Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 509
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
lucyFord, има си правила за спазване при спане в общо легло и тогава е точно толкова безопасно, колкото и отделна кошара. Safe sleep 7 се води. Не е незаконно да се вози на предната седалка, стига да е изключен еърбега и да е посока обратна на движението, също не е по-опасно дори и статистически.
zoya, наистина заложи на неутрални дрехи и мебели, а количката може да я смениш, ако се налага. Аз също планувах да са с по-малка разлика и да стане бебе ни отне 18 месеца, предният път стана на втория, съответно ще са с 4 години разлика.
Люлката ми беше спасение на мен в началото, много обичаше да се люлее даже и заспиваше, така го взимахме при нас да се храним на спокойствие, гнездото не го ползвахме, ама той си спеше или върху мен или в люлката. Само първият месец спа и в кошарата.
Ще ходим на море, надявам се 2пъти. Началото на юни и началото/средата на септември, не ми се иска да лишавам баткото от море, само ще вземем нещо до плажа, за да мога да се прибирам с бебо при нужда, а те да си остават. Ние ходим в Гърция, като обикновено даже спим в Сандански, за да не ни е дълъг пътя. Ще ползвам дрехи с ув защита и шапки, като мисля да взема и заслон, но като е на 1-2 месеца и без това ще спи или яде, та няма да се притеснявам за слънцето.

# 511
Благодаря, Врабчова и mad_hatter, полезни съвети. С тази бременност ни се получи на третия месец, та затова явно си мисля, че и втория път бързо ще станат нещата, но всъщност гаранция няма. А слингове ползвали ли сте преди? На теория ми се струва супер идеята да може бебо да е гушнат в мен докато си върша разни задачки из вкъщи или навън. Чудя се обаче дали няма да ми изиграе лоша шега това и малкия да свикне само да го разнасям, за да е спокоен.

# 512
  • Варна
2019 родих в София, тогава там живеех. Сега съм във Варна и тук нямам лични наблюдения за аг или дори болница за раждане и затова много ме е страх къде ще попадна и какво ще се случи.
По темата за моренце аз смятам да не се лишава нито от плаж, нито от пътешествия с бебко Simple Smile то в началото е най-лесно!!! Даже тези дни с приятели си коментирахме за един all inclusive в Турция през септември 😄 ами така де, той живота си продължава Wink

Аз съм раждала два пъти в Окръжна болница без избор на лекар или екип и от известно време започнах да мисля отново за това къде да бъде третото, защото лекарите при които се следя са в АГ. Допитах се до следящия ми и отговора беше "Щом си раждала два пъти нормално там, отиваш пак там!". Като имам и информация от акушерка, която е пенсионер, че в АГ липсва персонал, много нейни колежки били напуснали.

# 513
2019 родих в София, тогава там живеех. Сега съм във Варна и тук нямам лични наблюдения за аг или дори болница за раждане и затова много ме е страх къде ще попадна и какво ще се случи.
По темата за моренце аз смятам да не се лишава нито от плаж, нито от пътешествия с бебко Simple Smile то в началото е най-лесно!!! Даже тези дни с приятели си коментирахме за един all inclusive в Турция през септември 😄 ами така де, той живота си продължава Wink

Аз съм раждала два пъти в Окръжна болница без избор на лекар или екип и от известно време започнах да мисля отново за това къде да бъде третото, защото лекарите при които се следя са в АГ. Допитах се до следящия ми и отговора беше "Щом си раждала два пъти нормално там, отиваш пак там!". Като имам и информация от акушерка, която е пенсионер, че в АГ липсва персонал, много нейни колежки били напуснали.

Ох, аз за АГ съм чувала едни кошмарни истории, дето не са за разказване. Общо взето мизерна база и отношение и рисковете свързани с тях.
Аз се следя в Майчин дом и смятам да раждам там. Да, по-скъпо е, но лично на мен така ми е по-спокойно.
Имам познати раждали в майчин дом, който са много доволни и откъм база и откъм отношение. Естествено съм чела и негативни мнения за там, но то няма как.

# 514
Това с раждането си е труден избор първият път бях в Надежда следях се и родих там, имам ужасни спомени от раждането, престоят също не беше кой знае какво, но сега пак се следя там и смятам да раждам там.

# 515
Чудя се обаче дали няма да ми изиграе лоша шега това и малкия да свикне само да го разнасям, за да е спокоен.
Моят личен опит е, че не е въпрос на свикване, а на темперамент и нужди на бебето. Има бебета, които искат да са носени и гушкани постоянно, има и такива които нямат проблем да си стоят в кошарата. Миналия път пробвах хибридна раница, но не беше хубав модел. Този път мисля да отида на консултация за различните видове слинг и да преценя.
А за свикването - децата както свикват, така и отвикват. Понякога се налагат компромиси. Единственото в което съм сигурна е, че нещата никога не са точно така, както сме си ги мислили преди да се роди детето. Grinning

# 516
  • София
Предният път пробвах със слинг, не ми се получи. Малката заспа веднъж в него, но иначе като цяло ревеше. Като порасна достатъчно за раница - 3-4 месец, беше много по-лесно. Взехме Ергобейби адапт, а в последствие и Lenny lamb. С раница се борави по-лесно, а и детето беше по-спокойно. Носих до година и половина някъде, като интензивното носене беше до към годинка, след това инцидентно. Ходили сме на преходи и с двете раници, влизали сме във всякакви магазини, където е тясно и трудно влиза количка. Направо нямам търпение пак да нося.

Детето проходи късно, но не заради носенето. Мисля, че беше повече от шубе да се пусне, защото беше падала от леглото веднъж (хем бях до нея и пак не успях да я задържа).

# 517
Това с раждането си е труден избор първият път бях в Надежда следях се и родих там, имам ужасни спомени от раждането, престоят също не беше кой знае какво, но сега пак се следя там и смятам да раждам там.

G•H•,  ще ми е интересно да споделиш защото и аз се следя там и засега смятам там да раждам (ако предпочиташ на ЛС) Simple Smile

Днес бях на преглед и не успях на видя много, тъй като бебка беше решила да се покрие, но поне на 11ти съм на ФМ и ще си я видя пак! Simple Smile Вече е цели 439 грама в 21+5.

Питах АГ дали тези стягания, които усещам, са Бракстън Хикс, и не ми потвърди, а по-скоро каза, че било рано. Стана ми малко странно от това, понеже навсякъде чета, че към 20 седмица започват да се появяват. Иначе премери и шийката за всеки случай, 42мм е и не се е скъсила спрямо предния път.

Новото нещо е, че през последните дни пулсът ми е ускорен в първата половина на деня (към 95-100), а досега почти винаги е бил към 80 и нещо.  Някоя от вас забелязала ли е подобна промяна? И можете ли да ми препоръчате добър кардиолог в София, който да работи със здравната каса?

Много са полезни всички мнения за покупки/продукти, благодаря че споделяте!
Ние с таткото и двамата сме родени през юни и ни е традиция да си празнуваме рождените дни на различни гръцки острови, но тази година по-скоро ще пропуснем. Ако всички върви по план, ще организираме нещо за септември/октомври. Това ни е първият толкова дълъг период без пътуване, така че нямам търпение да започнем да пътуваме с бебка, след като сме си изградили някакъв режим! Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 18:42 от Iffsy

# 518
Добър кардиолог и прекрасен човек - доктор Боян Кунев в трета градска. Човек с главна буква. Спаси баба ми когато всички я бяха отхвърлили. За него мога да ви кажа с две ръце, че го препоръчвам. Не знам дали работи с каса и дали е още в трета градска.

