Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 485
  • 873
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да правена е и то два пъти при различни гастро и няма омазняване. Пускано и за хепатити и те отр.

# 391
Гастроскопията ще даде отговори. При вас беше засегнат дванадесетопръстника, ако си спомням правилно, със съмнения за Х.Пилори. Дотогава, не се тормозете да повтаряте едни и същи изследвания. 

# 392

Здравейте! Моля за помощ и мнение от тези,които са имали същия или подобен резултат. Пуснах изследване за типове ХПВ, лекарката каза да не се приреснявам, а да мисля за бебето си, но не спирам да мисля за това Sad

# 393
Здравейте! Моля за помощ и мнение от тези,които са имали същия или подобен резултат. Пуснах изследване за типове ХПВ, лекарката каза да не се приреснявам, а да мисля за бебето си, но не спирам да мисля за това Sad

Аз не съм имал същия или подобен резултат Simple Smile , но ще ви отговоря, че да не се притеснявате.

Лека дисплезия по ЦИН1 в следствие на ХПВ е дреболия, която вероятно ще се разреши сама, след като имунната система пребори вируса. Нито се лекува, нито следва да се прави каквото и да е. Не е нещо, за което да мислите сега изобщо. Прав е вашият АГ, гледайте бременността си и нищо друго.

# 394
Здравейте!Реших да си пусна по-разширени кръвни изследвания и искам да помоля за Вашето мнение. Останах озадачена от ниския феритин, при положение , че желязото, трансферина и хемоглобина са в норма.На какво може да се дължи това? Също така не съм сигурна дали и хормоните на щитовидната жлеза са наред.
По принцип нямам оплаквания, само дето кожата ми е адски суха, даже белеща се, краищата на устните ми са вечно нацепени. Зимата става още по - зле положенето и заради това реших да взимам витамин Б12 и спрей витамин Д на Абофарма.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 395
Привет , дали някой може да изкаже мнение по изследванията на свекърва ми , на 65г е 🙏💐 и има възел на ЩЖ 1,6 см , за който казват че засега несъздавал проблеми 🤔🙄 Благодаря Ви предварително

# 396
Здравейте, момичета.
Ако от някоя от Вас разбира от щитовидни хормони, ако може да ми каже дали всичко е наред с изследванията ми от днес.

# 397
Здравейте!Реших да си пусна по-разширени кръвни изследвания и искам да помоля за Вашето мнение. Останах озадачена от ниския феритин, при положение , че желязото, трансферина и хемоглобина са в норма.На какво може да се дължи това? Също така не съм сигурна дали и хормоните на щитовидната жлеза са наред.
По принцип нямам оплаквания, само дето кожата ми е адски суха, даже белеща се, краищата на устните ми са вечно нацепени. Зимата става още по - зле положенето и заради това реших да взимам витамин Б12 и спрей витамин Д на Абофарма.
Изследванията ви са добри, но сте в начална желязо-дефицитна анемия. Причините може да са много и различни. Феритинът ви трябва да е над 70, оптимално. Падне ли под 30, проблемите започват. Говорете с ЛЛ да ви изпише терапия с желязо, за да си вдигнете нивата на желязо.
С вит. В12 направете известна пауза.
С вит. Д вдигнете значително дозата (заедно с магнезий). Има тема за вит. Д във форума, разгледайте я.
Останалите ви показатели са много добри.
-----
Привет , дали някой може да изкаже мнение по изследванията на свекърва ми , на 65г е 🙏💐 и има възел на ЩЖ 1,6 см , за който казват че засега несъздавал проблеми 🤔🙄 Благодаря Ви предварително
Тези изследвания са малко странни, за мен лично. Има данни за хипер функция на ЩЖ, вероятно провокирана от метаболитен синдром. В същото време се наблюдава начален процес на Хашимото, който явно все още не е засегнал пряко функцията на жлезата. Трябва да се наблюдава през 6м, в т.ч. и с ехография.
Направете по-разширени изследвания да се установи работата на черен дроб, бъбрек, яйчници, глюкоза, ИР и липиден профил.
----
Здравейте, момичета.
Ако от някоя от Вас разбира от щитовидни хормони, ако може да ми каже дали всичко е наред с изследванията ми от днес.
Работата на жлезата ви е без забележки.

# 398
Благодаря за отговора! Ако започна да пия желязо хемоглобина, желязото и трансферина има ли вероятност да станат над референтните стойности?

# 399
В момента вас ви интересува единствено феритин. При показател 10, а горна граница 150, вероятността (с правилна терапия) да надвишите тези стойност е слаба, меко казано.
Говорете с ЛЛ да ви предпише препарат и да ви следи стойностите. Обикновено се проверяват между 8 и 10та седмица след стартиране на прием на желязо.

Феритинът се оказва доста неглижиран и непонятен, в същото време много често срещан феномен тук, като първият симптом обикновен е косопад или изтъняваща коса. Може би ще напиша тема за това, ако намеря малко време.

Укрепете и вит. Д.
Всички останали показатели са ви без забележка.

# 400
Изследванията ви са добри, но сте в начална желязо-дефицитна анемия. Причините може да са много и различни. Феритинът ви трябва да е над 70, оптимално. Падне ли под 30, проблемите започват. Говорете с ЛЛ да ви изпише терапия с желязо, за да си вдигнете нивата на желязо.
С вит. В12 направете известна пауза.
С вит. Д вдигнете значително дозата (заедно с магнезий). Има тема за вит. Д във форума, разгледайте я.
Останалите ви показатели са много добри.
-----
Тези изследвания са малко странни, за мен лично. Има данни за хипер функция на ЩЖ, вероятно провокирана от метаболитен синдром. В същото време се наблюдава начален процес на Хашимото, който явно все още не е засегнал пряко функцията на жлезата. Трябва да се наблюдава през 6м, в т.ч. и с ехография.
Направете по-разширени изследвания да се установи работата на черен дроб, бъбрек, яйчници, глюкоза, ИР и липиден профил.
----
Здравейте, момичета.
Работата на жлезата ви е без забележки.

Много благодаря за отговора!
Успокоихте ме.

# 401
Здравейте , има ли според вас място за притеснение от леко завишени стойности на желязо (серум) - норма до 30.4 , моето е 30.7  и леко понижен PDW , норма от 9 , моето е 8.3 . Всичко друго по кръвната картина е в нормални граници, щитовидната жлеза също и урината също е ок. Изследвания правих тъй като трета седмица в късния следобед и вечер вдигам около 37.1 , 37.2 температура.  Правих и снимка на бял дроб , на която заключението е: усилен белодробен рисунък на фона на сисколиотичен гръден кош, с.с.с - б.о.
Благодаря ви за мненията .
Бъдете здрави.

# 402
На база само това е трудно да се каже. По-скоро не е проблем. Проверете си възпалителните маркери. Вероятно сте с остатъчна инфекция.

# 403
На база само това е трудно да се каже. По-скоро не е проблем. Проверете си възпалителните маркери. Вероятно сте с остатъчна инфекция.
Благодаря за включването. Кои са тези възпалителни маркери , извинете за невежеството ми.

# 404
Благодаря за включването. Кои са тези възпалителни маркери , извинете за невежеството ми.
CRP, СУЕ са основните.

Общи условия

Активация на акаунт