Препарати за съдомиялна - 13

• 33 161
  • 513
  •   2
Отговори
# 360
9,99 е май в момента

# 361
  • София
Моля, ако видите изгодна цена за Феъри Платинум, споделете.
В италианския магазин на 202-ра, ако си в София.
На 202 сега й викат История Славянобългарска.

# 362
Благодаря, но не съм в СФ 😊

# 363
  • Пловдив
Италианският магазин на Цариградско шосе,"MagItalia" ли?

# 364
  • София
Италианският магазин на Цариградско шосе,"MagItalia" ли?
В този не съм ходила, не съм сигурна дали са една верига.

за този имах предвид

# 365
Здравейте! Свършил ми е препарата за почистване на съдомиялна. Дали е безопасно да я пусна празна с купичка оцет?

# 366
Скрит текст:
Здравейте да няправя уточнение. См е на 3 месеца. Налучках настройките за твърдостта зя района.
Всичко е ок. Чиниите са основно ретро, от баба ми, едноцветни бели чинии, а цветните които написях са със принт от долната страна на чинията. Мих Тахина и нямаше нищо, нито драскотина. Мия на 50° за около 50-55 мин.
Забелязах, че от Феири ми се излющиха подаръчните мъгове за чай и направо картинката падна. Луминарк са закалено стъкло.
Имам и друго питане. С какво да мия аркопал? Бял.
На течната смес харесвам само аромата на морски бриз. Не измива загорели тави. Аз тях изабщо не мога да ги побера в мивката, а ги мия по две на един ред. Изшкурвам ги с гъба и Роли, след което ги слагам да се мият.
Гелът не е предназначен за загорели съдове и няма как да ги измива, за тях - таблетки или капсули + висока температура + продължителна програма.
Цитат
Точно така, аз имам и програма с по-високо налягане на водата за тави и тенджери на 70 градуса. Около 3 часа се джуркат, ама на мен не ми е проблем, основно през нощта мие машината. Аз основно на тази програма мия всичко, защото почти винаги има я тиган, я тенджера. Ежедневните ми съдове са от аркопал и хич не ми пука дали ще се надраскат, ще ги сменя, ама на ръка не мия Simple Smile В интерес на истината още не са се надраскали. Имам и едни съдове с принт, купувани от Айко и те са си съвсем наред. Съдомиялната ми е Беко, избирах я по функции, които исках да има и едната беше точно тази програма с по-високо налягане на водата, че много мразя да мия тенджери Simple Smile
Здравейте, коя характеристика в описанието показва, че даден модел има програма с по-високо налягане? В процес съм на избиране на свободностояща, 45 см., и набелязвам важни екстри, за които да гледам.

# 367
Здравейте, коя характеристика в описанието показва, че даден модел има програма с по-високо налягане? В процес съм на избиране на свободностояща, 45 см., и набелязвам важни екстри, за които да гледам.
Аз четох в описанията, след като си набелязах няколко машини преди да отида да ги видя на живо в магазина. Живо ме интересуваше тази функция, както и да мога да местя горната кошница нагоре и надолу в зависимост от това дали имам високи съдове, които като сложа в долната кошница, да не се удрят в перката. Другите функции не ми бяха важни.

# 368
  • Paris, France
Здравейте! Свършил ми е препарата за почистване на съдомиялна. Дали е безопасно да я пусна празна с купичка оцет?

Безопасно е, но спрете гланца и ако план не само веднъж или 2 пъти, след края пуснете програма с таблетка или прах и гланц, защото от остатъчната киселина може да ви се надраскат стъклените съдове.

Всяка домашна миялна има програми с по-високо и по-ниско налягане и даже комбинирани с високо долу и ниско горе. И моята миялна е Беко и има бебешка програма с 3 пъти плакнене, 70° и високо налягане долу и ниско горе за да не обръща бибероните.

Аз и на еко програма мия тенджери и си се измиват прекрасно. Само ако има котлен камък, трябва да се махне предварително с киселина, че иначе може и да не се измие. На едночасовата 65° също ми се измиват загорелите тави и тенджери.

# 369
  • София

Описанието нищо не показва, затова има теми като тази (поправка: имах предвид Всякакви въпроси относно съдомиялните и От коя марка съдомиялни сте доволни). Според мен, най-важните неща за съдомиялна са:

- добър производител;
- чекмедже за прибори (освен ако не сте от противниците му);
- интензивна програма, желателно с температура 70 градуса;
- кратка програма, включваща и изсушаване (около 1 час);
- опция за съкращаване на времетраенето на програмите.

Има и други полезни неща, но това е минимумът.

Добри производители са Bosch и Miele. Това са резултатите от изпитанията на Stiftung Warentest от м. юли 2024 г.:

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 23:37 от Vilemina

# 370
Аз говоря изключително за моите предпочитания и от собствения си опит. В темите за "добрите" производители никъде не съм намирала важна за мен информация, която би определила избора ми на машина. Като пример за важна информация бих посочила каква циркулационна помпа е вложена в съответния модел. Ако помпата е с вграден в нея нагревател с лесно разбиващ се лагер вътре, въобще не бих гледала дали производителят е "добър" или не. По-бих се заинтересувала също какви са температурните датчици, вложени в машината, от колкото къде и от кого е произведена. Никой от "добрите" производители на съдомиялни не произвеждат въпросните важни за мен компоненти. Някой друг им ги произвежда.

