Февруарчета 2024 - Тема 9

• 39 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Нека трупа запаси бебо, после да спи сладко сладко Blush

Другата седмица ще изследвам пак моя,че така и така ще ме бодат. Беше 90 последно, да видим сега какво ще е положението.

А да ви питам, някой пускал ли е антиХа в Токуда? Как става номера точно на 4-я час да те изследват? Запазва се час предварително или?

# 121
тояно пуснах и аз днеска пак , да слагаш и отиваш така че на 4 тия час да те боднат , сега ако е 4:10 нее фатално споко 😀

# 122
За първи път ще пускам и малко съм се ошашкала, че кракът ми не е стъпвал в тяхната лаборатория и не знам как се случват нещата Sweat Smile
Ама щом няма проблем за +/- минути, значи всичко е точно Simple Smile
Благодаря!

# 123
чудя се дали да не почна да пия желязо ама с моя стомах ебати никак не ми се искаше чесно да ви кажа

# 124
Билкова кръв?

# 125
е това сега накарах мъжа ми да вземе че аз овцата купих таблетки ама там има фолиева киселина а нали не трябва да я пия . Но ще си лея и феринжект абсурд да мина без

# 126
Бочи, на мене от Сорбифера нищо ми няма на стомаха. Нито ме запича, нито разхлабва. Имах главоболие и мислех, че е от него, но сега си го пия пак, а глава не ме боли, та сигурно е било съвпадение.
А твоите кръвни през какъв период са? Колко време след вливка и за колко време пак е паднал? Аз след НГ ще пиша на Ковачев кога какво да тествам.

# 127
Аз в 18 седмица бях с нисък хемоглобин, около 100, изписаха ми Сорбифер, но не пих, защото толкова ми е акъла, а и си е гадно за стомаха..пих си Garden of life и почнах да наблягам на червено месо, цвекло, спанак, бла бла, сещаш се нали.. и за мое чудо, последният път хемоглобиха ми беше стигнал почти 140 😆 а бях убедена, че дори е паднал 😐

# 128
той хемоглобина ми е ок , ама феритина нее иначе изследванията са ми първото 3 седмици след вливка ( така се прави ) а сегашното 18 дена след предното , тоест вливка преди почти 6 седмици близо ( не съвсем )

Иначе аз сегатще пия билковата кръв и ще гледам да си купя пак цвекло ( не мога го ям постоянно бе ) макар че една руска салата е страхотна ( цвекло варено , картофи , грах и кис кластавички )
за това се и чувствам като лайно парцалесто явно . На 3 съм при Вецев на тонове иище взема и феринжекта си влея 😀

# 129
Като сме на тази тема, не мога да не споделя. Ще бъде дълго, за който има нерви и време да чете.
Родих първото си дете преждевременно. След 1 месец раздяла, посещавахме лекари поне 2-3пъти в месеца. Отлагахме ваксини, слагахме такива, специални за недоносени. Пазех детето си от всичко. Хората не са съобразителни. Не им пука и не го разбирам аз това "Само един сопол", ама от месец бил, ама... айде няма нужда. Детето ми след такава глупост и всички трудности, които описах, на 6 месеца влезе в болница. Не искам да ви разказвам за какво става дума.
Да, ок! Да, имало и ще има такива моменти! Ама да знаеш, че си болен и да се буташ в малко дете, бременна жена, възрастен на 80години... идва малко в повече.
Последно-преди дни реших да отида на семеен празник с мъжа и детето. Една "дама" ме разцелува от вратата. Гушкаше детето, сервираше храна, дори предложи да ми налее вода и после, часове след като сме били рамо до рамо, сподели, че е с чревен вирус, и тя, и мъжа и. Ами, извинете, ама другият път, такъв скандал ще вдигна, че да ме запомни.
От снощи ме боли гастрита, мъжа ми също. Аз имам зверски киселини и цял ден не съм на себе си. Нищо не помага.
 Помага да разсъждаваш като отговорен възрастен! И се отнася за всички! Длъжни сме да се пазим един друг!
П.п. сигурно звуча като свекърва, но чакам момченце сега и се готвя за снахата. Посмейте се Grinning

Рядко пиша и аз, но относно болестите наистина съм категорична. Имам дъщеря на 4,която като всяко дете, ходещо на детска градина, докарваше всякакви болести. Това, обаче не е оправдание да я водим болна на обществени места, било то и детски площадки на открито. Има си време за всичко и не мисля, че на някой ще му стане нещо, ако няколко дни се изолира с детето или ходи на по-малко оживени места. За съжаление дори и моите приятели често ми казват, че прекалявам, оказва се, че на хората в Бг не им дреме особено.
Добре, но миналия февруари от "банален градински вирус" направих аборт в 7-ма седмица и някакси ми се затвърди мнението, че тези сополчета, грипчета и бактерийки не са безобидни. За радост 3 месеца по-късно забременях, но смятам, че е хубаво малко от малко да се съобразяваме с околните когато сме болни ние или децата. Не живеем сами.

