Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 49 963
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз излизах,но бях във ВИП стая, по нощница и халат, с маска и бегах до кафето. Отивах в 08 когато е още празно а и се надявах с маската едно да се предпазя и второ да не ме познае някой. На етажа горе обаче не ги пускаха. Ама има автомат за кафе горе

# 481
Аз излизах,но бях във ВИП стая, по нощница и халат, с маска и бегах до кафето. Отивах в 08 когато е още празно а и се надявах с маската едно да се предпазя и второ да не ме познае някой. На етажа горе обаче не ги пускаха. Ама има автомат за кафе горе
Мен ме пускаха Wink Минавах и оставях бебето при сестрите и хайде надолу с асансьора. Носех маска обаче.

# 482
На нас изрично ни казаха, че не е желателно да се излиза.
Аз не съм имала и желание де, на етажа имаше вендинг ако нещо ми се иска, а и близките ми бяха донесли разни снакове и нямах нужда от нищо.

Санитарките бяха много готини, е имаше една луда, но на фона на останалите нямаше драма. Багажа ме чакаше в стаята, след като ме преместиха. Задължително си вземи джапанки, защото те дават еднократни чехли и се хлъзгат. Всичко останало се осигурява, аз си бях взела нощница, но всеки ден носиха нови и не е имало нужда да я сменям.
Имай предвид, че ако ти тръгне кърмата е хубаво да имаш сутиен и подплънки, защото положението може да стане доста WoW.

Успех! 🍀

# 483
Здравейте, отново, освен джапанки какво намирате за полезно да носим в болницата?

# 484
Здравейте, отново, освен джапанки какво намирате за полезно да носим в болницата?
За мен много удобно ми беше една допълнителна възглавничка - въпреки, че се вдигат леглата. И лаптоп - изгледах доста Нетфликс за няколко дни.

# 485
За мен много удобно ми беше една допълнителна възглавничка - въпреки, че се вдигат леглата. И лаптоп - изгледах доста Нетфликс за няколко дни.

Благодаря, много полезно, не се бях сетила Simple Smile

# 486
Здравейте момичета,  знаете ли как стоят нещата с интимния контакт по време на процедура ин витро? От стимулацията, вземането на яйцеклетка, трансфера на ембриона, до резултата? Изключително съм доволна от професионализма на лекарката, но ми е неудобно да я питам това.

# 487
Здравейте, момичета! И аз в темата. Тъй като скоро влизам в 6ти месец и започвам да обмислям и раждането. Искам да е при възможност естествено.
Следя се в МЦ Фемина при д-р Славкова. Тя обаче е в Св.Лазар и първоначално мислех да раждам там, но някак ми е притеснено, че не са подготвени за сериозни ситуации и с майката и с бебето. Иначе, всичко друго е супер
Затова обмислям да раждам или в Щерев, или в Надежда.

За Надежда видях, че трябва 36 г.с. да отидеш и да заявиш и няма избор на екип - който е на смяна.

За Щерев как стоят нещата, когато не се следиш там? Има ли избор на екип? Аз държа и на първия контакт, затова ми е полезна информацията за д-р Коновалова.
В момента съм болничен в Св.Лазар, но предполагам, че това няма да е проблем.
Също и - какви са цените за раждане в Щерев. Предпочитам самостоятелна стая. Благодаря Heart

# 488
КПП, те цените ги актуализираха януари, мисля. Аз бях при Коновалова, но съм секцио. Самостоятелна стая е 100 лв на ден или нещо подобно. За всичко около раждането платихме 3500 някъде. При мен беше задължителен избор на екип.
И аз мисля, че около 36г.с, трябва да отидеш с документация. Но аз бих отишла и по-рано, честно казано.
При Коновалова доста напред вървят часовете, така че го имай предвид.

# 489
KPP, радвам се да те видя в тази тема. Лека бременност ти желая.
Аз бях при Коновалова и е страхотна. Проследи абсолютно цялата ми бременност и накрая изроди дъщеря ми на национален празник и в почивен за нея ден!
Според мен направи опазнавателна среща и преглед с нея и изкоментирай дали може да поеме раждането ти и да я впишеш като избор на екип.
Цените са 3000 за естествено и 3500 за секцио като в тази цена влиза и избора на екип, който е 900лв, както и нощувките в обща стая /3-4 зависи от раждаженото/. Вип стаята мисля, че беше 180 лв, а за самостоятелната не помня 100 или 150 на вечер. Разликата в двете стаи е, че във випа при теб може да има и придружител, който да нощува.

Катрин, не съм запозната, но според мен питай доктора. При мен Коновалова постоянно ми говореше кога е разрешен, кога не и още в началото ми каза, да ползваме предпазни средства, за да се пази влагалището чисто, но аз не съм била инвитро и стъпките до зачеването не са ми ясни. Желая ти успех!

