Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 347
  • 873
  •   1
Отговори
# 480
Една снимка с резултат усилен белодробен рисунък. АБ - Аугуметин бе изписан по тоя повод, но детето не спря да кашля и изписаха пак. Мина доста време тя продължава да кашля. Това със спането и с умората много ме притеснява. След прегледи оня ден и преди седмица при ЛЛ се каза, че гърдите са чисто, гърлото също и че и няма нищо.

# 481
Една снимка с резултат усилен белодробен рисунък. АБ - Аугуметин бе изписан по тоя повод, но детето не спря да кашля и изписаха пак. Мина доста време тя продължава да кашля. Това със спането и с умората много ме притеснява. След прегледи оня ден и преди седмица при ЛЛ се каза, че гърдите са чисто, гърлото също и че и няма нищо.
Направете тест за ЕБВ и инфекциозна мононуклеоза: IgG и IgM. Има данни за такава инфекция.

# 482
Привет!
Как ви се струват тези резултати?
Приемам и двата заради Хашимотл и хипофункция. Преди изследването съм ги спряла за 3 седмици. Струва ми се че е хубаво да ги продължа, нали?

# 483
  • София
Здравейте! Има ли място за притеснение тук (в 20гс съм):

# 484
  • Милано
Момичета,моля ви за коментар.

# 485
Не разбирам езика, на който са написани резултатите, но стойностите ми изглеждат в референтните граници.

# 486
Моля за коментар, по точно липидния профил. Лекувам анемия и съм била на терапия до преди 10 дена.
Изследването е по повод високо кръвно. Предстои коментар от ЛЛ.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 17:48 от мекичка*

# 487
Ето го и изследването на урина...бактерия😲 пуснала съм и микробиология и антибиограма. Но ми казаха до 5 работни дни
Моля за мнение🙏

# 488
Правих си изследвания на кръв и урина.
Имам в урината завишени левкоцити 10 при норма до 4, еритроцити 6 при норма до 1 , белтък, протеин и кръв  в урината, а при кръвна картина   еритроцитите 5.56 при горна граница 5.40, но пък нормални левкоцити в кръвта , но хематокрит леко завишен и занижени моноцити. Открита е при урокултура бактерия протеус мирабилис 10 на 4-та и бях на антибиотик 10 дни. Лечението е за бъбреците, но имам и съмнение за апендисит, тъй като имам тъпа болка в дясно от 2 месеца, която мина от антибиотика, но пак се появява много рядко и не се усеща толкова. Но пък сърцето започна да ме боли леко сутрин. Най-много се притеснявам дали е хроничен апендисит. Преди 2 месеца имах и треска и повръщане с тази болка, но отмина. А първо април 2023г. ми се беше появила, когато при навеждане не можех да мръдна от тази болка 5 минути и после се оправи от нищото. На ехограф не можаха да видят апендикса и не ми казаха дали е това. Казаха само за дискенизия на жлъчката.

Как да постъпя? Какво е вашето мнение?

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 18:53 от summer77777

# 489
Привет!
Как ви се струват тези резултати?
Приемам и двата заради Хашимотл и хипофункция. Преди изследването съм ги спряла за 3 седмици. Струва ми се че е хубаво да ги продължа, нали?
Не ги спирайте за три седмици за тест. Не повече от 2,3 дни са достатъчни. Пийте си ги, не пречи.
Здравейте! Има ли място за притеснение тук (в 20гс съм):
Само с тези двете трудно може да се каже каквото и да е било, но все пак трябва да се каже нещо, то е че не се вижда някакъв конкретен проблем, поне не на този етап.
Имате нормални изследвания, но редактирайте поста си, защото има лични данни.
Моля за коментар, по точно липидния профил. Лекувам анемия и съм била на терапия до преди 10 дена.
Изследването е по повод високо кръвно. Предстои коментар от ЛЛ.
Допреди 10 дни? Трябва още да сте на терапия. Липидният профил не е особено розов. Трябва да спрете със сладкото и тежките въглехидрати. Освен това пийте повече вода. Гликираният х-н изследван ли е? Инсулинът?
Този доста висок TSH трябва да се установи, без да се бавите. Хипофункция? На лечение ли сте?
Ето го и изследването на урина...бактерия😲 пуснала съм и микробиология и антибиограма. Но ми казаха до 5 работни дни
Моля за мнение🙏
Има голяма вероятност бактериите да са от лошо взета проба, отколкото бактериална инфекция. Чакате си резултатите. Това е.
Правих си изследвания на кръв и урина.
Имам в урината завишени левкоцити 10 при норма до 4, еритроцити 6 при норма до 1 , белтък, протеин и кръв  в урината, а при кръвна картина   еритроцитите 5.56 при горна граница 5.40, но пък нормални левкоцити в кръвта , но хематокрит леко завишен и занижени моноцити. Открита е при урокултура бактерия протеус мирабилис 10 на 4-та и бях на антибиотик 10 дни. Лечението е за бъбреците, но имам и съмнение за апендисит, тъй като имам тъпа болка в дясно от 2 месеца, която мина от антибиотика, но пак се появява много рядко и не се усеща толкова. Но пък сърцето започна да ме боли леко сутрин. Най-много се притеснявам дали е хроничен апендисит. Преди 2 месеца имах и треска и повръщане с тази болка, но отмина. А първо април 2023г. ми се беше появила, когато при навеждане не можех да мръдна от тази болка 5 минути и после се оправи от нищото. На ехограф не можаха да видят апендикса и не ми казаха дали е това. Казаха само за дискенизия на жлъчката.

Как да постъпя? Какво е вашето мнение?
Да посетите хирург за болката, за която смятате, че е апендицит и гастроентеролог. Проследяване от лекаря, който ви лекува за бъбречния проблем.

# 490
Благодаря за коментара!
Анемията лекувам от м. август, пия лекарства по схема, последните свършиха преди 10 дена, предстои ми контрола при хематолог.
За хипофункцията пия Л тироксин 100 мг. Отдавна съм диагностицирана с Хашимото, явно трябва да отида на ендокринолог за коригиране на дозата. Странно е, че през март тсх ми беше 1,85 при същите мг Л тироксин.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 20:03 от мекичка*

# 491
Благодаря за коментара!
Анемията лекувам от м. август, пия лекарства по схема, последните свършиха преди 10 дена, предстои ми контрола при хематолог.
За хипофункцията пия Л тироксин 100 мг. Отдавна съм диагностицирана с Хашимото.
TSH 7 е лошо контролирана хипофункция. Консултирайте ендокринолога ви за корекция в терапията. Хипофункция на ЩЖ и желязо-дефицитна анемия имат тясна връзка. Хематолог и ендокринолог трябва да си координират за максимално добър резултат.

# 492
Изследванията са на ММ. Моля за коментар.

# 493
С риск да съм нахална, мисля че моя пост се затри между останалите Simple Smile

Здравейте,
Бременна съм в 18 г.с. и вчера си пуснах кръвни изследвания (сама).
Витамин Д приемам от месец и половина. Месец пих от 400, а от две седмици пия от 1000. Преди да започна прием на витамина, стойността му беше 54, а сега виждам, че е паднала. При последните ми кръвни изследвания от 19.12 хемоглобина ми е бил 131, а сега е паднал на 120.
Желязо, Магнезий, Калций не бяха изследвани до сега, като магнезий приемам от 7 седмица.

Ако може коментар дали има нещо притеснително Simple Smile

# 494

Общи условия

Активация на акаунт