Термин Август 2024 ♥

• 43 605
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Прогестеронът се изследва принципно за да се проследи дали бременността се развива, и да се установи такава, напр. при бледа втора черта.

Прогестеронов препарат се изписва при неправилно нарастващо ЧХГ, или при медицински показания, напр. ако сте след инсе, ако сте имали повтарящи спонтанни аборти, при прокървяване при ранна бременност.
Важно е това да ви го предпише наистина разбираш от работата си АГ.

Не се приема на своя глава, а единствено и само по препоръка на Аг.
При първата ми успешна бременност бях на ударни дози прогестерон, тъй като имам 3 неуспешни преди това.
Стриктно ме е следял АГ специалист.

По-важно е да се проверите за дефицити на витамините

# 226
Аз до преди 2-3дни бях с такива болки.. както нищо не ме боли и изведнъж болка все едно ще ми дойде (не много силни де).. моята Аг каза, че е нормално ии даже не ми изписа нищо за пиене.. явно е нормално и при теб ще мине ♥

# 227
Благодаря за разбирането…просто съм си от притеснителните и искам всичко винаги да върви по план и да е наред
Дуфастон ми предписа до 03.01, тъй като с първата бременност имах много проблеми и си лежах от началото, но ние заминаваме в сряда до 03 извън България с другото дете при роднини и ще обикаляме много, та както каза доктора- не искам да прокървиш, искам да си спокойна и да няма болки, както и с прогестерона сме по същия начин, даже мисля че благодарение на него задържах първата бременност. Доверявам се изцяло и се чувствам по спокойна. Иначе за ЧХГ направо не знам защо си го причиних тия дни, луда работа.
Но може би цялото ми притеснение дойде от ЧХГ и че спряха да ме болят така силно гърдите, ами едно леко. И разбира се, това че сравнявам с първата си бременост, а е ясно че няма две еднакви бременности.
Дано всички бъдем спокойни(доколкото е възможно) 🌞

# 228
Аз не пия засега. Не са ми пускали изследвания все още, но днес изрично попитах, понеже с предишните бременности имах леки отлепвания и съответно прокървявах в началото, та ми бяха дали утрогестан. Каза, че ако не прокървя няма да има нужда,ако дори леко прокървя директно да отивам да взимам и след това да запазвам час за преглед. Дано този път да няма нужда.

# 229
  • гр. София
Аз приемам прогестерон и вагинално и орално, че и на инжекции, но аз съм след инвитро де. За щастие, в сряда (7+4 гс) ще ми е последната инжекция, много се радвам, голям товар ми пада.
А утре ще пускам доста изследвания, някой по-назад питаше за това - ПКК, урина, глюкоза, щитовидна, бъбречни, чернодробни и кръвосъсирване. Ако показателите за кръвосъсирване са добри, ще ми отпадне и Фраксипарина, данооо! Flowers Four Leaf Clover

# 230
Стискаме ти палции, ще отпадне и Фраксипарина 🍀🍀🍀

# 231
NI_CI, и аз в момента понякога имам такива мисли. Гледам сега от рано да му говоря и да го подготвям. От майка ми знам, че ми е позволявала да помагам с всичко, което мога, за да помогне с ревността. Стремя се от сега да си тренирам мозъка като му обяснявам нещо да не "обвинявам" бебето. Примерно днес скачаше и се катереше по мен и ме изрита доста в корема, не му казвам да пази бебето, а че мен ме боли и че трябва да внимава с другите хора. Доколкото съм чела и това е ценно. И имам за цел задължително всеки ден след като дойде вече бебето да имаме и двамата с баща му време само за него. Може да са 15мин в някои дни, може да е час, но да са си 100% само за него.

Gamora, благодаря за съвета. Тук в Германия малко особено лекуват такъв тип боледуване и обикновено не търсят дали е грип или настинка или нещо такова. Делят на бактериална и вирусна инфекция, само защото за бактериална биха дали антибиотик. За щастие от снощи вече е по-добре, днес не е вдигал, прегледаха го и казаха, че ще го доизкара сам, няма нужда от нищо освен капки за нос.

Amelin, стискам палци бързо да отминава това и нататък всичко да е наред.

Frisu, ако има възможност да те гледат някъде, където се чувстваш ок и добре обгрижена, според мен е много ценно. Аз точно затова като излязох от прегледа при АГ веднага писах на моята акушерка от предния път да ме запише при нея, защото я обожавам тази жена. Тук има такива, при които обикновено се кара курс за бременни, после след раждането след известно време с тях се кара като гимнастика за възстановяване, след раждането идват вкъщи редовно и контролират бебето и помагат със страшно много неща. Но за мен е ценно да си паснеш с човека и да се чувстваш, че ти се обръща качествено внимание.

Sophiaaaa, стискам палци да си си с нас до края и после да те чуем пак с пухкаво бебоче

Me, Myself & I, стискам палци да отпадне всичко, което може

Между другото, поне в нашата област се правят много по-малко тестове на бременните отколкото като чета тук (и с предната бременност така). То сигурно има значение и кой с каква предистория е, но хормони не си спомням да са ми проверявали. Съвсем в началото, с първия преглед пускат едни кръвни изследвания за няколко болести (да не търся какви точно бяха), като част от тях са по желание и не съм пускала с баткото, няма да правя и сега. После на всеки преглед си спомням че проверяваха желязото и има още няколко теста по желание през бременността и накрая малко преди термин имаше още един по желание, който обаче май си е полузадължителен. Честно казано, на мен лично това ми е по-спокойният вариант, иначе като се знам, за всяка стойност дето примерно клони към някоя граница щях да откачам, дори без да има проблем.