Друго за болницата не се сещам. Бях си взела бутилка за вода, защото има диспенсер и не ми се разхождаше с чашка. Момичетата със секцио могат да си вземат чай, защото помага за перисталтиката. Те ви носят един чай, но според мен е хубаво да си имате и вие. Също е хубаво да имате по-свободни джапанки или чехли, защото след операцията краката са доста подути. Не са желателни силни парфюми и дезодоранти, защото могат да подразнят бебчето, заложете на нещо леко и дискретно като аромат,ако изобщо има.
Интимни кърпички също ми бяха полезни, защото е невъзможно да се измиеш при всяко влизането до тоалетна, особено когато бебчето е в стаята, а на моменти има доста лохии.

# 490
Аз много се чудя за раждане в Щерев или Токуда.
Не мога да реша, като се следя по ЗК при АГ, който не изражда. В Щерев съм ходила ори др Милчева и се следя при доктор Яначкова(ендокринолог). Специалисти и добри АГ има и в двете болници със сигурност по моите проучвания. Като цяло голям минус за Токуда е, че е огромна болница и много бавно се случва всичко(прием, прегледи, не успявам да се свържа с регистратура от 3 дни за да запазя час…) В Щерев организацията винаги ми е изглеждала добра, откъм условия не знам как е, какво трябва да си нося, храната ок ли е, грижите за бебето и неонатологията на какво ниво са?

# 491
LaLa Land в момента съм бременна с близнаци и се следя в Щерев.

Има изписано по темата, дори мисля че тук 2-3 страници назад, но тьй като и аз имам същите въпроси като теб, тази седмица петък ще има дни на отворените врати в родилното отделение на Щерев и съм се записала да посетя.
Мисля че започват в 13ч, нищо че като записваш час, излизат много опции.

Другия вариант който имат за същата инциатива е за 27ми септември.

За записване (тьй като вече не може през сайта на Щерев, препраща към СуперДок, или поне аз не открих вариант), използвай следния линк ; shterev.smart-ss.org и трябва да видиш някъде да пише "Запази час".

# 492
Здравейте, трябва да се съобразява само с пункцията, за да може бащата да има въздържание 3-5 дни преди пункцията. Друго нещо, с което трябва да се внимава е да се поддържа чиста микробиология, т.е.
Иначе за ин витро процедурата няма проблем.
Успех

quote author=Katrinn13 link=topic=1613790.msg48558191#msg48558191 date=1726494730]
Здравейте момичета,  знаете ли как стоят нещата с интимния контакт по време на процедура ин витро? От стимулацията, вземането на яйцеклетка, трансфера на ембриона, до резултата? Изключително съм доволна от професионализма на лекарката, но ми е неудобно да я питам това.
[/quote]

# 493
Благодаря много, момичета за мнението.
Май и аз съм за Щерев, защото все пак ми се иска да познавам д-р, който ме изражда, а не да е който се падне.
Мисля за запиша час при д-р Коновалова за ноември, тогава ще съм някъде в 29-30 седмица. Може при нея да следим тоновете, вече ще се разберем.

# 494
Ехо, привет! Аз родих в Щерев и също се колебаех за Токуда. Но в Токуда организацията е меко казано ад. В Щерев всичко беше повече от идеално. Храната е супер, кетъринг (питат ви за предпочитания и ви дават избор за това какво да хапвате).
След като родих избрах да бъда настанена във ВИП стая, заради посещенията. Тъй като тогава няма ограничение в часовете за свиждане. Нищо не си взех, освен лични вещи, като зарядно, лап топ, чехли за баня и помпа за кърма.
Що се касае до грижите за бебето - аз лично съм супер доволна. Раждането ми беше с усложения и се наложи вакуум, след което бебчето ми беше настанено в интензивното (заради трудното раждане). Имаше проблеми и с неговата адаптация към условията за живот извън корема на мама и смея да кажа, че съм толкова благодарна на лекарите от неонатологията. Положиха наистина неимоверни усилия, за него. Сега и двамата сме добре. Единственото гадно нещо, беше отношението в интензивното на бебчето ( лекарите са мили, но пестеливи от към информация, което е съвсем нормално, тъй като избягват да дават прогнози). Казвам гадно просто защото беше неприятно, но няма как.

Аз много се чудя за раждане в Щерев или Токуда.
Не мога да реша, като се следя по ЗК при АГ, който не изражда. В Щерев съм ходила ори др Милчева и се следя при доктор Яначкова(ендокринолог). Специалисти и добри АГ има и в двете болници със сигурност по моите проучвания. Като цяло голям минус за Токуда е, че е огромна болница и много бавно се случва всичко(прием, прегледи, не успявам да се свържа с регистратура от 3 дни за да запазя час…) В Щерев организацията винаги ми е изглеждала добра, откъм условия не знам как е, какво трябва да си нося, храната ок ли е, грижите за бебето и неонатологията на какво ниво са?

Общи условия

Активация на акаунт