☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 39 485
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Честито Милица ❤ Как кръстихте малката госпожица? Много гушки и прекрасни моменти заедно 🥰

# 691
Честити нови бебоци! Да са здрави, спокойни и много щастливи Heart

Аз днес пак минах тонове, същата работа, супер тонове, никакви контракции. 2ри ден след термин. Всичко е точно Grinning

Аз бебе не съм оригвала никога, това не е ли вече остаряло разбиране?!

# 692
Честити нови бебоци! Да са здрави, спокойни и много щастливи Heart

Аз днес пак минах тонове, същата работа, супер тонове, никакви контракции. 2ри ден след термин. Всичко е точно Grinning

Аз бебе не съм оригвала никога, това не е ли вече остаряло разбиране?!
При мен е същото само че 3 дни преносване 😅 добри тонове без една контракция...

# 693
е нее остаряло Simple Smile кофти е да не се оригнеш на тях им прави проблем този погълнат въздух. Но тези които сучат почти не се оригват но бебетата на АМ няма как да не ги оригваш то ще почне да плаче в един мига понякога и час и час и половина след хранене защото има застоял въздух . И често се чудиш какво става а то просто не се е оригнало

# 694
bluedreammmm да е жива и здрава Анастасия ❤и нашата София се роди толкова 2720...не можеше да суче и падна до 2370...сега вече си върна теглото даже е малко отгоре...
Виви да ви е жив и здрав юнакът Йордан!
Момичета които сте се сблъсквали с рефлукс и колики ..мисля,че имаме и двете,но повече се интересувам от рефлукса...как беше при вас ...как се проявяваше..София е само на кърма ..понякога като суче бързо и лакомо и като я вдигна за оригване повръща на фонтан...иначе винаги връща по малко мляко,но не винаги е когато се оригва...по често е докато спи час-два след ядене и тогава връща малко мляко...първо си мислех,че връща защото тя постоянно се напъва все едно се мъчи да ака...свива крачетата...изпъва се,гърчи се,почервенява,напъва се...това мисля,че е колики...мисля и че връща по малко мляко от постоянното напъване...но забелязах и че доста често си дава главата много назад..извива се на дъга...крачета и глава назад,а дупе и корем напред и почервенява ...понякога докато суче се свива и напъва...
Незнам вече кое какво е ...
Понякога като повърне на фонтан и търси пак ядене ...започва да се пули,да си яде ръцете и няма заспиване докато не и дам пак...

Честито на всички бебенца , да бъдат много здрави и късмет в живота ❤😘

При нас също е така , напъва се и връща , но не на фонтан , мъмат ни колики и давам инфлакол и био гая , много го стяга коремчето …. Също сме само на кърма , в болницата беше на ад мляко и там ми казах да му давам преди кърмата 20 г анти рефлексни адапирани , но пак беше така и аз го минах само на кърма , но се цедя и му давам да съм сигурна в грамовете , които изпива , дано после да си е на гърда , слагам го , но не постоянно ….

# 695
Има ли родили естествено . Искам да изкоментирам с някоя майка ,защото моят АГ ме навива за естествено !!!

И аз се глася за естествено ако не се закучат много нещата .. 😅 Първо раждане ще ми е. Терминът ми е на 12.01.

# 696
О ,и на мен ще ми бъде първо раждане !!! Термина ми е 20.02 и ме хваща страх вече.....
Не знам на вас как Ви е ..но аз....
Правиха ли ви преглед за разкритие ,че само като чуя ,че ще ми го правят ,когато вляза в 9-ти направо ще припадна!
Има ли родили естествено . Искам да изкоментирам с някоя майка ,защото моят АГ ме навива за естествено !!!

И аз се глася за естествено ако не се закучат много нещата .. 😅 Първо раждане ще ми е. Терминът ми е на 12.01.

# 697
и аз го минах само на кърма , но се цедя и му давам да съм сигурна в грамовете , които изпива , дано после да си е на гърда , слагам го , но не постоянно ….
Ако позволиш един съвет - една помпа никога не може да изцеди от гърдите толкова, колкото бебето може. Съветвам те да му даваш да суче колкото може повече, за да стимулира да произвеждаш повече количество. Иначе леко по леко ще намалява кърмата. Не са ти важни толкова грамовете които изпива, защото не е нужно да са по някаква схема, всяко бебе има различни нужди, които се променят непрекъснато с различни темпове. Важно е да има редовни изхождания и да качва тегло на седмична база.

