Февруарчета 2024 - Тема 9

• 37 016
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
От 33 г.с. ще започваме тонове ние. Още не са ми мерили. Сега съм в 32 г.с.

То и аз не знам кога става напечено, че да тръгна към болницата?! Едва ли ще родя вкъщи без да разбера, ама ... Как започва това раждане? Кога да ида в болницата за това спешно секцио? 🤣🤣🤣

Аз викам на мъжа си, че колкото и неправилно да е - вляза ли в 9 месец само ще лежа и ще правя неща за задържане 😀😀😀 Никакви стълби, ходене, йога топки хаха
При мен след навършване на 34 гс почват тоновете и да ходя на две седмици на преглед. Аз ще си искам преглед на шийката всеки път, тъй като в 30 на феталната беше 2,25, а в 26 беше 3,2....а преди два месеца бях с 2 см и контракции и за това и бухам тоя магнезии стабилно. Според мен контракциите и шийката са може би единствените предвестници за скоростно раждане. Обаче прогнози не знам някой да може да даде , освен ако е рискова бременност и да кажат, че до термин не би стояло бебчето. Ама това и аз без кристална топка мога да го предположа 😉

# 616
  • София
Тонове започвам утре, в 33+4 ще съм. Дата за секциото доки даде в 38 седмица да си избирам; и аз стискам палци да съм от късметлийките с дочакана дата - онзи ден усетих първата си подготвителна контракция (май), магнезий пия колкото да не е без хич, кръвно и пулс засега са добре, бандитът шава все още около пъпа и върви в норма уж (ни напред, ни назад). Термин по дата на зачеване ми е на 4 март, а иначе го водим да е 22/02, та с това се успокоявам аз 😂 Ако тръгне по-рано бебокът, палим към болницата и звъня на доки да идва - това е уговорката (дано е работен ден само) Simple Smile

Няма смисъл, защо с яденето да не можеш да си в норма с протеина? Аз мисля, че само при специалните диети има нужда от добавки - не познавам никоя, която да е пила добавка протеин, при положение, че яде описаното от теб.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 11:07 от ToniShu

# 617
Колкото до тоя прословут магнезий , ама моля ви се не се натискайте, аз от снощи не мога да изляза от 00 😁🥳🤣 Според вас от 800 Диаспорал дневно дали мога да намаля на 400 поне докато ми се успокои корема?!

Аз, ако изпия 800 Диаспорал, сигурно ще пазя тоалетната цял ден... това е адски много. Защо не пиеш сутрин някакъв друг магнезий? Например Алеракт?

Аз си признавам, че имам изписан Магнерот 3х2 и 2х1 Алеракт и не ги пия хааха, пия вечер 400 Диаспорал, и то главно заради ходенето до тоалетна.... Сега като си чета постовете назад, май съм доста рисков играч Laughing

Няма смисъл, защо с яденето да не можеш да си в норма с протеина? Аз мисля, че само при специалните диети има нужда от добавки - не познавам никоя, която да е пила добавка протеин, при положение, че яде описаното от теб.

Ами и аз това се чудя, защо да не съм? Проблема ми главно е, че и толкова протеин ям, заради тъпите киселини и чувството, че съм изяла 1 глиган, след като съм изяла само 5 хапки... Гледам да тъпча колкото мога, дано да е наддала малката госпожица, а и да не е, Вецев каза, че не очаква бебето ми да се роди "със шкембе" предвид структурите ни с мъжа ни Wink

# 618
Здравейте! Докторката ми каза, че плацентата ми е 2 степен на зрялост, но не каза че има проблем. В 31 седмица съм и сега като чета от вкъщи разни неща много се притесних, понеже пише, че след 34г.с става втора.. Бебето е 1700г. и също каза, че явно това бебче ще се роди малко… Доста ме притесни

Въобще не се притеснявай! При нас същото го казаха, 33+5 почти 2000кг било малко най-много до термина още 1 кг да качи, но като се замислихме аз съм родена 2 и нещо мъжа ми и той така общо взето и в двата рода няма бебета над 3000, а отделно бебо все още не се обръща и вече предчувствам, че хареса му седалищно да бута само с главичката .. стискам палци,че малко ни остана

# 619
Момичета, позволявате ли си по малко кафенце сутрин? Аз от скоро поради факта, че вечер вече не мога да спя нормално, заради честите ходенета до тоалетна, сутрин, а и целия ден съм като парцал... та си позволявам по малко кафе.. дали е вредно последните седмици вече...днес влизам в 34 г.с.. чета на различни места, различни неща...

