister М размер, купуван от Амазон с превозвач, преди около 6 години. Доста полети е минал от тогава, като нов е! Тогава пристигна с кашон плътно по куфара и Габиели ми го таксуваха на килограм, но доста време мина, сега сигурно на обемно тегло биха го сметнали. Според мен, ако беше твърд до сега щеше да е поне ожулен, ако не и спукан от мятането по летищата.

Имам 3 броя от старите и дебели Самсонайти от поне 10 години. Ей като този
Минали са стотици хиляди километри по въздух. Пренасяла съм в тях бутилки с вино съвсем успешно. Не бих ги заменила за никакъв нов мек или твъд куфар. Тежат само с 1 кг. повече от новите, но докато меките куфари излизат на баница от багажното, моите са непокътнати. Само като гледам деругите по тях и мога да си представя на какво са подлагани при товарене/разтоварване. Нито са пукнати, нито деформирани. Хиляди пъти по-добри са от големи меки куфари за чекиран. Твърди спинъри са ни и ръчните. Само мъжът ми има още един мек по-луксозен бизнес ръчен, в който си прибира лаптопа и таблета, заедно със служебните документи. И багаж за кратки командировки.

Общи условия

Активация на акаунт