За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 563
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Това момче много го харесах в Hidden love, така че гласувам и за двата му образа Bowtie .
Иначе вчера приключих Cheat On Me, if You Can (2020). Много ми хареса, но точно накрая го попретупаха.
Сега се чудя какво да подхвана….. и vbox7 отново спря. Frowning1

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 19:23 от Alуa

# 451
Judge Dee's Mystery (2024)  изгледан давам му 9,5 ще очаквам и следващият сезон. Продължавам и със стария сериал.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 15:04 от Danifin1

# 452
  • България
Средно поносима за мен, докато не я видях как играе в My Journey to You (2023) и познай кой е главният.
Въпреки финала, препоръчвам и този сериал.
Двамата умират щастливо на финала или само единия?
Скрит текст:
Двамата щастливо.
Това си е добър финал.
Сигурно е земното им изпитание.
А, поправям се.
Финалът е за A Journey to Love (2023), а на My Journey to You (2023) е с отворен финал.
Много пътувания, човек се обърква кой накъде е тръгнал.

# 453
  • пак на Рив Гош
Роца, как само 4-ма в японския списък, аз 40 ще изброя без замисляне!
Това е защото си по-напред от мен с японските сериали. На мен я ми се съберат 20 изгледани, я не. Сигурно аниметата са повече Joy.
Та, като казах анимета, онзи ден изгледах NiNo Kuni (2019), направен по едноименна игра. Започнах го защото 1) Нетфликс ми го предложи и 2) защото видях, че главните роли са озвучавани от Кенто Ямазаки, Макеню и Мей Нагано. Приятно прекарани близо 2 часа.
А за утре, за попълване на филмографията на студио Гибли, съм си приготвила "Приказки от Землемория" (Tales of Earthsea (2006)) на Горо Миязаки, вдъхновен от едноименния цикъл романи на Урсула леГуин.

Tuon, колкото повече, толкова повече.
Пък и ти като мен се месиш отдавна, макар и по-рядко, защо се извиняваш сега. Grinning
Месете се, месете се, сърцата ни са отворени за симпатични потребители и хубави корейци/китайци/японци Grinning
Моарейн, твоят младеж ми харесва и в двата си вида, ама като човек май малко повече Wink

Това момче много го харесах в Hidden love, така че гласувам и за двата му образа Bowtie .
Hidden Love го изоставих някъде на 16-17 епизод, понеже имах чувството, че се въртят в кръг откъм действието. Оправя ли се по-нататък, за да му дам втори шанс?

Аз тия дни не съм гледала много, понеже Благоверния тази (пък и другата седмица) си е вкъщи за обед, та ми нарушава стройния график за сериали в обедната почивка Joy.

Но поне настигнах текущите ми корейски Love Song for Illusion и Captivating the King.
И довърших китайския Amidst a Snowstorm of Love (2024) - Лео У (Wu Lei /Leo Wu) си затвърди мястото на китайски сърцетуп номер едно в списъка ми, нищо, че Chen Xing Xu му диша упорито във врата.
Сериалът е много мой тип - нормална връзка между двама млади хора, където никой не тормози никого, и двамата се харесват и уважават взаимно. Тя не е досадно-глуповата лепка (даже и не носи дънково гащиризонче!), Той не я гледа отвисоко и не се заяжда с нея, защото я харесва, ама не знае как да си признае. Романсът е бавен и постепенен. Всъщност не толкова романсът, понеже става ясно още в първите 5 минути на първия епизод, че Той хлътва до уши, пък се 'земнаха още в първата третина на сериала, а по-скоро развитието на връзката им. Нямаше кофти семейства, гадни Трети колелета, недоразумения влачещи се по 5-6 епизода, трагична раздяла в последните два епизода. Имаше броманс, споделяне, подкрепа, девича свенливост, много целувки (Лео се раздаваше), много билярд (за мое съжаление, не познавам достатъчно правилата, за да мога да оценя състезанията по достойнство), много китайски медали (разбира се!), прииждащи на талази еднорози, танцуващи под дъгата. И страхотна химия между главните! За 5-6 сериала с Лео У, май за първи път го виждам да има толкова химия с екранната си партньорка, направо си изглеждаха като истинска двойка.
Да се гледа при остра нужда от пухкава розовина в живота! Heartpulse

