Юлски Бебета 2023 - Тема 3

• 28 899
  • 834
  •   1
Отговори
# 735
Тия дни коментирахме с мъжа ми алергиите и ядките. Ми то на нас много ядки не са ни ги въвеждали. Неща нетипични за нас като макадамия, бразилски орех и тн ядох на 25г за първи път. Нито съм се сетила за вероятна алергия, нито нищо.
Чак се чудя правилно ли е изобщо да се дават ядки на деца, то хубаво, че имат полезни вещества ама... не знам.
Аз се водя по световните препоръки, но все пак те и за цигарите са казвали, че са полезни и доктори са се снимали по рекламите им.

# 736
  • София
На мен ми казаха след 2г да почна да въвеждам чак, при нас ще е още по-внимателно, но реално без да си дал алерген няма как да знаеш ок ли е или не може, особено при ядките много бързо си проличава . За голямата имам спомен, че съм чела че вече се препоръчва да въвеждаш алергените от по-рано, но с ядките нямам спомен кога съм дала, изобщо не е проявявала към нищо, но различни хора просто.
Хубавото от цялата ситуация е че вече ще имам едно на ум, а не някъде да реша да дам и да нямам изобщо под ръка нищо, и й бяха излезнали едни лишеи от смяна на препарат за пране, но изчезнаха след противоалергичните

# 737
С всяка храна има вероятност за алергична реакция. Никога не се знае към какво ще се получи, за това още при захранването я карах бавно. Да съм сигурна има или няма реакция. За сега правим реакция към всичко що е berry. Никой от нас няма алергия съм тези неща, ама ей на. Като гледам малкото е тръгнало към полени да прави и той алергия... и към млечните имаме (краве мляко към самото него, не към лактозата). Ядки хич не смятам да въвеждам скоро. Този американски подход дето всичко на куп им вкарват е много сбъркан. Даже четох, че колкото по-рано се въведат някои алергени толкова по-голям шанс да стане алергия.

# 738
Аз дадох орехи, всичко мина добре, нямаше реакция.
Аз прочетох че колкото по-рано се въведат ядките толкова по-добре и вероятността да се получи алергия са по-малко или нещо от сорта. Ако се интересува някой ще потърся статията.

# 739
Аз за сега само бадеми съм дала. Но скоро ще пробваме и орехи.

# 740

Ядките са на семейства. Нужно е по една от семейство за тестване и се приема и че останалите ще са ок.
Ако дадеш бадеми, орехи, лешници и кашу изграждаш имунитет към всичките.

# 741
  • Wonderland
Аз дадох сусамов тахан в кисело мляко - уж като преход към въвеждане на ядки, по съвет на педиатъра му. Беше окей.

Той по-скоро с млякото има проблем - всеки път след като яде кисело мляко при игрите го връща. От около месец го прави и с каши и пюрета… не знам на какво се дължи, други никакви признаци няма, че не му е окей млякото. Има ли други бебета, които още връщат храна така?

Също, давате ли хляб? Не сухар, а хлебче. Какво? Аз още съм предпазлива с нещата, които ние ядем. Страх ме е да не отчупи много, да не се задави, как ще му се отрази и не давам много от нашата си храна. Иначе нямам проблем с парчетата по принцип, даже той си го търси и реве на пасирана храна.

# 742
Сусама е семе. Много странно като преход към ядки.
Хляб бял на филийка давам.

# 743
Всичко му давам, след като си изяде плод/зеленчука. Няма как, види ли ни да ядем нещо веднага иска и той. И шоколад е ял, и хляб яде (то само баща му яде хляб вкъщи), и кроасани, и бисквити. Обаче малко количество.  Първо храната после боклук-храната.

# 744
И моя малчо вече яде от нашата храна и няма проблем с не пасираните храни. Хлебче също яде, не е имал проблем с който и да е вид храна досега. Ядки не съм давала.

# 745
Здравейте. Някоя от вас има ли мнения относно триколки. Понеже се колебаем дали са подходящи и заслужава ли си.

# 746
  • София
Юхууу, честит празник на всички малки и големи и по-големи дечица !
За хляб - обожава, баба като прави хляб винаги яде коричка, иначе не купуваме хляб почти.
Давам и аз от време на време солетки, чупвала съм й кроасан, давала съм й зрънчо, има в дм един много як със спанак. А ванилов сладолед пък й е любим .
Имаме една триколка от каката, която много я караше, но сама си я караше, няма такова за бутане, та може би догодина . Иначе за сега няма да купуваме нищо такова . Ще изкара с количката и играчки на площадката.

# 747
Честит празник и от мен!!!
BalloonBalloonBalloon
Поздравявам Ви с балони, но нашата кукла се страхува от балони и реве та се къса. 🤣
Аз не съм давала хляб. Сухар всичко на всичко 2 пъти, но не ѝ хареса. От общата храна почти не давам, давала съм само веднъж коприва с ориз, зеленчукова супа с добавка месце- пасирана и днес ѝ дадох прясно зеле. Копривата и супата ги хареса много, зелето със зор го изяде.
Иначе да се оплача 😢, от добре урегулирано бебе с режим и що годе добър дневен сън, от няколко дни е ад. Вчера през деня будува 7 часа, а днес 12.😭На ръба на нервна криза съм. Заради зъби ли е, заради смяната на климата ли е, не знам, но такова чудо никога не е било...

# 748
И ние сме така. От седмица си правим седянки нощем. И сега седянка... 🥴  и накрая пак в 5ч буден. Обаче при нас на 100% са зъби. Двата горни предни пробиват.

Честит празник и от нас! 🎉🎊 Малко на патерица с 38 минутки, но туй то 😅

# 749
И при нас се мъчат зъби, но май са долните кучешки.Там ми се вижда подуто. За горните резци не мога да видя, че не дава. Иска само моя пръст да гризе и с тези два долни резеца като ме гризне направо ми причернява. 🤣Иначе тях не ги усетихме като пробиха и си викам, хайде, късмет, но явно няма да е така с останалите.
Ти даваш ли нещо за зъбите? Аз слагам само Дологел.

И ние сме така. От седмица си правим седянки нощем. И сега седянка... 🥴  и накрая пак в 5ч буден. Обаче при нас на 100% са зъби. Двата горни предни пробиват.

Честит празник и от нас! 🎉🎊 Малко на патерица с 38 минутки, но туй то 😅
[

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 18:28 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт