🍒 Черешката на тортата 🍒

• 84 510
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 885
  • софия
От 8 ч. гледам едното и като свърши връщам другото (или на следващия ден). И двете предавания са ми интересни.
Приключилата седмица е една от най-приятните. Необичайно бяха събрали хора, които са заедно, за да им е приятно, без да си мерят нищо.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 09:08 от zvаnchе

# 886
Да, приятна седмица, ненатрапчива, интересно ми беше. Още повече, че почти всички показаха домовете си. Какъв контраст м/у дома на Диана и миската /забравих името/. В дома на Диана си личеше семейният уют, а многото книги и картини говорят сами. Мисис каза, че харесвала домове с книги, но в нейния май не видях. И за да има за какво да мрънкам - Диана нали е спечелила два пъти награда за езикова култура - защо пак готвихме, правихме и т.н? Да не би от продукцията да ги карат така да говорят? Лично за мен е неестествено и ме дразни. Ако има филолози в темата ще помоля да си дадат мнението Simple Smile.

# 887
Приятна беше Черешката.
Диана заслужено спечели,
но не ми допадна многократното повторение,
че е петък и миската пости.
Също и това, че се правят
различни менюта за определени режими на хранене
Нека подбират гостите .
Храната на масата трябва
да бъде еднаква за всички гости.

# 888
  • София
Еми тя беше. Съобрази се и беше супер приятно. Аз също се съобразявам с приятелите и гостите си.

# 889
Приятна беше Черешката.
Диана заслужено спечели,
но не ми допадна многократното повторение,
че е петък и миската пости.
Също и това, че се правят
различни менюта за определени режими на хранене
Нека подбират гостите .
Храната на масата трябва
да бъде еднаква за всички гости.
От една страна е така, какво като пости, всички ли трябва да знаят и да се съобразяват с нечий избор, но от друга страна е предизвикателство за домакина. Снощи Диана се представи много добре, нещо повече, направи същото за себе си да не се чувства другата сама/изолирана.
Та тези капризи /лично мнение/ могат да са предизвикателства с различини решение, което внася разнообразие.

# 890
  • Буркина Фасо
така първият домакин винаги е прецакан, че не знае табиетите на другите.

# 891
  • Бургас
Хареса ми седмицата!
Компанията беше естествена,весела. Бяха себе си! И много ми харесва,това че посрещат гостите си в собствените си домове!
И колко много книги има тази жена! Страхотно!

# 892
  • Далечният изток
Аз сега си пуснах снощното предаване. Каза Диана, че ще прави три разядки и аз зачаках щастлива с тефтера да си запиша рецептите, защото обичам моркови и червено цвекло, обаче.... тц. Много съм разочарована. Писах "Разядка от моркови" и толкова, сега рецептата ми има само име Simple Smile

# 893
Разядката от моркови ми се чу, че я направи по рецептата за хумус, но вместо нахут сложи моркови.

# 894
Скрит текст:
Аз сега си пуснах снощното предаване. Каза Диана, че ще прави три разядки и аз зачаках щастлива с тефтера да си запиша рецептите, защото обичам моркови и червено цвекло, обаче.... тц. Много съм разочарована.
Писах "Разядка от моркови" и толкова, сега рецептата ми има само име Simple Smile
Нещо като хумус, но с моркови.  Това, което видях, като продукти е в тази рецепта:
https://nosugar.bg/humus-s-morkovi/
По Манчев - може да се добави малко пушен червен пипер.
ПП Морковите бяха сварени при Диана.

# 895
Е, цяла България разбра,
че миската пости , а постът
предполага смирение.
Мисля, че ако някой пости
или е на режим, не е необходимо да го афишира и
да притеснява домакините.
Винаги на масата ще се намери нещо.
.

# 896
  • София
Тя, вероятно е казала, а това, че е съвпаднало с предаването е ок.
Не е зле да се говори за постите. Повечето хора, включително аз, а и Манчев, идея нямаме. Той само за масло говореше, а то не е за пости.

# 897
  • Далечният изток
Оффф, видях Simple Smile Не знам къде съм бляла...
Пушеният пипер бил за другата разядка със семките.

Благодаря за рецептата!

# 898
И аз мисля, че като взимаш участие в такова предаване, нищо няма да ти стане, ако един петък не постиш. Бих разбрала, ако постиш някакви дълги пости и не искаш да ги нарушаваш, ама голяма работа, ако пропуснеш един петък.

# 899
Домакинята спомена постенето на Милена далеч повече от веднъж и докато готвеше, и по време на вечерята а не самата “миска”, както я наричате.

Общи условия

Активация на акаунт