Паническо разстройство - 60

• 55 575
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, планирам втора бременност и искам да спра деанксита, /МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ/ който пиех 1 год без прекъсване. Тааа  всъщност го намалих през ден за седмица и го спрях, първите дни бях добре, но от 4-5 /общо 10/ просто имам чувството, че ще гръмна, имам ужасен физически дискомфорт, изтръпва ми главата, гади ми се виждам замъглено.... Ходех при психиатър изписа ми невростаб капки /с глог валериан и пасифлора/ и атаракс само при нужда. Моля някой който се е справил с тоя деанксит да сподели, притеснявам се, че няма да успея и ако не него ще трябва да пия друго, а не искам. Деанксита го почнах пак заради същите физически симптоми и може би силна тревожност която не осъзнавах съвсем..... В момента освен тези физически симптоми които по някой време изчезват за час два, друго нямам, обичайния стрес на който повечето са подложени. Ще съм благодарна за всеки споделен опит и съвет. Просто целта ми е да съм без хапчета и физически симптоми,  коти не съм наясно от спирането на деанксита ли са или са болестно състояние. Чудя се се работа с психолог може ли да помогне или е загуба на време и пари, аз съм открит човек споделям много с определени хора, ако има значение.

# 601
Калина, сега видях че сте решили да пиете Тритикото рано вечерта. Само да вметна, че ефекта му започва да се усеща 15-20 мин след прием, при мен е като много силно опияняване на мозъка, и ако не съм си легнала хич не ми е ок да върша нещо из къщи в това състояние. Та ако планирате да си лягате рано, към 20.30 е ок такъв прием, в противен случай е малко безпредметно такова ранно вземане.
Много благодаря! Аз с него заспивам след 3 часа, или не ми действа или трябва да се натрупа. Като зомби ми е погледа вече. Значи го пия и лягам в 8 тогава. Не знам къде ми е файдата, че съм спокойна като това безсъние скрито ще разкаже играта на организма. Явно това да хапчетата, привидно в добро настроение и жизнен, но всъщност организма страда в дългосрочен период. Дано се сприятелим по- бързо.

# 602
Добър вечер!
Имам питанка към хората, които пият успокоителни:
От събота насам ми е крайно тегаво, тревожно, депресарско, отчаяно и ме връхлитат мисли за смъртта (не суицидни, но такива които напрягат).
Имах пак от онези тъпи изтръпвания. Пия Пасифлора, мента, глог и валериана, маточина сироп (освен Стрезама и Тритикото). Бе да му таковам на сбъркания мозък, в събота ей така от нищото прилив на адреналин! След него изтръпванията и после парцал. Та имах един останал Ксанакс 5мг. и изпих четвъртинка. Май ме поугаси малко.
Тази вечер пък ми е ревливо. Пак пих четвъртинка. Питам се какво ще правя, като се наложи да изпия и последната си половинка?! Какво ще пия?
Та, какви успокоителни има, подобни на Ксанакс? С рецепта от психиатъра ли само или може от ЛЛ?
Вие какво приемате, какво правите в такива моменти?
Благодаря 🍀

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 18:44 от Honey23

# 603
Той,хормона е един( и не е на щитовидната,а има отношение към нея) и антитела.Следващия път си пуснете ft3 и ft4 за пълна картинка ,за да може наистина да се види какво е положението.Може да се каже че засега няма автоимунен процес.
Здравей dt!
Преди време беше писала, че при лабораторни изследвания, това че нещо влиза в референтни стойности, не значи че е оптимално нивото. Моля дай коментар на моят TCH. Благодаря!

# 604
Здравейте, планирам втора бременност и искам да спра деанксита, /МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ/ който пиех 1 год без прекъсване. Тааа  всъщност го намалих през ден за седмица и го спрях, първите дни бях добре, но от 4-5 /общо 10/ просто имам чувството, че ще гръмна, имам ужасен физически дискомфорт, изтръпва ми главата, гади ми се виждам замъглено.... Ходех при психиатър изписа ми невростаб капки /с глог валериан и пасифлора/ и атаракс само при нужда. Моля някой който се е справил с тоя деанксит да сподели, притеснявам се, че няма да успея и ако не него ще трябва да пия друго, а не искам. Деанксита го почнах пак заради същите физически симптоми и може би силна тревожност която не осъзнавах съвсем..... В момента освен тези физически симптоми които по някой време изчезват за час два, друго нямам, обичайния стрес на който повечето са подложени. Ще съм благодарна за всеки споделен опит и съвет. Просто целта ми е да съм без хапчета и физически симптоми,  коти не съм наясно от спирането на деанксита ли са или са болестно състояние. Чудя се се работа с психолог може ли да помогне или е загуба на време и пари, аз съм открит човек споделям много с определени хора, ако има значение.
Ами щом не искаш да пиеш други лекарства, освен да стискаш зъби и да търпиш. За около три седмици би трябвало да отминат всички странични ефекти от спирането на деанксита. Ако продължава да ти е зле, значи не е вече от спирането на деанксита, а имаш някакъв проблем заради който си започнала деанксита. Ще трябва да отидеш на психиатър да ти назначи друго лечение, което може да се приема по време на бременност. Психолог също може, но едва ли ще ти помогне особено

