Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 562
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
За пулпита не уточних - извадиха зъба. Съжалявам, много ме болеше вчера и много много не мислех какво съм писала. Днес болката е по-добре, но пак си я има. Така ще е още 2-3 дни. Тамън за Коледа да се наместя, че не искам да ходя като буреносен облак на събирането с родата.
И на мен миналата седмица ми  извадиха ,защото беше засегнат и нерва и корена беше врязал във венеца и беше станало мазало.Изтърпях си 3 4 дни болката от ваденето и минава после.Иначе Парацетамола на мен не ми помага изобщо ,според мен е слаб.За съжаление на мен ми извадиха преден зъб,а го лекувах колко пъти ,но го изтърваха и сега ще си стоя кой знае колко време ,за да сложим имплант,защото раната трябва да зарастне..Иначе утре ще видиш ,че е още по-добре ,болката всеки ден намаля и накрая спира от ваденето.Жабури си устата със смрадлика ,но да е на стайна температура и не яж и не пий нищо горещо.

# 136
Аз бях 2 седмици с ушна инфекция, какви ли не капки и 7дни на антибиотик (амоксиклав), който може да взема и от бременни. Говори с Аг-то и ще ти дадат антибиотик, не се притеснявай.

# 137
Антибиотик при настинки(то пак е лек вирус ) и подобни вируси се назначава при нужда ,в случай ,че другите лекарства не успяват да овладеят нещата и според мен не е необходимо и препоръчително веднага да взимаш антибиотици ,ако не си много зле.Щом не е веднага изписал, значи лекаря е преценил ,че не е необходимо още да се започва.Бързо оздравяване 😊

# 138
Абсолютно, ако при всеки вирус пием антибиотик…

# 139
Съчувствам на всички момичета с болка в зъбите Sad Голям страх ми е това и се моля да не се случи докато съм бременна. Пожелавам ви да мине бързо и неусетно.

Ние все още не знаем пола, надявам се да се види на предстоящия преглед, но мисля да помоля АГ да не ми го казва, а да го запише на едно листче и да го видя заедно с ММ. Тя не пуска в кабинета на прегледа, а ми се иска да го разберем едновременно.
Иначе за мен са много сладки партита за разбиране на пола, но след сватбата някак си искам да си оставя този личен момент само за нас.

# 140
И аз тръпна всеки ден с моя венец нз подут ли е какво е ...самолекувам се общо взето засега.Дано не се задълбочи проблема.Гелчето Генгигел иначе е супер.
Леко накашлям, но не мисля че съм за Аб като остатъчно е.
Пола го научих рано от тест Вижън.

# 141
На мен ми го казаха на ранната фетална морфология в 12 седмица, беше на 80% сигурно. На следващите два прегледа АГ го потвърди.

# 142
Аз правих пренатален тест и от там знаем пола.

Също съм инвитро, но това 5АА,6АА и т.н. са за качеството на ембриона, не съм чувала да има общо с пола на бебето.

Момичета знаете ли пола вече? Ако да как го разбрахте? Имахте ли парти?

Аз не живея в България, но скоро се прибирам и близките са ми организирали парти, за което нямам търпение!
Почти съм сигурна, че ще е момче, предвид факта, че е инвитро и ембриона беше 5АА, което по статистика е 72% шанс да е момче Grin

# 143
Бързам да се отчета и аз.Мина и моята фетална ,всичко изглежда наред и ще си имаме момиченцееее ❤❤❤ Толкова съм щастлива!

# 144
И аз бях на фетална днес, като изключим, че чаках 45 мин. (не знам защо им е да имат график изобщо), всичко е наред. Шийката ми е ок, бебето е 400 гр. в 21 г.с. Дадоха ми и снимки, на които прилича на извънземно 😂 Момиче е на 100%.

# 145
Много се радвам на добрите новини.
mokka, предният път аз бях виновна за забавянето бебо не искаше да се обърне, та се разхождах и го гледаха отново.

Днес и аз чаках 2ч30м за да ми поставят песара, някаква лудница беше в болницата. Разрешиха ми лека физическа активност и да внимавам за контракции. Шийката не се беше скъсила още 🥳🥳🥳

# 146
  • София
Аз наистина не разбирам какво е това безумно чакане пред кабинетите всеки път, при все, че часовете се записват от месеци назад. Бременни жени седят и чакат с часове в разгара на най-големите вируси и болести! В някои клиники допускат придружители, та с бременните жени чакат още и мъже, подсмърчащи деца и други роднини. Пълен абсурд! Толкова ли е сложно да правят нормални графици, които ще успеят да спазват. Това чакане ме отказа да се следя при д-р Чучумишев. Чаках два пъти по 2 часа… ами мерси. Колкото и добър да е, аз уважавам времето си и държа и другите да го уважават.

# 147
Отделно на това някои работим. Няма проблем от страна на мениджъра ми да излизам за прегледи, но само в посока АГ ми е 30-40 Мин, още толкова връщане, ако прегледа е 20-30 мин и да чакам още 2 часа. Много е, а и ми е неудобно толкова време да ме няма. Аз за всички специалисти се дразня, за които записвам уж час, а накрая пак чакам.

# 148
Аз ходя на фетална морфология при д-р Чачева в Надежда и досега никога не ми се е налагало да чакам, дори съм влизала при нея по-рано. За сметка на това и двата пъти ме праща да се разхождам, понеже бебка явно не обича да се показва! Simple Smile
Следващата ми ФМ е на 11 януари и вече нямам търпение. Леко е лаконична в изказа, но пък позволява на таткото да присъства на прегледите и оглежда всичко внимателно, което на мен ми е достатъчно.

# 149
Доста ме дразни и мен, наистина не разбирам кое е толкова сложно. Аз също се отказах да се следя в Токуда поради това, което прочетох за чакането. Във Вита не чакам, макар че и там има лекари, при които се чака и над час. Разбирам извънредни ситуации, раждане, спящи бебета...

Иначе и аз ходя в работно време винаги и правя страшни гимнастики, защото и моят график е пълен със срещи и какво ли не, че и хора зависят от мен.

Общи условия

Активация на акаунт