☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 40 541
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Nga Manolova честити бебченца...да са ви живи и здрави и бързо всички в къщи❤️
Ето от тук взех моите...супер са с къс ръкав...тези които ММ ми донесе с дългия ръкав направо ще се сваря...
https://m.bazar.bg/obiava-42003013/noshtnitsi-za-bremenni-i-karmachki

# 91
Честити новородени бебенца! Да са ви много здрави!
Анастасия, естествено ли ще раждаш?

# 92
Честито на всички новоизлюпени мамчета! Честито на всички новодошли дечица! Да са здрави и много щастливи!
Аз съм 37+1 и спирам с магнезия до 2 дена. И ще видим как ще тръгне малката буба. Миналия път родих 6 дена по рано. Терминът сега ми е 3 януари. Малко изпадам в паника, кога ли ще се роди.
Почти приключих с прането, още максимум 2 перални, защото имах 5 вакуум чувала с дрешки от баткото,докато сортирам, подредя, изгладя. 🙊 Не че не мога да разчитам на таткото, но предпочитам да обърне цялото си внимание на баткото, а не да обикаля по магазините. Само ще оставя едно нещо, те двамата да отидат и да изберат дрешки за изписването (под моя контрол, разбира се 🤣🤣🙊)

*Ваната със стойка е голямо удобство, освен ако не ви пречи да сядате на пода на банята и поне да не се прегърбвате. Защото пък тази с две крачета - сгъваемата заема минимално място.

*за нощници - купих си една от вайкики беше на 10 лв с копчета. И още няколко за вкъщи пижами, тип отгоре с копчета а долу с къси панталонки. Харесвам този вайкики аутлет, има доста добри попадения, но сега гледам и в сайта им има доста намаления.

*има ли някой в Пловдив? Пълмед? Моя лекар не слуша тонове, което много ме учудва, има ли още някой, който да не ходи или няма да ходи на тонове?

*също така е много против преносване и предпочита да се предизвика раждане.

Аз съм в Пловдив,но в Торакс ще раждам, 35 г.с от днес ,но и аз не ходя на тонове и няма и да ходя. И първата бременност,тогава в Селена пак не ходех на тонове.Едниствено ми пускаха в деня на приемане и преди това като лежах за задържане.

# 93
  • София
Честити бебоци и от мен ☺️ Да са здрави и безгрижни подранилите януарски бебенца, а на мамите бързо възстановяване ☺️
Аз нещо си обърнах режима. Вечер не мога да спя изобщо - ставам до тоалетна на всеки час, неудобно ми е на корема, а и се налага в 6:30 да ставам да правя закуска за училище на каката (добре, че излизат във ваканция). През деня си поспивам от 12 до 16...че и работя все още 😑 Появи ми се течение, което е доста неприятно, но добре че тази седмица съм на преглед и ще ми взимат микробиология, та ще видим какво е. Не мога да повярвам, че в 34 г.с. се чувствам толкова тромава и изморена.

# 94
Честито и от мен на всички мами с подранили януарчета HeartpulseRelaxed Да са ви живи и здрави!

Аз от 34та си ходя на тонове. В Токуда при Маркова всеки четвъртък Simple Smile . Много е яко сутрин като отидеш от първите, бързо се минава и тоновете и консултацията с Аг-то след това.

Почнах и аз да подготвям всичко лека по лека. Куфара е събран, само едни 3 бр. боксерки трябва да добавя че май ще са ми по удобни, ама може и да взема и памперси за възрастни въпреки че в Токуда дават всичко.
Ношници си взех от Pink Angel, често казано не мисля че си струваха парите. Верно по 20 лв ама пак нещо не ми допадат, ще ги взема с мен де...
Еййй пак че писах тука че щях да остана без чехли/джапанки FlushedCold Sweat

Аз съм с термин 17ти януари, но тъй като реших секцио ще е по-раничко, предната седмица. Но от самото начало на бременноста имам чувството че и моят момък ще подрани въпреки че няма предпоставки .Neutral Face  Поне знам че върви добре и плацента и кг (2422) последно мерени вчера Simple Smile

# 95
Някой има ли идея на какво могат да се дължат високите тонове? Днес бях за пръв път, 170-190 бяха предимно и ме пращат утре да ги повтарям, но се чудех каква може да е причината…

# 96
Някой има ли идея на какво могат да се дължат високите тонове? Днес бях за пръв път, 170-190 бяха предимно и ме пращат утре да ги повтарям, но се чудех каква може да е причината…
Консумирали ли сте кафе, сладко, безалкохолно?