# 605
Ами щом не искаш да пиеш други лекарства, освен да стискаш зъби и да търпиш. За около три седмици би трябвало да отминат всички странични ефекти от спирането на деанксита. Ако продължава да ти е зле, значи не е вече от спирането на деанксита, а имаш някакъв проблем заради който си започнала деанксита. Ще трябва да отидеш на психиатър да ти назначи друго лечение, което може да се приема по време на бременност. Психолог също може, но едва ли ще ти помогне особено

Благодаря ви, точно това се интересувам колко време следва да изчакам за да разбера дали е от спирането или проблем. Определено ще се пробвам да съм без нищо и дано успея.....

# 606
Не издържам вече.Чувствам се в безсилно състояние.От паник атаки,моето премина в нещо като депресия ли и аз нз как да го обясня.Имам тревожни мисли,нямам желание за нищо,стяга ме ченето,нямам апетит,нямам желание за любов с мъжа ми,нямам желание да излизам с приятелки (а преди бях първа).Най лошото което ми тежи е ,че постоянно имам мисли и чувства,че не си обичам детето.Това ме мъчи много.И че съм лош родител,обвинявам се заради тия мисли и чувства.Започнах от 3 дни да пия пак парикс и флуанксол по схема.Бях ги започнала преди 3 години,но от няколко месеца ги бях спряла.Но засега не виждам ефект.Много ми е тежко.Все си мисля ,че нещо ще ми се случи,задушавам се,не мога да се концентрирам на работа.Нз към кого да се обърна.Ходя и на психолог.Докато съм там се чувствам добре,но прибера ли се и пак всичко е същото.В нашия град няма добри психиатри.Търся правилните лекарства,защото преди ми изписаха едни ,които пих 3 дена и бях с повръщане и се чувствах дрогирана.А тези засега нз доколко ми помагат.
Извинявам се за дългия и объркан пост.Просто пиша това което мисля на момента.Нядявам се да помогнете.Благодаря

# 607
  • Швейцария
Трябва време за да подейства пароксетина. При всички АД е така. Ако ти е много зле, искай от психиатъра успокоително за 1-2 седмици.

# 608
Здравейте! Попаднах на темата, когато търсих отзиви за Златен корен и се поразчетох. Не бих казала, че съм в някакъв по-тежък момент от живота ми. Преди(3г) имах периоди, с ежедневни паник атаки или просто ми беше много параноично където и да съм.

Днешно време (да чукна на дърво) съм по-добре. Или както четох накъде в темата, силния период е 1-2 години и след това тялото ти привиква към тях. Може би и приемът на Золофт е помогнал, но Золофта го спрях преди год и половина.

Но някакси не мога да превъзмогна неспокойното чувство в стомаха когато съм на работа. Когато съм в социална среда нямам такъв проблем, може би защото знам, че по всяко време мога да стана и да си тръгна. На работа обаче често имам стомашни проблеми, които ме спират  от това да водя повече разговори и като цяло просто да се чувствам нормално.

Четох, че много от вас имат страх от припадане. При мен е по-скоро ходенето до тоалетна/подуване/газове. Когато съм в някакъв социален разговор и желанието за горепосочените просто не ме остава и ме стресира. Трудно ми е и да стоя мирна на бюрото ми когато е тихо.

