☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 40 497
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Едно е да е ниска, друго е да покрива канала. При теб как е, предлежаща ли е? Моята пак е ниска, но задна, маргинална, тоест на границата, много близо до канала, но аз така или иначе ще съм секцио. Не се филмирай чак за кървене вече.

Моята е хем предна хем долна. Закрепена е отпред, но стига до канала. Не ми е казала, че покрива на цяло канала, но... и аз не зная. Много не иска да ми обяснява за да не се притеснявам. Ама и аз какво ми трябваше да чета в тоя нет 😅
Ще се надявам всичко да е ок 😇
[/quote]

Всичко ще бъде наред с плацентата, но аз все пак да кажа как беше при мен. Бях с ниска предна (превия), която 90% затваряше канала, после се вдигна и беше маргинална, което означава закачена на ръба. Към 28 седмица се беше вдигнала и сега се води предна висока. За времето преди това ми бяха казали двама лекари едни и същи неща: без секс, вдигане на тежко, протягане ръцете рязко и много нагоре, дълги пътувания. Много почивка и лежане. Риска идва с напредването на седмиците заради тежестта на бебето. Малко остана, повече почивка и не чети в интернет. Аз така си отрових не малко време.

# 76
Честито Манолова! Много се радвам, че сте добре! Пожелавам ви бързо възтановяване и скоро да влезнете в нормален режим, да сте заедно гушнати Heart

Яна съчувствам ти за това твоето безкрайно повръщане и какво ли не, как го изтърпя цялото нещо тези 9 месеца и оставаш позитивна, евалата!!! Имаш пълното право да мрънкаш денонощно! Дано те поотпуснат тези мъки поне в последния момент 🍀

Елица за отпускане на шийката не мързел, ами активност се препоръчва. Подскачане на топка, изкачване на стълби, возене в кола по неравен терен и т.н. за да слиза бебока надолу и да натиска за разкритие Simple Smile

# 77
Сега някой да ми каже как се отпуска мускулатура, защото има хиляди упражнения за укрепване и засилване, но за разхлабване освен мързел не намерих друго 😁

С повечко фурми и чай от малинови листа. Hands Ok Hand Скачай и върти таза на йога топка, ако имаш, също помага.

# 78
Честитооо и от мен! 🤍
Бъдете здрави и скоро заедно вкъщи 🥰

elicaD , мандарините и бананите са ти ги казали за качване ли , не разбрах 😁

Да, за качване са рецепта 😁

# 79
Nga, честито! Да са живи и здрави!
Някой обсъждал ли е ако се наложи епизиотомия, как се действа - не трябва ли упойка? Защото днес едната АГ ми каза, че не слагали, само спрейче и колкото хване. Това ми звучи направо варварско. Аз миналия път си имах упойка от самото постъпване ,но сега ако ме пусне накрая мислех, че трябва да сложат още задължително,за да шият. Flushed малко се шашнах с тия истории...

# 80
Много да са ви здрави дечицата , бързо възстановяване и всичко най добро !

# 81
Nga, честити бебоци! Желая на цялото ви семейство много, много здраве!! Бъди спокойна, бързо ще минат тези 10дни! Heart

Момичета, аз също вече съм в Токуда, сега даже пътувам натам за първите ми тонове. Hug

# 82
между другото фурмите могат да предизвикат контракции в големи количества Simple Smile трябва да се внимава с тях. Едно време са ги използвали точно с такива цели

# 83
Nga Manolova Честити да са ти Heart Здрави да растат!

Devya ти си покрай мен с термина, моля ти се никакво раждане още! Аз не съм готова, бебето не е готово, доктора ще го няма, просто не бива да раждам и това е!

Като ви чета и яко почва да ме стяга шапката! Изобщо не знам какво ще правя ако тръгне да се ражда и го няма моя лекар. Лошото е, че нямам никаква опция за лежане и почиване аз, ни-как-ва.
Тва стълби нон стоп по цял ден нагоре надолу, тичам си яко, клякам, вдигам неща; сутринта носих дъщеричката, че едно куче залая и се уплаши; улицата към училището е толкова стръмна, че е направо вертикална.
Ей, затова се паникьосвам от време на време като ви чета. Една жена четох тук във форума дето ходила на дълга разходка и взела, че родила, а аз същия ден хич не съм спирала, като ме хвана страх и корем ме стегна естествено и хептен.