# 371
  • Paris, France
Като пример за важна информация бих посочила каква циркулационна помпа е вложена в съответния модел. Ако помпата е с вграден в нея нагревател с лесно разбиващ се лагер вътре, въобще не бих гледала дали производителят е "добър" или не. По-бих се заинтересувала също какви са температурните датчици, вложени в машината, от колкото къде и от кого е произведена.

А къде може да се види тази информация?

Сегашната ни машина ми я препоръчаха тук. Майка ми си взе подобен модел. И двете сме много доволни вече 15+ години.

Аз не гледам марката. Преди 30г имаше разлика, но отдавна не я виждам. Имаме Бош и Беко на еднаква възраст. И двете мият много добре. И двете са вътре еднакво добре направени. Бош има горно чекмедже за прибори, а Беко само едно малко чекмедженце, под горната кошница. Много исках Боша точно заради чекмеджето, обаче се оказа тегаво да я зареждам и много мръсните ножове, като намазано с Нутела, не се измиват добре. Харесваше ми и това, че се маха горното чекмедже и се слага душ за големи тави. Добре, ама такива нямам и така и не купих. Тя може да се върже и към гореща вода, а Бекото не. За хора на термопомпи и соларни панели да може да се вързва и към гореща вода е плюс.

Свекърва ми имаше Miele. Прекрасно миеше и до края чекмеджетата се отваряха като по масло. Една част от долната кошница се махаше когато се слагат тенджери за да минава лесно водата. Купи нова, пак Miele. Долната част вече не се сваля. Мие с много по-малко вода, но някак си не плакне толкова добре, колкото предишната. От Miele и казаха да купува техните таблетки. Добре, но тя живее на място, където доставката отнема време, а и са доста скъпички. В чест на Miele - предишната машина издържа 30г почти без ръжда във влажен, тропически район с наводнения и тайфуни. На Miele интензивната програма е на 75°, а на други марки е 70, 65 и даже 60°. С новите капсули не си личи, но ако искате да миете с евтин прах, високата температура е голям плюс. Старите миялна, дето миеха на 95° или 80°, измиваха загорелите тенджери дори и да се сложат наклонени. Също всичко изсъхваше идеално като се отвпри вратата, без зеолит, допълнително сушене и подобни.  

Няколко души около мене са силно недоволни от нови Bosch,  Siemens и Miele висок клас. Проблемът е, че за да ги направят супер екологични, мият с много малко вода и се запушват от капсули. Съветите на техниците са да се мие с половин доза прах или гел. Силно обвързващо е.

Също, някои модели на дадена марка може да са перфектни, а други хич да не са хубави. Високите модели на ниски марки може да са по-добри от ниски на високи марки. Тавите, които Беко ми измива на едночасовата, в Бош ги слагах на интензивна, че на нормалната не се измиваха добре. Бош няма едночасова. Сегашните май имат.

За нестандартни машини, като 45см и за 6 комплекта, Bosch са по-добри от повечето ниски марки. За 60см има прекрасни бюджетни машини.

Аз държа на:

1. Вътрешността да е от неръждаема стомана. Мила съм и в пластмасови вътре и си миеха добре, но имам чувството, че са по-шумни.

2. Нагревателят да е скрит под дъното. Ако е видим, май скапваха пластмаса. В Европа не съм виждала с видим, но в Америка има.

3. Да има падащи рафтове  на горната кошница. Там забивам вилици и лъжици и не слагам кошница за прибори.

4. Майка държи на горна кошница с променящи се нива. Моята има, но свалях и качих веднъж в началото и от 15г не съм променяла нивото.

5. Ръчно променяне на нивото на гланца ако непрекъснато сменяте препарат. В новите е рядкост.

6. Максимум 43 децибела, че с времето стават по-шумни. Това ако е близо до стаи или в холо-кухня.

7. Поне 2 изплаквания на повечето програми.

8. Да има задължително интензивна на поне 70°, едночасова, програма за чаши с ниско налягане. Еко май имат всички.

9. Да има падащи шишове в долната кошница, че от тенджери се изкривяват.

Отложен старт, допълнително сушене, само долна или горна кошница, полупразна миялна съм пробвала веднъж. За друг може да са важни.

В много миялни съм мила, основно нисък клас. В жилищата за туристи такива слагат. Миялна да не мие не съм видяла. Може да е шумна, да трябва да се сложи по-дълга програма или с по-гореща вода, но мият.  

И последно - и най-лошата съдомиялна е по-добра от никаква. 🌞

# 372
Информацията е доста трудно да се събере, трябва си ровене. Точно във връзка с горното мнение, аз търся възможно най-енергоемките съдомиялна/пералня. Всяка хвалба за енергоспестяване обикновено е свързана с намаляването на количеството вода, което не ми харесва.

# 373
Аз съм с нова Бош 60 см и нямам никакви забележки. Всичко ми се измива в чекмеджето за прибори, ама кратки програми не ползвам. Вече трета година я имам и не е мила с друго освен с капсули - нито се е запушила до сега, нито намирам неразтворени капсули.
Предлагам да не разводняваме повече темата - тя е за препарати, за самите съдомиялни си има отделна тема.

# 374
Какъв тип препарат бихте препоръчали за малко по-странна съдомиялна - най-малките където нямат нужда да се свържат към ВиК? Става дума за Midea ST 5.31. Гледах за гелове, в дм и лили се загледах за прахообразен, но нямат.

Общи условия

Активация на акаунт