Според вас какви леки мерки мога да предприема? Започнах да пия златен корен и ашваганда за да намаля генералната си тревожност. Някакси дори и да съм по-добре от преди не мога да прескоча това да не се тревожа когато съм в стая пълна с хора и един вид "не мога да избягам"... Не искам да си откарам така цял живот, и над психологическите си модели работя, но просто винаги съм била такава... Смешното е, че всичките ми колеги ме смятат за много спокойна и че нищо никога не ме тревожи. Явно човек наистина влиза в роля, но вече сериозно се притеснявам, че ще си докарам фатален стомашен проблем от всичката тревога (дори и невидима на пръв поглед)

# 609
  • София
Здравейте!
От неделя насам ми се налага отново да се боря с пристъпи на тревожност и паник атаки.
В сряда след консултация с психиатъра ми започнах Флуанксол - 1 таблетка сутрин и 1 на обед. Притеснявам се, че все още не забелязвам никакво чувствително подобрение.
Притесненията ми идват оттам, че и преди ми се е налагало в подобни периоди да започвам Флуанксол по същата схема и имам чувството, че действието му е било далеч по-бързо и осезаемо. Като че ли още на втори до трети ден съм усещала сериозна разлика в настроението и мислите ми. Тоест, притеснявам се, че този път медикаментът няма да ми подейства и състоянието ми няма да се нормализира.
Имам запазен нов час при психиатъра ми за 7 март, но изключително много ми се иска дотогава да дойда на себе си.

# 610
Здравейте, при мен отново се появиха добре познатите ми ПА и депресия на сероксат съм от поне 15 години и при нужда четвъртинка 0,5 клонарекс Миналата година по същото време бяха избуяли симптомите ми а те са световъргеж и някак променям погледа  тогава психиатърката ми предложи да сменим сероксата но от страх предвид свикването с новия ад отказах тогава тя ми включи още половинка сероксат  Има ли някой от Вас сменил сероксата с друг и как е било  А също си пуснах витамин б 12  резултати са 122pm/ml и витамин д 6,8ng/ml  Моля ви за мнение ако сте сменяли сероксата

# 611
Здравейте, при мен отново се появиха добре познатите ми ПА и депресия на сероксат съм от поне 15 години и при нужда четвъртинка 0,5 клонарекс Миналата година по същото време бяха избуяли симптомите ми а те са световъргеж и някак променям погледа  тогава психиатърката ми предложи да сменим сероксата но от страх предвид свикването с новия ад отказах тогава тя ми включи още половинка сероксат  Има ли някой от Вас сменил сероксата с друг и как е било  А също си пуснах витамин б 12  резултати са 122pm/ml и витамин д 6,8ng/ml  Моля ви за мнение ако сте сменяли сероксата
Аз съм на сероксат по едно на ден. Вие колко на ден пиехте преди да ви го увеличат? Пия го от четири години и засега съм добре. Не смятам да го сменям. Но преди да мина на сероксат, пиех 10 г. серопрам и започна да не ми действа и тогава го сменихме със сероксат. Така че и на вас е напълно възможно сероксата да ви е спрял да ви действа и да трябва да го смените.
Освен това пролетта обостря някои симптоми и затова е възможно по това време от годината да се обострят при вас симптомите. През другото време от годината как сте?

# 612

Аз смених сероксата преди два месеца някъде с Бринтеликс. От него ми беше адски отпаднало, прекалено много сънливо и апатично. От второто се чувствам добре въпреки, че тези дни нещо усещам,че ми се завръща тревожността...

# 613
Сероксат приемах по 1 хапче на ден от 20 мг преди психиатърката да включи и половинка
През останалото време на годината се чувствам добре , животът е прекрасен Simple Smile , но съм от младите пенсионери по категория бездействието , многото свободно време, нямам хобита такива страстни ме изкарват от обувките ми

# 614
Сероксат приемах по 1 хапче на ден от 20 мг преди психиатърката да включи и половинка
През останалото време на годината се чувствам добре , животът е прекрасен Simple Smile , но съм от младите пенсионери по категория бездействието , многото свободно време, нямам хобита такива страстни ме изкарват от обувките ми
По-добре не сменяйте Сероксат-а. Увеличете дозата, както е предписал доктора, всичко ще е наред според мен. Щом проблема е само по това време на годината, значи за два-три месеца може да увеличавате на 1 и 1/2 и после като отмине да намаляте пак на 1 на ден. Аз ви попитах за това време на годината защото по себе си знам, че напролет и при мен се обострят симптомите, но аз си го знам това и затова просто изчаквам да минат пролетните месеци Simple Smile Ако се налага може да се увеличи дозата само за пролетните месеци

Общи условия

Активация на акаунт