И малко встрани - забавлявах се с европейската география според китайските сериал-мейкъри. Значи, през първата половина на сериала действието се развива във Финландия (или скандинавска страна, понеже не споменаха точно име, но пък на 1-2 места показаха знаме в бяло и синьо, макар и различно от финландското), в два града - Хелс и Хел Joy (макар и да не съм сигурна, че са снимали точно в Хелзинки). Та, в един момент, Той решава да я отведе на романтичен уикенд на остров наблизо със страхотна природа. Качват се на самолет ииии.... излизат на летище във Френските Алпи Joy. Обикалят из Алпите, правят снежен човек на брега на езерото на Анси (Annecy), като през цялото време непряко се внушава на драгия зрител, че са на финландския остров с красивата природа. Та, ако не знаете, френските Алпи са всъщност финландски остров Joy

Като текущ китайски (освен съдията Ди) започнах I Know I Love You (2023). Имах едно усещане за дежа вю в първия епизод и после се оказа, че е китайски римейк на корейския One Spring Night (2019). Харесах доста корейската версия, да видим как ще е китайската интрепретация. Но поне си знам да очаквам бавен романс и много (мело)драма.

# 454
Аз продължих да гледам Ди в Ю туб, защото няма изскачащи реклами, но там са до 16-ти епизод. Случаят е Червеният павилион - започнах да чета успоредно и книгата, за да си ги сравнявам. Приликите са само в основните точки.

Чудя се дали тази година ще излезе втори сезон на Трите тела? Имам предвид китайския, знам че американският ще започне излъчване през март.

# 455

Hidden Love го изоставих някъде на 16-17 епизод, понеже имах чувството, че се въртят в кръг откъм действието. Оправя ли се по-нататък, за да му дам втори шанс?
Изгледах целият сериал с удоволствие. Нямах търпение той и тя да се съберат, а това се случва точно в тези епизоди. После просто им се радвах (в този си период бях на много романтична вълна).Heart Eyes
…иии май не успях да ти отговоря на въпроса.Blush
Отбелязах си за гледане Amidst a Snowstorm of Love (2024), защото пак ми е розово.Bowtie

# 456
  • София
Роца, разсмя ме с географията. Аз така се забавлявам като гледам чужди сериали снимани в БГ и трябва да си представя Съдебната Палата в София за някаква сграда в Германия. Не помагаше и, че съм имала участие в продукцията. Имаше и един друг, в който едно наше езеро го брояха за супер романтично място в Италия.

Пък аз като пресен фен на The Untamed попаднах на някакво предаване с Wang Yibo снимано в наше село - тоест в България. Останалите може и да знаете, че е идвал у нас, ама аз сега го открих случайно и много се забавлявах като ги гледах как обикалят из страната.

# 457
  • вятърничава
Съжалявам, че пак се намесвам в темата.
Това е като при японците, когато влизат в чужд дом, дори и поканени, винаги казват нещо от сорта на "Извинете за нахлуването". Подобно на нашето "Добре заварил" и т.н.
Месете се, месете се, сърцата ни са отворени за симпатични потребители и хубави корейци/китайци/японци Grinning
.... тайци Wink
Както добре знаете всичко идва от Китай и китайците са измислили всичко, така че Wink щом казват, че Алпите са финландски остров, аз им вярвам.

# 458
  • Варна
Довърших Marry My Husband. До 10 еп. добре и после настана еднаааа... Dizzy Face
Гледам сценариста нe е работила по много проекти, и най-скорошният (2020) е трилър, та нещо е залитнала пак натам. Междувременно не се е удържала да набърка и една купчина напълно излишни клишета.
Та ако някой реши да го гледа, препоръчвам да го брои за 10 епизода сериал и да не си губи времето с последващите. Тях ги гледах с двойна тройна скорост - да, толкова ми беше неинтересен Sad
Най-добре го прескочете и прочетете комикса.

# 459
  • пак на Рив Гош
.... тайци Wink
Както добре знаете всичко идва от Китай и китайците са измислили всичко, така че Wink щом казват, че Алпите са финландски остров, аз им вярвам.
Joy Joy Joy Ако трябва, ще ги изрежем и пуснем насред океана за островен вид Joy
Тайците не са ми по специалността, оставям оценката им на по-вещите от мен Grinning

Alya, благодаря! Значи е трябвало да упорствам още 1-2 епизода. Може да му дам втори шанс.

Пък аз като пресен фен на The Untamed попаднах на някакво предаване с Wang Yibo снимано в наше село - тоест в България. Останалите може и да знаете, че е идвал у нас, ама аз сега го открих случайно и много се забавлявах като ги гледах как обикалят из страната.
Не знаех, че е идвал у нас. По какъв ли повод е било, интересно...

