Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 49 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря на всички момичета за полезната информация
Baru, а ти за естествено раждане ли беше предвидена? Аз също искам естествено, но ме притесняват такива усложнения, като при теб
Радвам се, че всичко и наред, пожелавам само спокойствие и много любов Heart

# 496
Аз много се чудя за раждане в Щерев или Токуда.
Не мога да реша, като се следя по ЗК при АГ, който не изражда. В Щерев съм ходила ори др Милчева и се следя при доктор Яначкова(ендокринолог). Специалисти и добри АГ има и в двете болници със сигурност по моите проучвания. Като цяло голям минус за Токуда е, че е огромна болница и много бавно се случва всичко(прием, прегледи, не успявам да се свържа с регистратура от 3 дни за да запазя час…) В Щерев организацията винаги ми е изглеждала добра, откъм условия не знам как е, какво трябва да си нося, храната ок ли е, грижите за бебето и неонатологията на какво ниво са?

В Токуда неонатологията е в пъти по-добра от Щерев. Не случайно, ако има някакъв доста по-сериозен проблем с бебето го карат или в Токуда, или в Майчин дом.
Оставете организацията настрана. Съвет от мен е да изберете там, където ще е най-добро за бебето Ви Simple Smile

# 497
Здравейте, имам въпрос относно цените, тъй като раждах преди 6г на други цени, хихи. Виждам, че пишете 3000 лева за нормално, но на сайта в ценоразписа за здравноосигурени пациенти пише 2450 или нещо подобно. Дали някой знае от къде се формира сумата до 3000 лв.?Благодаря!

# 498
Здравейте, имам въпрос относно цените, тъй като раждах преди 6г на други цени, хихи. Виждам, че пишете 3000 лева за нормално, но на сайта в ценоразписа за здравноосигурени пациенти пише 2450 или нещо подобно. Дали някой знае от къде се формира сумата до 3000 лв.?Благодаря!

Аз раждах естествено с епидурална упойка, която беше 250 лв., с доктор Доленска, която ми следеше цялата бременност. Цената беше 2750 лв. общо без пакет за раждане. И аз се зачудих на 3000+ 🫣

# 499
Здравейте, скоро бях на отворени врати. Казаха естествено раждане 3000 лв, секцио 3500 лв. Секцио по желание или ако не си здравно осигурен всяко раждане става 5200. Не съм сигурна за разминаването в цените. Това е цената, която включва всичко. Единствено при желание се доплащан единична или вип стая. Единичната е 100 лв на вечер, а вип 150 лв на вечер. Ако искате да присъства и бащата се доплаща още 300 лв. 🍀

quote author=Mimm link=topic=1613790.msg48589628#msg48589628 date=1727120979]
[/quote]

# 500
3000 лв е естественото раждане без пакет, точно минах консултациите и това ми казаха като цена.

# 501
Може би не са си проверили ценоразписа, макар че пише, че тази година е актуализиран.

# 502
Здравейте момичета, знаете ли колко време след пункцията е връщането на ембриона?

# 503
Привет, зависи от вашето състояние, дали лигавицата ви е ок, микробиологията чиста и да сте нямали хиперстимулация. Ако, всичко е наред връщат ембрионите на 3ти или 5ти ден, зависи от доктора и от това как се развиват ембрионите. Ако, има някаква пречка се минава на замразен трансфер и връщат ембриона, когато тялото е ок да го приеме ( следващ цикъл ). Ако сте говорили за свеж трансфер значи 3ти или 5ти ден, много рядко и шести ден.

quote author=Katrinn13 link=topic=1613790.msg48600071#msg48600071 date=1727331177]
Здравейте момичета, знаете ли колко време след пункцията е връщането на ембриона?
[/quote]

# 504
Привет, зависи от вашето състояние, дали лигавицата ви е ок, микробиологията чиста и да сте нямали хиперстимулация. Ако, всичко е наред връщат ембрионите на 3ти или 5ти ден, зависи от доктора и от това как се развиват ембрионите. Ако, има някаква пречка се минава на замразен трансфер и връщат ембриона, когато тялото е ок да го приеме ( следващ цикъл ). Ако сте говорили за свеж трансфер значи 3ти или 5ти ден, много рядко и шести ден.

quote author=Katrinn13 link=topic=1613790.msg48600071#msg48600071 date=1727331177]
[/quote]

А дали са ви давали вечерта преди пункцията да пиете Лексотан и кое го налага?

# 505
Да, всеки път преди пункция ми даваха. Предполагам, за да можем да заспим, а не цяла вечер да мислилм колко ли фокикула ще има, колко яйцеклетки ще се оплодят. Вълнението е голямо, а и самата процедура ще бъдеш под упойка, ще ти се прави клизма, всичко това си е притеснение. Заради упойката не трябва да се яде и пие, нямаше как да го направя, ако не бях заспала рано, ако цяла вечер мисля.

quote author=Katrinn13 link=topic=1613790.msg48602748#msg48602748 date=1727368923]

[/quote]

А дали са ви давали вечерта преди пункцията да пиете Лексотан и кое го налага?
[/quote]

# 506
Лексотан дават и за друго. Анестезиологът ми обясни, че има едно вътрешно, физическо напрежение, дори да не е осъзнато, от което може да се спукат фоликули. И затова.

# 507
Здравейте,
В 11г.с. съм и досега се следях при репродуктивния специалист, но вече трябва да избера АГ. Може ли някакви препоръки, защото само по снимка не мога да реша при кой да си запиша час?

# 508
Аз се следя при д-р Коновалова и съм много доволна. Следи всичко 🍀

Здравейте,
В 11г.с. съм и досега се следях при репродуктивния специалист, но вече трябва да избера АГ. Може ли някакви препоръки, защото само по снимка не мога да реша при кой да си запиша час?

# 509
Аз бях на преглед при д-р Арабаджи - не ми допадна. Не е мой тип човек - говореше по сценарий, не искаше да обсъжда нищо с мен. Тя имаше сценарий и трябваше да си го прочете. Естествено чаках за да вляза (почти при всеки май е така), но доста препираше и бързаше да мине към следващата. Изобщо не се почувствах добре, естествено това се отрази и на децата и си пролича на ехографа. Имах големи надежди и очаквания за нея от преди да ми я препоръчат, защото и във форума има много добри мнения за нея. Може да съм случила на ден в който не е в настроение, но не се знае.
Сега съм при д-р Певтичев - доволна съм, спокоен, обяснява, гледа, не бърза да препира. Приятелка се е следила и раждала при него и също има много добри отзиви. Даде ми телефон за връзка още при първото посещение. Споделям и моето мнение, има дискусия. Ако имам някакви противоречия - намираме междинна допирна точка и той и аз да сме доволни.
И двамата ми бяха препоръчани от репродуктивната, защото съм с близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт