Февруарчета 2024 - Тема 9

• 39 597
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм така с 2 чувалчета за вечер(дълъг сън евентуално) и 2 завивки за през деня

# 106
еми то няма как да знаеш дали е достатъчно , пий сега каквото имаш и действай според продължението . пий повече чайче

За съжаление, ако мога да вярвам на бързите тестове - Ковид 🥺

# 107
уф видях в януарските че писа . Ама не се притеснявай , пиши на АГ то ти и виж какво ще ти каже той

# 108
Това с тия тестове за Ковид води само до паника, честно. Аз бях 2 пъти зле и не си направих тест, просто не виждам какво значение има, все едно и също се пие за всичките. А ние точно пък може да пием 3 неща хаха, така че...
Чуй си се с Аг, през това време си пий парацетамола, Биозин мама 2х1, чай..
Аз даже не си смъквах температурата докато не мине 38.

# 109
  • София
Има значение дали караш Ковид, стига да се поинтересуваш що  е то дълъг Ковид и точно до какво състояние можеш да се докараш просто заради някакво отрицание.  Също така, доста по-лесно Ковид те докарва до пневмония. И също така, добре е да знаеш с какво заразяваш примерно другите бременни в чакалнята за преглед (не, не смятам да обсъждам персонално кой се съобразявал и кой не - хора всякакви, а лично не се познаваме). Мен ме заразиха точно в болницата. Пих антибиотик и се оправих сравнително бързо, а четох тогава и бъдещи мами, които първо минаха през отрицание и го караха с постъпване в болница. Не е страшен Ковида, разбира се, просто не е и баш настинка, нито е бърз стомашен вирус. Бебето ще се роди с антитела, което е по-скоро позитив, предвид кога ще раждаме и как хората се отнасят към чуждото здраве.
Тестовете са достатъчно надеждни, много направих и нямаше никакви разминавания (стига да намериш в аптеката нормален тест, който има достатъчно течност, за да капнеш нужния брой капки) Simple Smile
Имам две опаковки Зинат, ако на някой му го изпишат.

# 110
Въпрос на лична отговорност е да пазиш околните, независимо с Ковид или без. Не става въпрос за отрицание, а за common sense. Нито 2 години в изолация предпазиха някой, нито се измисли нещо, което го лекува. Аз лично съм го карала де, предвид, че си стоях вкъщи последните години така че, дето се вика "не можеш да спреш гората да се разлиства".. аз разбира се не ангажирам никой с мнението си , просто цялата тая психария ми идва в повече.

# 111
за мен нямаиникакво значение от какво си болен , дали от ковид дали от грип А или просто от вирус
1) всяка болест има инкубационен период и още преди симптомите ти си заразен при някои 24 при други и 48 часа а при варицелата ептен 21 дена
няма никакво значение от какво си болен кой и къде те е заразил също. Съветвам ви да не се вманиячавате в тази тема защото ще имате деца . И ние с вече имашите деца знаем много добре че никой не си държи болното дете в тях 😀 ще видите че площадките моловете и всичко е пълно с бухащи деца и това е живота Simple Smile Да за някои е ок за други нее ок това , но факта е че може да седиш в чакалнята с визуално здрави хора но реално единия вече да е заразен! Някои хора са само преносители и никога пък не се разболяват

