Паническо разстройство - 60

• 56 337
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Психиатъра ще определи, след като ви прегледа. Трябва истински лекар, не психолог, психотерапевт и т.н.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:32 от akekina

# 181
Психиатъра ще определи, след като ви прегледа. Трябва истински лекар, не психолог, психотерапевт и т.н.

Да, може би е така, но те знаят за лечение хапчета, а аз не искам да пия хапчета.

# 182
Редно е да ви се направи оценка на състоянието. След това ще ви кажат дали  имате нужда от хапчета. Ако не желаете да ги пиете си е ваш личен избор.

# 183
Редно е да ви се направи оценка на състоянието. След това ще ви кажат дали  имате нужда от хапчета. Ако не желаете да ги пиете си е ваш личен избор.

Психолога  е направил оценка на състоянието. Според него имам тревожност и може да се говори за разствойство.

# 184
Ами моят психолог също ми направи оценка, но ме изпрати и при психиатър за оценка, защото състоянието ми тогава не позволяваше работа с мен. Щом не желаете медикаментозно лечение или посещение при психиатър сменете психолога си. Успех!

# 185
Щом не желаете да посетите лекар и да пиете лекарства, то значи физически още сте добре. Защото при мен случи ли се няма начин да функционирам без помощ. От умората и недоспиването често се отключват тези състояния. Вие преценете до колко може да търпите, но започнете ли да се влушавате не чакайте много.

# 186
Е включвам се, но не остава време. Хванал съм един куп неща да движа, ангажименти частни и публични и само чета тук. Като видя билкаря, ако се ядосам пиша.
😂

# 187

Да, може би е така, но те знаят за лечение хапчета, а аз не искам да пия хапчета.

Мхм, все едно чета себе си. Напишете психиатрия на лупичката, вероятно ще Ви излезе мой пост от преди няколко дни.

# 188
В онзи период не ми пукаше много, а и вече бях сменил 4 медикамента. Та жулех водка със золофт, че и бензо вечер понякога. За вино аз не съм казвал нищо, нямам спомен поне. Никога алкохол не е добре да се приема, независимо с хапчета или не. Затова казах, че моя пример не е добър, но при мен това беше излекуването. Правех се на тухла вечер. Всъщност в интерес на истината адекватен си бях, просто нервната система се тушираше. Но пък е спирала това, защото на другия ден е зле. И въртиш едно и също. Чаках момента да усети организма ми, че е здрав. Все пак и тренирах сериозно! И се и случи!

Добавям, че имах по 7-8 ПА на ден, тегави, по час и нагоре! Абсолютно бях неадекватен и буквално бутах деня. Спях по 2 часа на ден с месеци. Свалих над 30 килограма. Това в периода 2019-2020. И после вече нещата влезнаха в коловоз, по точно ги бутнах в коловоза.
Георгий, понеже виждам, че споменаваш, че си приемал Золофт, аз в момента го пия, и ми докара зверско безсъние - будене в 2ч, в 3ч, рязко и със стряскане, и невъзможност за заспиване после, както и треперене на ръцете, подобно на тремор. За безсънието ми назначиха Тритико, и с него нещата се нормализираха, но пак забелязвам, че никога не ми се доспива от самосебе си, нито вечер, нито след нахранване, абе няма доспиване и това е! От месец и половина го приемам този Золофт, та молбата ми е да споделиш ти имал ли си нещо подобно? Според теб такъв страничен ефект основателна причина ли е да искам да ми сменят АД ( и нервност много сериозна имам от него, вземам Флуанксол за нея)
Благодаря ти предварително за отговора!
Не мога да дам отговор. То всяка вечер като пуках алкохол, най-естествено на края падаш и заспиваш. Спрях хапчетата някъде след 9 месеца прием, защото вече нямах ПА. Още 3 месеца по навик пиех, и спрях да пия, защото като ударих чертата , излизаха над 700 лева за алкохол на месец Simple Smile Освен другото. Не че си купих Ферари след това, но пък финансирах хобита, които си се занимавам.