П.С. направих обещаната групичка във фб. Затворена и скрита е, пускам линк за кандидатстване. Пише че ще е активен 48 часа или 20 човека да се запишат, после трябва да пусна нов
https://fb.me/g/p_1CNDvCoYXxa2pmtt/a1QCY2fM?ref=share

# 232
  • София
В 5 + 5 съм, а ми се пишка доста често. Възможно ли е толкова рано?

Отивам до тоалетна и след 15 минути все едно не е било. Пишкам и не е кой знае какво като количество. 😀

Иначе и тук да напиша, че се видя плоден сак, жълто тяло и ембрион, но прокървях заради отлепяне на плодния сак и съм в Шейново. Репродуктивния реагира светкавично. Веднага ми вляха банка витамин ц. Нямам кървене от деня на приемането - събота. Премина в кафеникаво, а днес почти нищо. Утре ще ме прегледат и живот и здраве, ако всичко е наред, мъжът ми ще си ме прибере. Като репродуктивния лекар ми каза да излизам от сега болничен.
Това е от мен.

# 233
Супер си Simple Smile Аз кандидатствах.

NI_CI,

П.С. направих обещаната групичка във фб. Затворена и скрита е, пускам линк за кандидатстване. Пише че ще е активен 48 часа или 20 човека да се запишат, после трябва да пусна нов
https://fb.me/g/p_1CNDvCoYXxa2pmtt/a1QCY2fM?ref=share

# 234
Надежда, стискам палци бързо да те пуснат и да няма повече такива ситуации.

На мен ми отваря само фейсбук,като цъкна на линка,не група Sad
Edit: Успях през компютъра, от телефона нещо не стана .

# 235
NadezhdaML, и на мен от самото начало почна много да ми се пишка, съвсем нормално си е 🤗 Радвам се, че сте видели ембрионче и че сте овладели зацапването! Всичко ще е наред 🙏🍀🍀
И аз ще съм в болничен още от сега, в петък ще съобщя на шефовете ми, просто няма как да изчакам до края на третия месец, предвид всичките рискове.
Целувки на малките точици и се пазете! ❤️❤️❤️

В 5 + 5 съм, а ми се пишка доста често. Възможно ли е толкова рано?

Отивам до тоалетна и след 15 минути все едно не е било. Пишкам и не е кой знае какво като количество. 😀

Иначе и тук да напиша, че се видя плоден сак, жълто тяло и ембрион, но прокървях заради отлепяне на плодния сак и съм в Шейново. Репродуктивния реагира светкавично. Веднага ми вляха банка витамин ц. Нямам кървене от деня на приемането - събота. Премина в кафеникаво, а днес почти нищо. Утре ще ме прегледат и живот и здраве, ако всичко е наред, мъжът ми ще си ме прибере. Като репродуктивния лекар ми каза да излизам от сега болничен.
Това е от мен.

# 236
И на мен ми се пишка много често от самото начало. Особено през нощта ставам поне по 3 пъти. А снощи направих грешката да изпия 1 чаша вода късно вечерта и сигурно ставах 6 пъти 😳

Да попитам кой ви дава болничен - следящият АГ може ли?

Вие “регистрирали” ли сте се при ЛЛ, че сте бременни? Аз при моята ЛЛ не съм ходила от години, при нея винаги е страшна лудница и чакат много хора, а и ми е далече. Трябва ли ми нещо от нея? Засега де следя изцяло на частно. Чух, че вече феталната морфология се поемала от ЗК, но трябва да се намери добър специалист, който работи със ЗК. Там, където аз ходя, не работят със ЗК.

# 237
GerKa99, личният лекар може да издаде болничен до 14 дни, но с диагноза различна от бременност. Дълъг болничен се издава от АГ, обикновено този, който ще те следи. Той може да ти дава по 30 дни, всеки месец, докато дойде 45-дневния болничен, непосредствено преди термина. Важно е да не надвишаваш 180 дни непрекъснат болничен,  иначе трябва да се ходи на комисия. Като в тези 180 не се включват 45те дни преди раждане.
Регистрирането може да се направи след като се е чуло сърчице, някои АГ го правят не по-рано от 10 гс, но при всеки е различно. За целта трябва да си поискаш от личния лекар направление номер 9 за записване на ЖК и с него отиваш при АГ, който си си избрала да те следи по здравна каса.
Доколкото знам, само ранния БХС се поема от здравна каса, но феталната морфология не.

# 238
Здравната каса вече поема едно изследване фетална морфология, не 3те. Но само при лекари, сключили договор, в моя медицински център нямат договор с НЗОК.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45899 

# 239
Хм...ами те май добрите фетални морфолози не работят със ЗК. Аз ще съм при Чучумишев, живот и здраве, 290 лв. е ранната фетална на близнаци, но пък имам допълнително здравно и би трябвало да ми я покрият оттам.

Здравната каса вече поема едно изследване фетална морфология, не 3те. Но само при лекари, сключили договор, в моя медицински център нямат договор с НЗОК.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45899 

Общи условия

Активация на акаунт