# 97
Консумирали ли сте кафе, сладко, безалкохолно?
Честит малък герой! 🤗

Не, нищо, само вода, даже и не обядвах особено, понеже все още повръщам и нямам много апетит.

# 98

Често пъти причината е в стреса на самата майка. Ако си била изнервена по някаква причина е това. Повтарят на другия ден тоновете и ако пак са завишени, се търси вече причина в самата бременност.

# 99
Честити бебчета Синеочке и Нга! ❤❤💙 Да са много здрави и да ви радват само!

Аз нощници предния път си купих обикновени с копчета просто, не специални за кърмене, и сега ще си ги ползвам същите. Даже едната беше от ХМ като риза, много удобно и широка.

Днеска пусках изследвания и феритинът ми е 70, а желязото 14.. и хемоглобинът е на 106. Може би покрай стомашните неволи се е отразило нещо.

# 100
Аз влязох да раждам с хемоглобин 120 и на следващия ден след операцията хемоглобина ми беше 115...Ирмов каза добре,че не са ми слагали нищо заради феритина...с ферума съм набавяла достатъчно желязо за бебето ..бил много против Тея вливки...повече не ми обясни....също така не минах на фракси след операцията...пуснаха ми изследвания,каза ми ще пиеш още малко натаспин и хвърляш всичко...много съм доволна от него...въпреки че не работи в девата,а само изражда,всеки ден в който има операция идва да ме види ..а когато неможе звъни да пита как съм...
От вчера вървя напълно изправена...вече започна да ме сърби операцията...питах защо ме боли гръдния кош всички вдигаха рамене и си измисляха там нещо...ирмов ми обясни че при секцио се натиска там и се избутва плацентата(мисля че плацента каза)и понякога доста грубо се натиска...аз нали бях с пълна упойка и хич незнам какво се прави по време на операцията...

# 101
Минаха тоновете и тази седмица. Докторът каза, че са добре, въпреки че все така засичат контракции. Бебето се било подготвяло. 😅
Измери я по техните формули 3000 кг, а съм 36 г.с. 🫣 Глася се за естествено раждане, той залага, че ще е около 04-05.01. Да видим дали ще познае. 😁 Следващата седмица ще имам среща и с акушерката, с която ще си сътрудничим за раждането. 🤘 Така като са всяка седмица прегледите вече ми минава по-бързо времето. 😂

# 102
  • Пловдив
Krystall Да, за сега натам вървят нещата, само да не ми избие някой херпес. 😞 Миналия месец имах и уговорката с доктора е, че ако в момента на раждането нямам активен херпес ми дава зелена светлина, обаче ако има - минаваме веднага на секцио.

Bubolina17 - малко се успокоих, че не съм само аз така. 🤣🙊
Честити новородени бебенца! Да са ви много здрави!
Анастасия, естествено ли ще раждаш?

# 103
Надежда Х Аз имах операция с пълна упойка мен ме боляха много раменете и плешките. Това ми казаха, че е от самата упойка, ще те отпусне. Като натъртено ме болеше все едно са ме били с пръчка. Много неприятно, но ще отшуми. Аз дори едвам се изправях на ръце от тези болки, пак беше коремна операция.

# 104
При мен май има някакво раздиране или се получи цистит от катетъра...ако не съм пишкала и си седна на задника отдолу направо все едно на пирони сядам...като пишкам също боли...

Общи условия

Активация на акаунт