Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 48 045
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
dessertperson, а защо не попитахте следващия ви защо е необходимо да започнете по-рано, какво го налага и да изкажете нежеланието си да ходите по-рано от 30 г.с., примерно?

Първа бременност ми е и дори не знаех, кога се започват стандартно. След като ги назначиха почнах да се интересувам и забелязах, че са малко рано. Не изказвам нежелание, ще говоря с АГ на следващия преглед и ще обсъдя нуждата да ги почваме в този момент, а не на по-късен етап.

# 391
В началото се ходи на всеки две седмици на тонове, така че реално в сравнение с други места, ще ви направят едни максимум два записа повече. Това са 100 лева, отново силно се съмнявам това да е мотивацията за ранно проследяване. Моите също с нормална бременност започнаха в 28-ма да ги следят и така ми беше изключително спокойно, че имам обратна връзка. Моето мнение е, че мотивацията за следене е превенция, а не печалба. Наистина 100 лева са смешни, освен това никой не ви задължава да ги правите. Аз се следих с пакет и не съм мислила изобщо кое колко струва. Доплащала съм само за кръвни заради специфични показатели, които следях.

# 392
Знаете ли след ХУЗК (проверка за проходимост на тръбите) в Щерев, колко време е необходимо полово въздържание. След процедурата ми изписаха два дни Сомамед и не ми казаха абсолютно нищо друго по темата с контактите. Минаха 3 дни като единствено имах леко кафеникаво течение и никакви усложнения и болки.

# 393
  • София
Ние след седмица след цветната снимка мисля че правихме опити.

dessert person на сайта на болницата е описано че се почват тонове от 28ма седмица така че не знам какво толкова имате да питате... Политика на болницата с цел превенция

# 394
Дами, има ли оперирани от ендометриозна киста в Щерев?

# 395
Привет - знаете ли дали е задължително да носим кошница за кола при изписването на бебето след раждане? Колебаем се дали да вземем кошница за новородено или столче за по-дълга употреба което си стои в колата и има приставка за новородени. Чувала съм че някой болници не изписвали без кошница та затова питам.

# 396
  • София
Не, не е задължително. Изнесохме бебето на ръце до колата, никой не е идвал да проверява.Колата ще ви бъде паркирана на служебния паркинг който е на две крачки от залата за изписване

# 397
  • гр. София
Не само, че не е задължително, даже в съобщението от администрацията относно изписването пише като препоръка: оставете кошчето в колата.
Аз родих преди 2 дни и утре ме изписват, така че ако нещо друго те интересува, питай.

# 398
Честитоо!! Да сте здрави и безгрижни.

Както са отговорили не е задължително.

Има ли сред вас някой, който е ползвал пакета за неонатологично проследяване на бебета? Нещо не ми допадна педиатъра на прегледа и не знам дали другите специалисти си заслужават посещението или да търся на друго място.

# 399
  • София
Аз не съм ползвала пакета, но понеже чуха шум на сърцето при изписването и се наложи да отидем на кардиолог си записах час от супердок при техния др Румен Маринов в Света Екатерина и мога да кажа, че е страхотен. Направи много хубав преглед и ни обясни всичко много добре, прегледа е платен беше 100 тина лева някъде. След това трябваше и на ортопед да отидем и пак записах при техния през супердок др Олег Младенов в МЦ Гален, там беше с направление, плаща се само ехографа 50 лв. Също останахме много доволни от прегледа. Та, аз също нямах нужда от техния педиатър и за това процедирах по този начин.

# 400
  • гр. София
JustLinn, благодаря! ❤

Ние ползвахме този пакет с баткото преди 2г. От ехографските прегледи бяхме доволни и от трите (и при нас беше този д-р Олег Младенов за ехография на тазобедрени стави), но именно от педиатъра останахме разочаровани.
Чакайте да ви разкажа да се посмеете.
Първо реши, че детето е с атопичен дерматит (а кожата му се беше зачервила непосредствено преди прегледа от дрешката му, но той не прие това обяснение😀), после ни наговори ни куп глупости против ваксините, както генерално, такаа и конкретно в нашия случай, обвини ни едва ли не, че сме сложили ваксини на дете с атопичен дерматит (а никой друг не му е поставял такава диагноза и до ден днешен, вкл. дерматолог) и за капак ни се скара, че много сме закъсняли със захранването (на 6м започнахме, каквато е и препоръката на СЗО за изключително кърмени бебета).

Таа този път мислим да пропуснем пакета и да ходим само при конкретни специалисти за ехографските прегледи.

# 401
Здравейте. И ние се чудим все още за този пакет. Бихте ли споделили кога се правят прегледите? Колко време след раждането, защото изобщо не съм наясно. Също така за кой педиатър се отнася това, което всички пишете. Иван Стаменов ли?

Имам и друг въпрос, свързан с изписването какво носихте като почерпка? Каква е практиката? И последно - фотографа на болницата заслужава ли си да се наеме за снимки при изписването? Ще съм благодарна на повече инфо. Мерси предварително!

# 402
  • София
2021 г фотографът пращаше снимките и ако ги одобриш, тогава плащаш, но не знам дали още е така.
Почерпка, както бях писала нямяхме. С първото дете, носихме някакви неща, но вече не помня какви. Общо взето може да вземете, каквото прецените, 2021 не приемаха нищо непакетирано заради Ковид, но предполагам вече може всичко.

# 403
  • гр. София
Все още приемат пакетирани неща. Така че според мен удачен вариант е например голяма кутия бонбони или от тези готовите опаковани кошници вътре с шоколади, бонбони и разни други сладки неща. Това за отделенията - родилно и неонатология.
За АГто според мен по-добре отделно и на живо, когато се отиде за контролен преглед след раждането.

За фотографа потвърждавам, че още е така - праща снимки с watermark на мейл и само ако ти харесат, плащаш и ти ги изпращат вече  изчистени. 120 лв е цената.
С баткото ползвахме услугата и снимките бяха ок като качество. Сега пак мислим да ползваме.

Относно пакета - може да се ползва до навършване на 1г на детето, но поне трите специализирани ехографски прегледа е препоръчително да се направят по-рано - в първите 1 до 3 месеца да речем.
За педиатъра на лично ще ти пиша.

# 404
Не съм ползвала пакет за проследяване, но ходих на два ехографски прегледа - ортопедичен и този на мозъка.
Почерпка при изписване - мъжът ми беше купил няколко торти и от Софийска баница в близост, няколко кутии. Май и някакви напитки, но честно казано той се занимаваше с тази част и не обърнах внимание в детайл. Букет беше взел за родилното отделение, и един за АГ. Аз отделно като ходех на контролен преглед занесох на АГ и на сестрата бутилка хубаво шампанско и хубави бонбони. Подаръци тип икони и т.н., не ми допадат и не бих правила.
Фотографът ни беше направил много хубави снимки,  а аз хич не съм по фотосесиите, но не съжалявам.
За мен е добре организирано изписването - с фризьор, фотограф и т.н. Всичко мина много бързо и гладко, без излишни подробности. Столчето си беше в колата.

Общи условия

Активация на акаунт