Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Докога ли ще битува този мит с бръсненето и гъстотата и твърдостта на космите.😆
Няма как бръсненето да промени цвета,гъстотата и твърдостта на космите.
Иначе проблемите с редките коси щяха да се решават бързо и лесно.

# 541
Благодаря за отговорите! 🪻
Не се бях сетила за депилиращ крем, а е супер вариант за начало.
По- нататък ще се спра на фотоепилация или лазер. Поне при мен, фотоепилацията има страхотен ефект.

# 542
  • Варна
Моята дъщеря е едва на 9 години, но има окосмяване под мишниците. Проблемът е, че тя е доста бяла, а косъмчетата са много тъмни. Още е студено и не се притеснявам за сега, но когато се стопли не съм сигурна кое е правилното решение. Тя не е забелязала това окосмяване и съответно няма грижи. Обаче аз го виждам. Не искам да започвам  премахване на окосмяването, защото смятам, че детето е малко.  Обаче от друга страна ако неглижирам това, дали не рискувам  някое друго дете да я види и да й се подиграва.

# 543
Докога ли ще битува този мит с бръсненето и гъстотата и твърдостта на космите.😆
Няма как бръсненето да промени цвета,гъстотата и твърдостта на космите.
Иначе проблемите с редките коси щяха да се решават бързо и лесно.
На братовчедка ми й бръснаха косата като бебе, за да се сгъсти. Не че имаше ефект.
Но за космите на краката факт - като ги скубя с кола или епилатор, са по-тънки и по-лесно се махат. Мина ли с бръснача, после стават едни черни и дебели и тече кръв, като пак ги оскубя с кола. За други части става направо баташкото клане след бръснене и после по някое време оскубване...
Мит не мит, така ми действа на мен бръсненето.

# 544
# 545
  • София
Според мен е индивидуално, затова са и противоречията.
При мен и щерката например няма никаква разлика от бръсненето. Дали ще се бръсна, дали кола, дали епилатор, все по един и същи начин ми растяха. Обаче помня на една приятелка (като малки), която мина с бръснач една лентичка на бедрото си и там поникнаха двойно повече и по-черни косми. Никаква илюзия не беше, а очевидно и много странно. Участъкът, който беше обръснала беше очевидно по-обрасъл. Повече и по-дебели и по-тъмни косми.

# 546
  • На морето!
То хубаво е илюзия и изглеждат дебели, черни и дращят като са малки само, но реално аз няма да ги пускам да станат 5см, че да изсветлеят и да изтънеят.
Не, мерси съм за бръсненето.

# 547
При мен и щерката например няма никаква разлика от бръсненето. Дали ще се бръсна, дали кола, дали епилатор, все по един и същи начин ми растяха. Обаче помня на една приятелка (като малки), която мина с бръснач една лентичка на бедрото си и там поникнаха двойно повече и по-черни косми. Никаква илюзия не беше, а очевидно и много странно. Участъкът, който беше обръснала беше очевидно по-обрасъл. Повече и по-дебели и по-тъмни косми.
Разбира се, сигурно самобръсначката е засадила допълнителни фоликули на местата, където не е имало, за да й пораснат нови косми...

# 548
А защо като дръпна с колата след бръсненето потича кръв, а след няколко пъти само с кола, няма такова нещо?
И на края на космите има едни дебели опашки черни, а иначе ги няма?
Илюзия ...
А два дни след бръснене няма как да се хванат с кола, така или иначе. Значи чакам не 2 дни, 2 седмици, минава илюзията, махам с кола, шурва кръв, ама не е вярно неее..
Подкастите си ги слушай, аз си виждам моята кожа.

# 549
  • София
Разбира се, сигурно самобръсначката е засадила допълнителни фоликули на местата, където не е имало, за да й пораснат нови косми...
Абсолютно излишна ирония. Споделям на какво съм била свидетел. Споделям и че при мен не е така. Правя извод, че явно има различни организми, кожи и окосмяване. Може пък и да приемем, че 12-годишно момиче си е имплантирало косми на мястото на обръснатото, за да се пошегува с приятелките си.