# 130
И според мен пий, Бочи, само съобрази кое ще ти понесе на стомаха.
Иначе +1 за Сорбифера и цвеклото. Не ми създаваше никакви проблеми на стомаха и на мен. А цвеклото, ако можеш да пиеш на фреш с портокал за леко разнообразие от салатата.

# 131
Together_forever напълно те подкрепям. За съжаление много хора са страшно егоистични и им е все тая за отсрещната страна. Не един път се е случва да разболеят мен и детето, но чашата ми преля лятото, когато на площадката цъфна дете с варицела и отговорът на майката бе :"Е, нали всички трябва да я изкарат!" Ами не е така, а и вече бях бременна, не бях и единствената.

Относно това, че не можеш да си държиш детето две седмици и дома - съгласна съм. Но не е редно да не го пускаш на градина, а да го водиш по площадки и детски центрове. Като сме болни се разхождаме в междублоковото пространство, по улиците, насам-натам, но не и при други деца/хора. Всеки разбира нещата различно, да. Но има една норма, която е редно да се спазва.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 18:47 от Мама Еднорог

# 132
аз лично си водя детето с кашлица или странен сопол само след обстойни прегледи при лекаря , като се има предвид че я наблюдавам 2-3 деня преди да я заведа а до тогава вече е ясно дали е някаква пак подозрителна работа или е болест. Примерно в нас зимата е много сухо и често тя получава скандални кашлици на тази база ама като иде някъде се закашльва само веднъж.Имаме и куче което влошава тези симптоми защото е родопски котеник и пуска скандално много косми 😀( шпиц е ) но много болна сме я водили само далеч от деца даже ако е в парка избирам далечни алеи и обичайно няма никой никой там. Но ми се е случвало да я заведем на детската площадка с остатъчна кашлица и да седя и да чувам как кашлят още 5 деца и всички са болни на гъз с извинение. А и съм имала случка с шарката много неприятна , мина карантината но както знаете те пъпките  са увехнали но още бая време си личе че си карал шарка независимо че вече не си инкубиран. Та отиваме в мола детето е здраво ко лицето и е решето и си личи че е била болна. Играе тя там на една площадка няма никой . Два една мадам с две деца и двете и деца почват да се врат брутално и да си търкат носовете в буквалния смисл в моето дете ! Аз много серьозно правя забележка на децата да спрат да ми прегръщат детето и да ми се врат в носа ( не защото тя е болня тя вече беше отдаван не карантинирана пак вмятам ) и на 4 тата забележка за 5 минути ! Майката какво направи “Айде вика да си ходим това дете е болно от шарка » и аз и казва не тя вече е здрава просто много и личи че е карала  на което майката ми отговаря “Еми то ние сме с хремичка така че да знаете » 😀Тоест моето дете е опасно ама твоите и двете си вряха носа само дет с език не се целуваха с моето и ти не смяташ че това е драма 😀ей това не са нормално неща. Как то и когато детето ми се разболя от шарка ме обвиниха 5 от 8 майки в частната ясла че аз сега ще им донеса ебати гадната болест и как не ме е срам
но 1) аз спях детето си при 1 ви симптом а той беше солоп а не пъпка и чак 2 дена след сопола се появи пъпката и веднага казах че имаме шарка
2) ние не сме били в ясен контакт с никой бяхме на почивка в Египет и тя се разболя след 17 дена от прибирането 🤷♀ Тоест аз не съм знаела че изобщо може да е била заразна с нещо
И в тази ситуация много гадно се чувствах защото бях като прокажена. А пък тя милата не успя да зарази никой , нито в яслата нито ня рождените дни на които бяхме 🤷♀

# 133
Бочи, аз съм доволна от Сорбифер в двойна доза точно за феритина. По обяд ям и го пия през час две таблетки и ям ударно неща с витамин Ц, както сте ме учили тук ❤️🤗 Факт е, че изкарах вирус и благодарение на тоя Сорбифер за втори път минавам лекичко. И не,не си внушавам. Просто много вдига тялото. Пила съм и по три и то в повръщащия ми период. Единствено много огладнявам от него аз, всякаш остъргва червата ми. Пълен крайна сметка ако запече положението - магнезият оправя всичко, или поне лаксативния мармалад, който Анастасия ни каза 😁🥳🥰
Имам спам тук в бг мама,пазете се, момичета...

# 134
Те пък вместо да се молят и техните да я изкарат,че да им се маха от главата.Нашата кака я изкара май месец (точно по това време съм забременяла Simple Smile ).Зарази се от дете от градината и общо взето 2/3 от децата я изкараха,другите бяха по-отдавна в тази градина и вече я бяха карали при предишната вълна.Никой от родителите не е обвинил някого,напротив всички искахме да я изкарат и всички я изкараха много леко между другото.Аз съм много доволна,че я изкара в детската,защото вече е първи клас и със сигурност е по-неприятно да отсъства от училище.

Общи условия

Активация на акаунт