е нее остаряло Simple Smile кофти е да не се оригнеш на тях им прави проблем този погълнат въздух. Но тези които сучат почти не се оригват но бебетата на АМ няма как да не ги оригваш то ще почне да плаче в един мига понякога и час и час и половина след хранене защото има застоял въздух . И често се чудиш какво става а то просто не се е оригнало
Може и така да е, нямам никакъв опит с АМ

# 698
Lollo да кърмачетата са друга работа за това не ти се е и налагало Simple Smile
Иначе напълно те подкрепям за мнението за помпането и за сукането и искренно съветвам никой тук да не се забива в количествата изпитв кърма Simple Smile а и колкото повече пие от шише толкова по малко вероятно е да засуче , от гърда се полагат значително повече усилия за сукане

# 699
Ranarska92, правиха ми вече 2 пъти преглед за разкритие. От един месец имам 1 см. Дискомфортно е, но не е някаква страховита болка. Гледай да се отпуснеш максимално просто. Simple Smile
Преглед със спекулум ме е болял 10 пъти повече.

# 700
Милица, честита бебочка и на теб! Ех, все такива хубави новини да имаме всеки ден!

Ranarska, момиче, ще трябва да намериш начин да се успокоиш. Паниката е много лош съветник в този момент. Да, всички малко или много ни е страх от болката. Никой нормален човек не обича да го боли. Не се концентрирай толкова върху нея обаче. Това минава и заминава, а после ще имаш най-невероятното щастие в прегръдките си. Няма нищо по-важно от детето ти в тоя момент и забравяш всеки дискомфорт.
Прегледите за разкритие не са нищо особено, ако се отпуснеш. Правени са ми доста с предната бременност, сега също ми правиха вече и изобщо не е такава драма.
Колкото повече се концентрираш върху този си страх, толкова повече го подхранваш. Опитай да визуализираш хубавите емоции, които те очакват. Представяй си колко ще е мъничко и нежничко бебчето ти, първата ви среща, миризмата му (а това е нещо уникално, повярвай ми!).

# 701
Благодаря за подкрепата !!!
Милица, честита бебочка и на теб! Ех, все такива хубави новини да имаме всеки ден!

Ranarska, момиче, ще трябва да намериш начин да се успокоиш. Паниката е много лош съветник в този момент. Да, всички малко или много ни е страх от болката. Никой нормален човек не обича да го боли. Не се концентрирай толкова върху нея обаче. Това минава и заминава, а после ще имаш най-невероятното щастие в прегръдките си. Няма нищо по-важно от детето ти в тоя момент и забравяш всеки дискомфорт.
Прегледите за разкритие не са нищо особено, ако се отпуснеш. Правени са ми доста с предната бременност, сега също ми правиха вече и изобщо не е такава драма.
Колкото повече се концентрираш върху този си страх, толкова повече го подхранваш. Опитай да визуализираш хубавите емоции, които те очакват. Представяй си колко ще е мъничко и нежничко бебчето ти, първата ви среща, миризмата му (а това е нещо уникално, повярвай ми!).

# 702
Честити да са новите бебенца в темата!
Да растат здрави и благословени!

Акушерките от неонатология казват, че бебето задължително след хранене трябва да се оригне, в противен случай повръща млякото като се сложи да легне.
Нашия бебчо винаги се оригва, но след това започва едно хълцане. Казаха, че било нормално, но аз не мисля така. Явно аз нещо не правя както трябва по време на храненето защото всеки път хълца.

# 703
Моята госпожица не се оригва пък всеки път. Препоръчва се макс 5 мин да изчакате за оригване, ако до 5 мин не се оригне, приключвате с тази процедура. Не повръща, ако не се оригне моето бебе, не гълта толкова въздух.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 09:31 от upincloudnine

# 704
Мен ме проверяваха 2 пъти за разкритие и изобщо не беше болезнено, но и аз също си мислех, че ще ме боли. Зависи и от доктора според мен обаче.
Оригването и при нас е важно, за да не връща или поне не много.

Общи условия

Активация на акаунт