# 112
Като сме на тази тема, не мога да не споделя. Ще бъде дълго, за който има нерви и време да чете.
Родих първото си дете преждевременно. След 1 месец раздяла, посещавахме лекари поне 2-3пъти в месеца. Отлагахме ваксини, слагахме такива, специални за недоносени. Пазех детето си от всичко. Хората не са съобразителни. Не им пука и не го разбирам аз това "Само един сопол", ама от месец бил, ама... айде няма нужда. Детето ми след такава глупост и всички трудности, които описах, на 6 месеца влезе в болница. Не искам да ви разказвам за какво става дума.
Да, ок! Да, имало и ще има такива моменти! Ама да знаеш, че си болен и да се буташ в малко дете, бременна жена, възрастен на 80години... идва малко в повече.
Последно-преди дни реших да отида на семеен празник с мъжа и детето. Една "дама" ме разцелува от вратата. Гушкаше детето, сервираше храна, дори предложи да ми налее вода и после, часове след като сме били рамо до рамо, сподели, че е с чревен вирус, и тя, и мъжа и. Ами, извинете, ама другият път, такъв скандал ще вдигна, че да ме запомни.
От снощи ме боли гастрита, мъжа ми също. Аз имам зверски киселини и цял ден не съм на себе си. Нищо не помага.
 Помага да разсъждаваш като отговорен възрастен! И се отнася за всички! Длъжни сме да се пазим един друг!
П.п. сигурно звуча като свекърва, но чакам момченце сега и се готвя за снахата. Посмейте се Grinning

# 113
виж когато ясно знаеш че си болен да , крайно без отговорно е такова поведение. НО за ежиния сопол не мога да се съглася защото дъщеря ми е имала и сопол по месец прозрачен и съм я водила на педиатрИ и УНГта ( да в множественно число ) и я изолирах но детето не беше болно тя просто си имаше сопол от нещо си и беше абсолютно здрава, сега последно месец беше с брутална кашлица и всички лекари казаха тя е здрава ( имаше само някаква переодична супер странна кашлица ) еми няма да се закотвя месец да седя в нас 😀така че просто ако не искаме да полудяваме трябва да спрем да мислим за тия неща ! Има и много без отговорни които знаят че са ясно болни да и се врат но виж детето ми кашляше ! На моменти се чуваше доста криминално и ако някой чуе ще каже че е болна 1000% но НЕ тя не беше болна

# 114
За нощем - 2 чувалчета взех, а за през деня с количката, когато постоянно ми е пред очите - одеяла.

Тази нощ сънувах, че докторът ми не идва на секциото и е изпратил трима футболисти 🤣🤣🤣🤣 да ме оперират и аз отказвам да ми сложат упойка преди да видя доктора и тия футболистите се опитват да го имитират, ама аз все ги хващах в измама🤣🤣🤣 Мисля, че окончателно изперках!
И целия ден ми е някакъв "раждам след 40 дни, броя наобратно време, ама аз готова ли съм, знам ли достатъчно, прочетох ли правилните книги" 😄

# 115
Здравейте, дами! Имам диария и мисля, че е от увеличаването на Биолектра 365 по 2т. дневно. Дали е притеснително и значи ли, че съм предозирала с магнезия. Дали до не го намаля на една..
Преди пък като бях на Магнерот - запек 😩 Абе, няма управия 😀

# 116
Да, разтворимия магнезий предизвиква разстройство и аз бях така,а от Магнерота нищо ми нямаше.

# 117
Нищо ти няма, малко си се пречистила 🤣 намали дозата на 1.

# 118
Аз се чувствам като магнит за всички кашлящи и кихащи в единствените две места които посещавам- аптека и хранителен магазин. И съм в недоумение как може хората да нямат елементарни хигиенни навици. Онзи ден в магазина едно дете на около 4г. първо няколкократно щеше да се блъсне в мен, защото тича като ще кажеш, че е на стадион. Викам майната му, дете е е все пак и си стискам шкембето за всеки случай, че не се знае пък някой бесен пенсионер от къде може да ме нападне с някоя пазарска количка. И в следващия момент, същото дете застава пред мен и започва да кашля и да се храчи към лицето ми. И се хили после. Според мен си беше абсолютно преднамерено от негова страна. Майка или баща с него не се видяха. Но съм в потрес от хората. Отделно мъжа ми ходи на тренировки, където са възрастни и деца на едно. Постоянно и той е с градински сопол и червено гърло 🙃 Изобщо, стягайте се в кръста, че бацили дебнат отвсякъде!

# 119
е ви на , Феритин от 100 при горна 290 за 18 дена е паднал на 30 при долна 10 😀после някой да не ми каже че това нее слък вампир 😀

Общи условия

Активация на акаунт