Когато гледах Sunshine of My Life (2021) също много се забавлявах, когато част от действието се развиваше в Париж. Като почнем от това, че две бедни студентки могат да наемат тристаен апартамент в един от най-скъпите квартали на Париж, и след това всички гледки, които би трябвало да са едва ли не в квартала им, а са всъщност в различни краища на града.
Та се замислям колко ли сеулчани се забавляват с различните драми, снимани на места навсякъде из града, които за незапознатите сигурно изглеждат като да са на хвърлей камък.

Та в този ход на мисли, загледах първите минути на Dr Slump (2024) и, какво да видя, героят на Хьон Шик учи в училището/университета, където учат половината герои от к-драмите Joy

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 22:12 от Роца

# 460
  • София

Не знаех, че е идвал у нас. По какъв ли повод е било, интересно...

Не разбрах точно дали от нашето министерство на туризма са ги поканили или те са решили да снимат тук - участвал е в някакво предаване преди и се оказа, че и оттук са минали.

https://www.youtube.com/watch?v=gtFFs7bh0KY - на който му е интересно да види как се опитват да си хванат такси (малко ме хвана срам от нашите бакшиши), да си купят храна на пазара и пробват български манджи.

# 461
white duckling,в последно време само се извинявам. Научих, че извинението било израз на доброжелателност ня мястото където живея. Почти всяко изречение започва с “Извинявай  и блабла свърши това и това”
и нещо такова
Съжалявам, че пак се намесвам в темата.
Това е като при японците, когато влизат в чужд дом, дори и поканени, винаги казват нещо от сорта на "Извинете за нахлуването". Подобно на нашето "Добре заварил" и т.н.
То при тях трябва и да носиш подарък, който домакините трябва да откажат няколко пъти, а гостите упорито да настояват да го вземат докато  наистина го вземат.

Чудя се дали тази година ще излезе втори сезон на Трите тела? Имам предвид китайския, знам че американският ще започне излъчване през март.
Сезон 2 още не е започна да се снима. Мисля, че смениха и режисьора.
И се очаква още една адаптация по същия роман - San Ti: Da Shi

Моарейн (изгубих си цитата Blush)
Ще преживея финала, някак си. Изгледах първите епизоди. Тъмно, тайнствено и загадъчно. И е красив. Като цяло, не само главния герой. ОК. Главния герой най-вече.
Скрит текст:

# 462
Още един китайски сериал по Трите тела? Това е странно, поне да беше минало повече време, бих го разбрала, но за първи път виждам да се прави римейк след една година.

# 463
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, мерси за клипчето. Нищо не разбрах, но поне прегледах малко Grinning

То при тях трябва и да носиш подарък, който домакините трябва да откажат няколко пъти, а гостите упорито да настояват да го вземат докато  наистина го вземат.
В тази връзка се сетих, как като гледах I Don't Love You Yet (2019) ми направи впечатление един момент, когато Главният замина за офиса на компанията в Китай (май беше в Шанхай, но може и да бъркам). И той показваше на японските си колеги някакви сладки, които беше взел да почерпи китайските и каза нещо от типа, че е взел нещо дребно за почерпка. Тогава един от японците го инструктира веднъж на място изобщо да не споменава, че това е нещо дребно и незначително, а да обясни колко уникални и ценни са тези сладки и с какъв труд ги е донесъл дотам, за да могат да бъдат оценени.
Различия...
Tuon, не знам къде живееш, но това с "извинявай, че те безпокоя... ама може ли да свършиш еди-какво си" ми е много познато и в добрата стара Франция Joy

Довърших пожарникарите от Хаябуса - Hayabusa Shobodan (2023) - за 9 епизода минахме от лека комедия в началото, към крими-мистерия и завършихме с психо-трилър със свръхестествени елементи. Пожарната дружинка бяха страхотен екип, Томоя Накамура е сладур и сериалът ми хареса като цяло.

Май ще дам и шанс на излизащия в момента Doctor Slump (2024), въпреки присъствието на Park Shin Hye в него. Надявам се двамата главни младежи да компенсират.

# 464
  • пустинен пъпеш
[quote author
[/quote]
Аз с моята една година в света на дорамите все още се оказвам увлечена предимно в корейските такива,като изключим слабостта ми към шушкащите съгласни в китайския език,в сладко звучащото според както го чувам льа,льа(в см. ела;тук)  и към ролите на Chen Xingxu .

Общи условия

Активация на акаунт