# 620
  • София
Аз още отначало си пия по едно лате на ден - много мляко и малко еспресо, като кафето го намалих като интензитет от 3та на 2ра степен на машината ни Simple Smile Док ме увери, че нищо няма да му стане на хлапето, а и четох на много места, че дори 2 кафета на ден е безопасно. Само че ако изпия две нормални кафета, и без да съм бременна няма да спя цяла нощ Simple Smile
Даже по няколко глътки кока-кола си позволявам през деня.

# 621
Относно раждането обикновено при първескините отнема много време,за да стане пълно разкритие,даже някои си ходят с по 2-3 см по няколко седмици.Така че и контракции да тръгнат пак имате супер много време да реагирате,единствено при изтичане на води е хубаво веднага да се отиде в болницата.Много често преносват,освен ако няма някоя патология,но тя се вижда предварително,така че не виждам абсолютно никаква причина да не си дочакат датата за секциото,особено пък с тези супер ранни секциота дето са ви назначили.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 12:00 от nieves85

# 622
Аз не съм спирала кафето. По 1 на ден след закуска. Нищо му няма на бебето. 🙃

# 623
  • София
А да, бе, как си ме представяш да си седя вкъщи с каквото и да било разкритие - отивам в Надежда и да пробват да ме изгонят Joy Аз се бъзиках с доки, че ще трябва с ММ да наемем квартира някъде около болницата, ама накрая дано не се наложи точно това да направим Grinning Grinning Grinning

# 624
Тони, аз щом от Враца се пренасям за две седмици в София и мъжа ми ще се сцепи от пътуване, че да работи все пак, си представи колко са сериозни нещата 🫣🤣🤣🤣

А за кафето - пия по едно капучино на ден. Е, вчера пих и кафе, и малко кола (200мл), защото щях да пукна от киселини, но това е по-скоро изключение. Обикновено за киселини взимам Гавискон саше и ми помага, ама и аз душа нося и от една чаша кола няма нищо да стане. 😀 Детето си е супер. Танцува си, рита си, хълца си 😀

# 625
И аз пия кафе - едно на ден, малка лъжица мляно кафе, с много мляко

# 626
Тони, ще те изгонят не, ами Sweat Smile
За естествено раждане приемат с контракции на равни интервали и започнала родова дейност.
Това, че имаш разкритие изобщо не означава, че ще родиш скоро. Гледат се и други фактори.

Не искам да ви преча да се притеснявате, де, то си е вълнуващо Relaxed Relaxed

# 627
Ще разберете момичета ще разберете . Няма как тия с първо раждане да не разберете нетго мислете Simple Smile не винаги падат тапи , не винаги изтичат води но ще разберете когато имате истински контракции така че не се филмирайте Simple Smile

# 628
Тони,ти нали се сещаш,че освен ако доктор не те прегледа за разкритие и не ти каже,че имаш няма как да знаеш Grinning Виж,контракциите няма как да ги сбъркаш и то за раждане трябва да са на равни интервали през 3 минути за повече от 1 час.Така че,споко Wink

# 629
  • София
Да, да, ама те пък няма как да знаят дали лъжа за контракциите, докато не ме приеме все някой лекар Grinning Stuck Out Tongue
Шегата настрана, надявам се, че всичко ще е наред. Щом дотук сме стигнали, половината работа е свършена (в моя случай поне).
Препоръчаха ми приложение за следене на бебето - Baby tracker се казва. Някой ползвал ли е приложение изобщо и върши ли добра работа (това уж било много удобно и за хранене, и за сън, и да си зпаисваш размерите от консултациите, следяло растежа на бебето, снимки можело да прикачиш). Но цялото това нещо дали е удобство? На мен ми звучи като добра помощ, че аз по принцип съм отвеяна, а след раждането сигурно ще съм още по.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 13:21 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт