Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 29 574
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
При мен вначалото беше страшно толкова айрян през живота си не бях пила (на ден по 500 мл или 1 л айрян) + катък и туршия и така до към 4-5 месец. Вмомента съм в 7 месец и всичко се нормализира. Sweat Smile

# 91
Момичета, след закъснение от няколко дни, си направих тест, който беше положителен, пуснах си и кръвен тест, който показа 16153. По-долу ще го приложа. Първия ден от последната ми дата на менструация беше 8 ноември, полов контакт съм имала на 14-15 ноември и на 24 ноември.
Днес бях на преглед и лекарката ми показа едно кръгче и потвърди бременността. Утре ми предстои пътуване в чужбина за няколко дни (казах го на лекарката, тя каза че няма никакъв проблем). Проблема ми е високата стойност на ЧХГ, а тя каза че все още няма ембрион и да отида поне след 10 дни още, за да може да се види. Тъй като четох за извънматочна бременност, че там стойностите са по-високи. Ужасно много се притесних да не би да е такава и предвид, че ми предстои пътуване да не стане някой кръвоизлив и да отиде в корема и тн, четох ужасни неща.
Това ми е първа бременност не планувана и изобщо не съм наясно… моля ви момичета, кажете ми да се притеснявам ли, има ли нещо нередно ?

# 92
Щом е видяла плоден сак няма как да е извънматочна бременност. Не се притеснявай и не мисли лоши неща. Късмет!

# 93
За бременноста - вътре е.
За стойностите не мога да кажа колко варират на всеки ден от закъснението, но по принцип висок ЧХГ може да има и от бременност с близнаци (не искам да те плаша щом е непланирано). Важното е, че бременността не е извънматочна и това няма връзка с ЧХГ в твоя случай.

# 94
Има ли значение, че пия достинкес за аденом на хипофизата за ЧХГ стойностите.

# 95
Не го мисли това ЧХГ. Иначе питай най-добре доктора си. Важното е след 10 дни да види ембрион и да отхвърли възможност за кухо яйце.

# 96
При извънматочната бременност стойността на ЧХГ е много много по-ниска и варира нагоре надолу или расте, но не се удвоява. Освен това АГ е видяла плоден сак в матката. Изобщо нямаш повод за притеснение, успокой се! За колко време си в чужбина? Можеш да си запишеш час за АГ веднага след като се върнеш, дори и да не са минали 10 дни, но за твое спокойствие.

# 97
Записала съм час за другата седмица във вторник, в чужбина съм до неделя.

# 98
Здравейте, един може би елементарен въпрос, но: бонбоните Кармолис безопасни ли са за смучене по време на бременност?

# 99
  • София
Не го мисли това ЧХГ. Иначе питай най-добре доктора си. Важното е след 10 дни да види ембрион и да отхвърли възможност за кухо яйце.

Аз след моя скорошен опит, бих посъветвала да не му слага точни срокове на този ембрион.
При мен в 6+4 се видя празно сакче отговарящо на г.с.
После в 7+2 си се видя перфектно ембрионче със сърчице, което към днешна дата (9 г.с) си отговаря на седмицата.И не,не е късна овулация,просто в началото не са го видяли,те и на последния преглед с коремен го гледаха,такава му е позицията,с вагиналния не се вижда ,обикновено е обратното.

leah_ve , не би трябвало да има проблем, ако не прекаляваш.

# 100
Аз не знам в коя седмица е, за това грубо казах 10 дни. Ако и тогава не се вижда ембрион, отива се на друго мнение и се изчаква още малко, но пак зависи от седмицата. Според мен в 8-9 седмица, ако не се вижда нищо - няма смисъл.

# 101
Ох, тръпки ме побиха от написаното от Bubble. Добре, че явно си попаднала на АГ, който/която са изчакали, че знаем каква е процедурата в такава ситуация и за щастие всичко е наред. Лека бременност ти желая и едно здраво бебе! ♥

# 102
  • София
Ох, тръпки ме побиха от написаното от Bubble. Добре, че явно си попаднала на АГ, който/която са изчакали, че знаем каква е процедурата в такава ситуация и за щастие всичко е наред. Лека бременност ти желая и едно здраво бебе! ♥
Благодаря 🙂
Докторката беше категорична, че изчакваме 10 дни и ако има нещо притеснително се чуваме, аз го бях отписала, защото помня със сина ми, че в 6 г.с чухме сърчице,а тук в 6+4 нямаше дори жълто тяло.
И пак да кажа,че не се е образувало по-късно, просто се беше скрило някак.Не вярвах, че и на мен могат да се случват такива чудеса 😁

# 103
Здравейте, в кой месец започнахте да мажете коремчето?
И може ли да ми препоръчате хубава книга за бременни  иска ми се да е подробно описано , нещо седмица по седмица ? Благодаря

# 104
Аз започнах от 4-ти месец. При по слабички момичета виждам, че почват и от по-рано, защото почва да им личи коремчето  и да се разтяга кожата.
За съжаление не мога да помогна с книга, аз следя нещата в едно приложение на телефона и си чета от там.

Общи условия

Активация на акаунт