# 519
И моето дете е изключително много носено, сега ще нося сигурно даже повече, докато се занимавам с баткото. Не съм видяла негативи от носенето, моят съвет е да се нагаждате спрямо ситуацията, много по-спокойни са всички, ако няма особени очаквания какво точно трябва да стане. Моето дете проходи на 11 м, лазеше на 6, ходеше по мебелите пак от 6м. Изключително самостоятелен е. Simple Smile
Аз за раждането се колебая, ако трябва секцио и е преждевременно ще е в Надежда, ако е нормално и след 36 г.с. мисля за Олга дукат.
И аз не съм особено доволна от следродилната грижа в Надежда, но им знам минусите и ще ми е спокойно там. Като цяло не ги слушайте за кърмене и не очаквайте кой знае каква заинтересованост на визитациите. Едната лекарка даже не влизаше в стаите, пък вечерни визитации редовно нямаше.
IffsyПулса и при мен е учестен, даже още отначало, съвсем нормално е по принцип, стига да не получаваш замайване. Аз съм ходила при д-р Кавкова в Надежда, но не знам работи ли с НЗОК. На мен ми ставаше лошо предната бременност от рязко покачване на пулса и си заплатих холтер за 24 часа, за да не пия лекарства освен, ако няма нужда, за съжаление пих бетаблокери дори 2 дни след раждането, което е минус, защото не можех да кърмя 3 дни.

# 520
Аз си мисля за Майчин дом или Токуда най-вече заради неонатологията, за мен това е най-важното нещо. Приятелка ми каза, че от Щерев ако има нещо спешно директно ги пращат в Майчин дом. Гледах, че има хубави стаи, които се плащат, може двойна, може и самостоятелна. Акушерките били кисели и натоварени, но ако ги почерпиш се оправяли нещата. 😄

# 521
Момичета, тези от вас, които вече са раждали, може ли да споделите опит относно настаняването в болницата - например аз винаги съм клоняла към това да бъда в самостоятелна стая, но мои приятелки ми казват, че особено след секцио е добре да има и други жени покрай мен, защото ако съм сама депресията ще ме хване.
Вие как мислите, кой вариант е по-добрият? Аз много обичам уединението, но от друга страна се замислям, че може би пък наистина ако покрай мен има други жени в същото положение, престоят ще мине по-леко... Чудя се, да не си платя самостоятелен престой и накрая да се депресирам сама като кукувица 😀

# 522
Аз се радвам че не бях сама в стая, можех да отида до банята/тоалетната без да се притеснявам че ще минат сестрите или ако е посред нощ и бебето е при мен да не е самичко, също и да си кажеш някоя дума с някой, раждах по време на КОВИД и не пускаха да излизаме от отделението не пускаха никой да влиза и беше доста самотно, естествено сигурно има и плюсове на това да си сам но, аз се чувствах добре че не съм сама ако нещо не се чувствам добре да има на кой да кажа ☺

# 523
Аз си мисля за Майчин дом или Токуда най-вече заради неонатологията, за мен това е най-важното нещо. Приятелка ми каза, че от Щерев ако има нещо спешно директно ги пращат в Майчин дом. Гледах, че има хубави стаи, които се плащат, може двойна, може и самостоятелна. Акушерките били кисели и натоварени, но ако ги почерпиш се оправяли нещата. 😄

И не само Щерев, а всички частни (Вита доколкото знам имат договор с Токуда и там транспортират бебетата, ако се наложи). Но от друга страна в частните си плащаш за комфорта и ако всичко е ок... Моя приятелка твърди, че и в Тина Киркова има хубави стаи, ама някакси не бих Simple Smile Най-малкото ми се иска да си имам баня с тоалетна в стаята.

# 524
Аз май предпочитам да съм в двойна стая, ще се побъркам ако съм сама. Хем ще си говорим, хем ако има нещо ще реагира едната, ако се падна с някоя раждала жена, която има опит пък ще е голям късмет. Ето тук раждалите мами дават много съвети.
mokka, на баба ми правиха операция преди няколко години там и като ходих ми се стори много мизерно, може за родилките да е по-различно, но много соц ми се стори тогава.

Общи условия

Активация на акаунт