Мнения на Birdie...

• 261 817
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 950
Бърди здравей, имам един въпрос, ще приложа и снимки. От 1 седмица в дясно под устничката и под брадичката на дъщеря ми й излезе обрив. В началото бяха само няколко дречни пъпчици и само под устничката, после се появиха и под брадичката. Няколко дни след това, обрива до устничката стана по-наситен, с повече дребни пъпчици, понякога се вижда по-малко, друг път повече. Мазах с крем Здраве /по принцип този крем й действа добре и дребни пъпчици изчезват бързо/ но ефект нямаше. Пъпчиците са без връхче. Педиатърката каза, че е от слюнките, но аз не съм съгласна, защото детето от 8 месеца се слюнчи обилно, а такива обриви не е имала......
Имаме същия проблем като Maxin, само че при нас обривът си стои върху брадичката повече от месец. Педиатърът ми е изключително неадекватен по отношение на обриви и алергии, а лошото е, че няма и към кой друг да се насоча за помощ във връзка с конкретния проблем, особено след като за жалост Бургас се слави като един от градовете с най-лошо медицинско обслужване в България. Напоследък третирах обрива със сребърна вода, след като четох много добри отзиви на нея и резултатът е, че обривът леко се заглади, но се различават множество червени жилчици или браздички. Затова за мен е също изключително важно какви насоки ще дадете на Maxin, защото съм много притеснена, а не знам към кого да се обърна и какви изследвания да предприема. Благодаря предварително!

# 1 951
Детето ми е на 2г. и 6м. Предстои му постъпване в детска ясла. Какво бихте ме посъветвали  да предприема с цел засилване на имунната му система. Той се храни разнообразно, с много плодове и зеленчуци и по принцип не боледува често. 

# 1 952
Здравеи,Birdie.имам нужда то помощ.От мин.седмица дьщеря ми всяка сутрин преди ставане беше сьс запушен нос и секрети.След няколко дни започна да кашля пак сутрин.болеше я и гьрлото мин.сед.,но с това се справих.Няма температ.,но кашлицата се задьлбочава.Няма хрема,секретите са единственно сутринта.Тьи като не и е за пьрви пьт,предполагам,че секретите са слезли надолу,а тя не може да отхрачва.Започнах да и давам сироп от теснолист живовляк,спец. чаи за кашлица и вит.Имам нужда от твоето мнение,защото нашето джипи винаги и изписва антибиотик,после друг и накрая пак опираме до специалист,които пьк в краен случаи дава АБ.Но докато стигнем до него детето ми за пореден пьт ще бьде тровено с излишни лекарс.

# 1 953
Бърди, първо искам да ти благодаря за безкористната помощ. Изключително ценя мненията ти, макар че рядко ми се е случвало да се допитвам до теб (нямали сме много поводи, Слава Богу!)

Имам два въпроса:

1) Детето ми от седмица има постоянно сополки. Не кашля и няма температура. Не съм го лекувала с нищо, но от два дена секретите се увеличиха.  Да предприемам ли някакво лечение?

2) Става въпрос за детето на моя приятелка - на 2г.5м. От малък, та досега много често след хранене повръща. Почти през ден. Същевременно е доста злояд и храненето всеки път е проблем. Дали това може да е индиция за някакъв здравословен проблем или са си банални детски неволи?

# 1 954
Сьс сьвет не мога да помогна,но и моята дьщеря допреди 2г./сега е на 5,8/поврьщаше всеки ден.По няколко пьти се е случвало.злояда е .Така и не разбрах причината.И сега лесно поврьща.Напр. когато плаче.Незнам като навик ли е ,но когато се оригне/а тя го прави често/знам,че няма да повьрне.

# 1 955
Здравейте, Бърди!
Дъщеричката ми имаше(не знам длали още не си е там) 8 мм епидурален хематом след падане и черепна фрактура. Това се случи преди година и половина. Преди 5 дена падна и се удари от същата страна, не плака и , мисля, не беше толкова силен удара. Но от тогава много плаче през нощта и си  търка главичката на същото място. През деня си е спокойничка и игрива, но през нощта след 2 часа спокоен сън се буди с рев  и след което до сутринта спи неспокойно, като диша учестено, явно я боли и проплаква, и се буди..... Много съм притеснена дали хематомът не е започнал да расте. Възможно ли е ?

# 1 956
Обсъдете възможността за Стафилококови екземи...
Фуцидин би бил подходящ избор...
Въобще не ми се води малката при педито, тази жена е решила, че си въобразявам какво ли не и въобще не ме слуша. А дори не й се обаждам по телефона, а само на консултациите я питам каквото съм си записала. Ако са стафилококи, ще се разпространят ли и на други места? А в устичката? Мисълта ми е ако изчакам 1-2 дни и да видя дали ще се повлияе от кремчето на Д-р Тайс и тогава да мажа Фуцидин. Вие как мислите? Знам, че от разстояние, кожни проблеми много трудно се диагностицират, но все пак държа на вашето мнение. Сега обрива е груб на пипане.
Това са екземни полета. Вид периорален дерматит.
Разпространяват се, но не по устната кухина отвътре.
По принцип, периоралните дерматити при деца се лекуват трудно.
Фуцидин е добър избор. Ако има гъбичкова инфекция се лекува съответно-екземите са често смесени.