# 189
И при мен като Георгий, излекуването може би дойде с малко алкохол вечер. Много години нищо не ми помагаше, нито лечение в клиника. Имах страхова невроза, ПА, депресия, натрапчиви мисли, страх от самоубийство,от убийство и други ужасни натрапчиви мисли.и Беше кошмар 4 години. Никакви АД, никакви баячки, лечителки, психиатри не помогнаха. Нямах сили и 20 метра да мина, почти само лежах и се молех Господ да ме прибере, за физическите симптоми да не говорим. Та тогава, преди 25 г.нямах работа и трябваше спешно да почна, и то отговорна работа. Сякаш това даде първоначалния тласък. Но и наред с деанксита и клонарекса сутрин, вечер със съпруга ми пийвахме ракия със салата и мезета. Така, че сутрин с лекарства- вечер с алкохол по 100-150 гр. И на мен не ми пукаше, важното е, че започнах да излизам от ада. И така си я карам 25 г., жива съм, добре съм, радвам се на живота и семейството си, само гърба ме боли, но имам шипове и дискова херния. Не се плашете, може и да не минава напълно, но ще се научите да контролирате нещата. След като малко се стабилизирах, си осиновихме дете, което беше бебе,а сега е 15г. тийнейджър. Сега пък да видите какво е- син- тийнейджър, аз- в менопауза и понякога разгонена котка:kissing_heart:

# 190
Маца,драго ми е!🫶
Аз преди да изпадна в дупката много злоупотребявах с алкохола..Бири до несвяст и съответно два дни после не знаех къде се намирам, но сякаш в това намирах утехата и се откъсвах поне за малко от реалността.
Откакто пия хапчета обаче нямам никакво желание да пия алкохол, понякога изпивам по половин чашка вино. От една страна приемам всичко това като урок, защото кой знаеше докъде щях да я докарам с алкохола иначе.

# 191
Маца,драго ми е!🫶
Аз преди да изпадна в дупката много злоупотребявах с алкохола..Бири до несвяст и съответно два дни после не знаех къде се намирам, но сякаш в това намирах утехата и се откъсвах поне за малко от реалността.
Откакто пия хапчета обаче нямам никакво желание да пия алкохол, понякога изпивам по половин чашка вино. От една страна приемам всичко това като урок, защото кой знаеше докъде щях да я докарам с алкохола иначе.  

Аз пък преди да изпадна в дупката, не близвах алкохол, но факт е, че сега ми помага, но не злоупотребявам, както казах вечер по 100- 150 гр., вечер със съпруга ми и си говорим, после вечеряме, той пие по 1 бира след вечеря, аз не- нищо повече след ракийката и така хубаво ти се доспива....Но никога не се напиваме, дори на Н.Г. и на всички празници мярката ми си е пак толкова.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 22:18 от maca-niki2008

# 192
Много е важна нагласата, ако ще се приема алкохол. Аз реших, че ще е лекарство, ще е водка (че няма захар) и ще е качествено пиене. Или щях да се затрия, или да се излекувам. Нямаше средно положение. Ама то и характера ми е такъв. Нямаше тогава какво да стане по зле, така че се метнах смело. И не сгреших. Сега между другото ако пия, се получава обратен ефект - покачване на тревожност и ускорение на пулса до 90, което за мен е висок. Стандартно съм с около 55-60. Затова и не пия изобщо вече. Но както казах - аз приех пиенето за лечение, а не за забавление, и го практикувах само с тази нагласа в комбинация със спорт и режим с малко въглехидрати.

# 193
Здравейте,хора.На някой случвало ли му се е да му “бучи ухото” по няколно дни  с нормални кръвно?

# 194
Здравейте,хора.На някой случвало ли му се е да му “бучи ухото” по няколно дни  с нормални кръвно?

Бучали са ми ушите по време на кризи.

Общи условия

Активация на акаунт