Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 141 - декември 2023)

• 168 905
  • 2 306
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София, Дружба 2
При превеждане на пари винаги искат ЕГН, независимо от сумата.
Да, знам това, но тук проблемът е, че в условията пише, че доставят наградите до адрес, обаче после те си решават едностранно, че ще ги превеждат по сметка,  и месец по-късно искат и ЕГН. Играта беше септември, сега е средата на декември. Нещо много о@каха работата.

# 1 231
Да, знам това, но тук проблемът е, че в условията пише, че доставят наградите до адрес, обаче после те си решават едностранно, че ще ги превеждат по сметка,  и месец по-късно искат и ЕГН. Играта беше септември, сега е средата на декември. Нещо много о@каха работата.
Picky, аз отдавна си получих наградата по сметка и вчера ми изпратиха имейл за ЕГН. Провери дали майка ти не си е получила в сметката паричките. Ако не е, им пишете, да не би да са объркали някоя цифра или нещо такова. Най- добре си провери пощата в              " изпратени" и ще разбереш. За куриер не е ставало дума изобщо, поне при мен.

# 1 232
  • София, Дружба 2
Picky, аз отдавна си получих наградата по сметка и вчера ми изпратиха имейл за ЕГН. Провери дали майка ти не си е получила в сметката паричките. Ако не е, им пишете, да не би да са объркали някоя цифра или нещо такова. Най- добре си провери пощата в              " изпратени" и ще разбереш. За куриер не е ставало дума изобщо, поне при мен.
Venytoto, утре ще я пратя до банката да провери какво са й превели, но ЕГН за сума от точно 100 лева няма да им даде.
Куриерът го пише в правилата, пише ваучер, който се доставя с куриер, всъщност ето ги правилата
Благодаря на всички за съветите, утре ще се свържа с фирмата организатор Simple Smile

# 1 233
  • при късмета
ЕГН щяха да искат и ваучер да бяха пратили. Чудното е само, че го искат след, а не преди предоставяне на наградата.

# 1 234
ЕГН искат, за да платят данъка те, а не майка ти. А това е и по закон. Не знам какво я притеснява да си даде ЕГН- то. Нали за всички награди над 100 лв. винаги ни го искат?

# 1 235
  • София, Дружба 2
Точно това е, че наградата не е над 100 лева и не им е нужно ЕГН.

# 1 236
  • Пловдив
От сайта на НАП

Необлагаеми са:
-паричните и предметните печалби от хазартни игри, организирани с лиценз, издаден от НАП или съгласно законодателството на друга държава - членка на ЕС/ЕИП  (чл. 13, ал. 1, т. 20 от ЗДДФЛ). Хазартни игри, по смисъла на Закона за хазарта, са игрите на случайността, при които задължително има залог. Хазартните игри на територията на България могат да се организират само с лиценз.  Вижте Хазарт
наградите, които се дават във вид на допълнителна игра или предметна печалба с незначителна стойност от развлекателни автомати по смисъла на Закона за хазарта или съгласно законодателството на друга държава - членка на ЕС/ЕИП.
-предметните печалби с незначителна стойност (пазарна цена до 100 лв.), получени от игри на случайността, различни от хазартните, при които печалбата се определя на случаен принцип (чл. 13, ал. 1, т. 21 от ЗДДФЛ). Паричните печалби са извън обхвата на разпоредбата.

П.П. "До 100" означава 99 вкл.

# 1 237
  • при късмета
Точно това е, че наградата не е над 100 лева и не им е нужно ЕГН.
Нужно е. Данък се внася за 100 лв. не за 100.01. А и ваучер да беше, той е платежно средство и може да се смята за такова, а наградата, ако е парична, данъка се дължи за всякакви суми, дори под 100 лв.

# 1 238
  • София, Дружба 2
Понеже нищо в тази игра не е като хората, утре ще се свържа с тях и ще видим какво точно искат и как искат да го получат. Но съвкупността от всички тези данни в никакъв случай не е за изпращане по мейл, нали? Wink

# 1 239
  • София
Не разбирам какъв е проблемът да ги изпратите по мейл. То половината хора тук ползват абв, пък не са изтеглени кредити на тяхно име. Който иска да прави злоупотреби, може да го направи свободно, регистърът на НАП изтече преди няколко години и е свободен за сваляне.

# 1 240
  • при късмета
Със сигурност да дадеш тези данни по телефона не е по-сигурно

# 1 241
ЕГН-то ли ви притеснява?
На гише в банката когато пускате превод на ФЛ - освен лична карта, искат и ЕГН така че не виждам защо ви притеснява, че фирмата иска тези данни?
В банката няма как да не дадете ЕГН. Тук е същото що се касае до превода.
 А иначе фирмата е супер. Още на следващия ден изпратиха наградите, което е уау.
По телефона се държаха на ниво. Личи си просто отношението към клиента.

# 1 242
  • Сливен
Както някой написа по-рано - преди няколко години изтекоха данните на сумати народ.. А пък и ЕГН, къде ли вече не искат и къде ли го нямат, след като в повечето условия на игри пише, че пазят данни до 2-3-5 години..

# 1 243
  • София, Дружба 2
Притеснява ме, че до сега е дала имена, номер на банкова сметка и сигурно вече парите са преведени на физическо лице , очевидно без ЕГН, просто защото те го нямат до този момент. Сега се изисква и ЕГН. Обикновено тези данни се пишат в декларация, но в тази игра не е така. Тези неща се пишат в условията на играта, а не да си ги нагласят в движение, както на тях им изнася.
Нищо, че мрънкам в последно време, че нищо не печеля от никъде тази година, но от миналата година Simple Smile имам доста награди, за които се изискват данни за плащане на данък и никога не са искали да ги пращам по мейл.

# 1 244
Здравейте, някой знае ли до кога са валидни ваучерите за Петрол от Нескафе студените кафета, тъй като на ваучера не пише нищо.

Общи условия

Активация на акаунт