# 1 957
Здравейте Бърди !!!

В темата за третата сливица пишете за стерптококово носителство. Как точно се диагностицира ?
 На дъщеря ми на антибиограмите  ( правим такива почти всеки месец, защото много бледува ) винаги излиза пневмокок. Това достатъчно ли е , за да се твърди стрептококово носителство или има и кръвни тестове ?
В случай, че такова носителство бъде установено, какво се прави ?
Питах педиатърката, дали има ваксина или против тези стрептококи и тя каза, че нямало  #Shocked, а аз имам някакви спомени от ваши мнения във форума, че има такава ваксина, но дали детето не е вече прекалено голямо за нея.
УНГ препоръчва вадене на третата сливица, но според мен същинският проблем са стрептококите. Незнам, дали самото вадене на сливицата би решило проблема, ако има стрептококово носителство. Проблемите  (зелени секрети, носов говор, прекалено често боледуване) ще продължат...
Благодаря Ви предварително !!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ами точно това е Стрептококовото носителство и точно заради това съществува ваксината "Превенар". Тоест -ИМА ваксина!
Слага се до 5 годишна възраст спокойно. Над 5-по особени показания.
Ако има носителство, то се лекува по антибиограма от посявката, след което при първия удобен случай поставяте "Превенар".
Изследвате също всички в контакт с детето дали не са носители. Ако са-и те се лекуват. Без лечение на хората от близкото обкръжение на детето, нищо няма смисъл.

Първо излекувайте Стрептококите. После останалото...

# 1 958
Здравей , Birdie.
Дъщеря ми  когато плаче гласът и почва да гъгне все едно е пресипнал чува се като гъргорене (ако мога въобще така да се изразя  Wink),но в същото време няма пробелми с гласчето това е само и единствено когато плаче.В момента се лекуваме от възпалено уше и сополи има ли нещо ,което да ме притеснява според вас ?
Възможно ли е да прави ларингит?
Не мога да кажа това без преглед...

# 1 959
Детето ми е на 2г. и 6м. Предстои му постъпване в детска ясла. Какво бихте ме посъветвали  да предприема с цел засилване на имунната му система. Той се храни разнообразно, с много плодове и зеленчуци и по принцип не боледува често. 
Нищо не е нужно, освен да се заредите с търпение.
Първата година от детската градина децата боледуват много по принцип.

# 1 960
Здравеи,Birdie.имам нужда то помощ.От мин.седмица дьщеря ми всяка сутрин преди ставане беше сьс запушен нос и секрети.След няколко дни започна да кашля пак сутрин.болеше я и гьрлото мин.сед.,но с това се справих.Няма температ.,но кашлицата се задьлбочава.Няма хрема,секретите са единственно сутринта.Тьи като не и е за пьрви пьт,предполагам,че секретите са слезли надолу,а тя не може да отхрачва.Започнах да и давам сироп от теснолист живовляк,спец. чаи за кашлица и вит.Имам нужда от твоето мнение,защото нашето джипи винаги и изписва антибиотик,после друг и накрая пак опираме до специалист,които пьк в краен случаи дава АБ.Но докато стигнем до него детето ми за пореден пьт ще бьде тровено с излишни лекарс.
От прегледа на детето зависят и препоръките... за съжаление отговор не може да се даде в този случай.

# 1 961
Бърди, първо искам да ти благодаря за безкористната помощ. Изключително ценя мненията ти, макар че рядко ми се е случвало да се допитвам до теб (нямали сме много поводи, Слава Богу!)

Имам два въпроса:

1) Детето ми от седмица има постоянно сополки. Не кашля и няма температура. Не съм го лекувала с нищо, но от два дена секретите се увеличиха.  Да предприемам ли някакво лечение?

2) Става въпрос за детето на моя приятелка - на 2г.5м. От малък, та досега много често след хранене повръща. Почти през ден. Същевременно е доста злояд и храненето всеки път е проблем. Дали това може да е индиция за някакъв здравословен проблем или са си банални детски неволи?
1-Изключете шоколад, риба, соя, овесени ядки,грах,пчелен мед, ягоди от храната на детето за известно време. Обсъдете дали има нужда от Аериус за седмица и/или дали не се касае за хроничен/остър синузит.
2-Вероятно детето има гастро-езофагеален рефлукс и/или Хеликобактер инфекция. Нужни са изследвания и съответен подход. Не е нормално да повръща с такава честота.

# 1 962
Здравейте, Бърди!
Дъщеричката ми имаше(не знам длали още не си е там) 8 мм епидурален хематом след падане и черепна фрактура. Това се случи преди година и половина. Преди 5 дена падна и се удари от същата страна, не плака и , мисля, не беше толкова силен удара. Но от тогава много плаче през нощта и си  търка главичката на същото място. През деня си е спокойничка и игрива, но през нощта след 2 часа спокоен сън се буди с рев  и след което до сутринта спи неспокойно, като диша учестено, явно я боли и проплаква, и се буди..... Много съм притеснена дали хематомът не е започнал да расте. Възможно ли е ?
Помня Вашия случай...
Хематомите се резорбират по принцип и като научен факт.
Ако са решили да го оставят, сигурно се е резорбирал.
Моята препоръка година след инцидента е да обсъдите дали не е нужно едно контролно Ядрено-МР изследване за диагноза на вероятни посттравматични проблеми на мястото на резорбиралия се хематом и преминалата черепна фрактура.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 18:28 от Birdie

# 1 963
Привет,

искам да Ви попитам, когато се пият поливитаминозни сиропчета, пр. Киди, Мултисонастол, има ли максимум дни, когато трябва да се приема и после почивка и т.н. или или може  и да се пие пр. месец-два без почивка. Сега след варицелата изпи една опаковка Киди, дали да й взема й друга или е хубаво да направи малко почивка.

Hug

# 1 964
Достатъчна е тази продължителност.
Не са нужни повече витамини.

Общи условия

Активация на акаунт