Доктора рече, че тия работи помагат ама като е вече наближил термина, а не по-рано,
Докторката от феталната пък каза, че е много малко вероятно при две доносени раждания, без скъсявания на шийки, лежане и т.н третото да се тръгне много рано.
Доктора по ЗК даже ми разреши да си пийна на нова година и на басейн да ходя и да плувам ахаха:) викам му аз ше пропусна за всеки случай!
Обаче това ми помага ден до пладне, после пак почвам да мисля какво ще правя ако...

# 84
Честити бебчета, Nga Manolova!! ❤ Бързо възстановяване на теб и на бебоците, ще минат бързо дните и ще се гушкате 🥰🥰

# 85
Здравейте! Честито за всички новопоявили се бебчета! Нека са ви здрави и силни! 🙏

Мога ли да помоля за идеи за нощници, видях, че обсъждате, от къде сте ги закупили, не ми се дават над 20 лв за нещо, което ще се изцапа и изхвърли..

# 86
Nga Manolova хайде, честито за двойното щастие! Да растат здрави и щастливи! 💙❤️ Бързо възстановяване! 💐💕

# 87
Nga Manolova, надявам се всички да сте добре! Честита двойна радост 💖💙

Здравейте! Честито за всички новопоявили се бебчета! Нека са ви здрави и силни! 🙏

Мога ли да помоля за идеи за нощници, видях, че обсъждате, от къде сте ги закупили, не ми се дават над 20 лв за нещо, което ще се изцапа и изхвърли..

Във фейсбук групите за мами (Продавалник за мама, продавалник за мама и бебе, дрехи за бременни и т.н) има доста обяви. Олх, базар също са опция.

# 88
  • София
Синеочка, честито! Здрав и щастлив да е Теодор, на теб бързо възстановяване!
Честити бебчета и на Nga Manolova! Здрави и щастливи да са, скоро да се приберете у дома :
Аз снощи бях на банкет,  и влизам днес по обяд и като видях колко нови отговори има Simple Smile  Много се развълнувах и си дадох сметка, че раждането наистина наближава,  а аз съм до никъде и само си казвам - има време  Simple Smile Още нищо не е изпрано,  комплекта за изписването не съм поръчала, но днес живи и здрави ще го поръчам и ще се активизирам с приготовленията.  В понеделник съм на преглед и тонове, нямам търпение за ехографа, излязоха ми и изследванията,  хемоглобина ми е 106, иначе желязото е добре, ще видим в понеделник  , живи и здрави какво ще каже докторката.

# 89
  • Пловдив
Честито на всички новоизлюпени мамчета! Честито на всички новодошли дечица! Да са здрави и много щастливи!
Аз съм 37+1 и спирам с магнезия до 2 дена. И ще видим как ще тръгне малката буба. Миналия път родих 6 дена по рано. Терминът сега ми е 3 януари. Малко изпадам в паника, кога ли ще се роди.
Почти приключих с прането, още максимум 2 перални, защото имах 5 вакуум чувала с дрешки от баткото,докато сортирам, подредя, изгладя. 🙊 Не че не мога да разчитам на таткото, но предпочитам да обърне цялото си внимание на баткото, а не да обикаля по магазините. Само ще оставя едно нещо, те двамата да отидат и да изберат дрешки за изписването (под моя контрол, разбира се 🤣🤣🙊)

*Ваната със стойка е голямо удобство, освен ако не ви пречи да сядате на пода на банята и поне да не се прегърбвате. Защото пък тази с две крачета - сгъваемата заема минимално място.

*за нощници - купих си една от вайкики беше на 10 лв с копчета. И още няколко за вкъщи пижами, тип отгоре с копчета а долу с къси панталонки. Харесвам този вайкики аутлет, има доста добри попадения, но сега гледам и в сайта им има доста намаления.

*има ли някой в Пловдив? Пълмед? Моя лекар не слуша тонове, което много ме учудва, има ли още някой, който да не ходи или няма да ходи на тонове?

*също така е много против преносване и предпочита да се предизвика раждане.

Общи условия

Активация на акаунт