За протокола, знам и обратния случай. Леля ми, която за пръв път на 16 си обръснала краката, за да ходи на басейн с приятелки и така и не ѝ проникнали повече косми. И до ден днешен няма. Тук-там някой единичен рус.

За малката дъщеря (когато му дойде времето) ще опитам с бръснене на малък участък. Ако е като мен и кака си, това е най-бързият начин. Но ако може да издържи лентички или епилатор, ще е по-добре, защото е по-дълготрайно.

# 550
  • София
Според мен чувството при допир след бръснене и кола е коренно различно. Не бих могла да сравня наболите косми от бръснене с гладката и мека кожа след кола маска. Лично в никакъв случай не бих препоръчала на дъщеря си моята тийнейджърка грешка да се бръсне.
След това открих колата. 20 години по-късно космите ми са няколко пъти по-малко и доста по-тънки от преди.
Разбира се има хора, които не искат да търпят такава болка. Въпрос на лично решение е!

# 551
Аз лично, без желание на детето не бих тръгнала да махам косми, особено на 9. За вас може да не е естетично, но те са деца, и тези неща още не ги впечатляват.Каката има тъмен мъх по краката, за сега не е отваряла приказка за махане на косми, ако поиска ще и покажа алтернативите.Аз лично съм с епилатор от години и тя ме е виждала да си махам космите многократно, даже дребните вече знаят какво правя с това бръмчащо чудо.
Сама ще я оставя да избере, но и аз лично не бих препоръчала бръснене.

# 552
В класа на дъщеря ми има момиченце, което има косми под мишниците от миналата година ( тогава на 9г) и тя е много горда от тях Simple Smile
Все пак се 5 косъма на кръст.. няма как да се виждат толкова.

Моята дърщеря на 10г няма кой знае какви косми, но тя е светла и няма да стане с лазер.
Тъмните момчета в класа им имат много повече, така че мисля заедно колективно в някакъв момент ще решат да ги махат Simple Smile

Аз не знам как ще е. Дъщеря ми пищи от страх за минимални манипулации.. космите ще е интересно..

# 553
  • София
Аз лично, без желание на детето не бих тръгнала да махам косми, особено на 9. За вас може да не е естетично, но те са деца, и тези неща още не ги впечатляват.Каката има тъмен мъх по краката, за сега не е отваряла приказка за махане на косми, ако поиска ще и покажа алтернативите.Аз лично съм с епилатор от години и тя ме е виждала да си махам космите многократно, даже дребните вече знаят какво правя с това бръмчащо чудо.
Сама ще я оставя да избере, но и аз лично не бих препоръчала бръснене.

С болднатото не съм съгласна! Не всички се впечатляват, но някои деца се впечатляват.
Едно момче в детската градина се беше подиграло на моята щерка, че има дълги и черни косъмчета по краката като на мъж. Тя от тогава има комплекс по този въпрос. Много плака след изказването на това момче. Вече не го помни, но й остана комплекс за космите.
Към днешна дата е на 10 години и вече сериозно обмисляме по какъв начин да ги борим тези косми лятото. Не иска епилатор и кола маска, не търпи болка. Вероятно ще е с някакъв депилиращ крем, защото аз бръснач не приемам за удачен вариант.

Други момиченца в нейния клас също се впечатляват на тема косми. Говорят си децата.

Някой на предната страница спомена, че детето ползва депилиращ крем. Може ли препоръка на марка, за да не стрелям на посоки, а да започнем с нещо изпробвано?

# 554
На 12 и няколко месеца беше дъщеря ми, когато за първи път реши да пробва обезкосмяване на краката. Знаеше си от по-рано, че има косми, без да им обръща внимание особено. Но ѝ предстоеше лагер за няколко дни и реши, че е подходящ момент да започне. Имаше няколко пробни сесии с моя епилатор, не ѝ понесе болката, накрая ѝ купих самобръсначка и е доволна. Косъмчетата не ѝ се сгъстяват, не растат по-тъмни и твърди... След време, разбира се, ще пробва пак епилатор, след още време друг тип още по-трайна епилация, но засега бръсненето я устройва.

Общи условия

Активация на акаунт