? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 496
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 620
Скрит текст:
Не е пакет. Посещение при набор от специалисти е + кръв и урина.
Ако си с направление, защо да трябва всичко ти да си плащаш?

Не знам. Сестрата е сама през цялото време и философства за всичко.
Питала съм ги за профилактични прегледи - кой ми бил казал такова нещо!!! И се хили. Ако съм  искала да ми пусне направление, първо лекарката да ме види, но другия месец, защото сега нямат направления, а да ме прати навсякъде, няма как и няма такова нещо! Питам я дали не сме задължени. Отговаря ми "е, кой ще те задължи!? Кой ще ти го плати, за да те задължи? Кажи ми! Ама няма такова нещо, бе хора!" - ей такива глупости отговаря и се смее през цялото време.
Спомням си в Ковид времената, когато лекарите преглеждаха по вайбър и пак по вайбър изписваха лекарства. Аз нямам мобилен на нашата. Разполагам само със стационарен номер в кабинета, който има доста абстрактно работно време.
Но те се смееха на Ковид пандемията и ако има някакви въпроси, отговаряха с "не знам от къде сте го чули това!" Според сестрата такова нещо като Ковид нямаше. "Китайци яли прилепи!? Ти това вярваш ли го?" И голям смях пада. Личната поне е по-мека с коментарите, но на сестрата всичко й е странно, смешно и "няма такова нещо!"
Няма ли някаква възможност да ги смениш тези кукумицини? (уважавам лекарите, но тези са срам за професията)
Сега през декември може да се сменят личните лекари, потърси друг, при когото да се запишеш.
Престъпление е до се отказват профилактични прегледи, на които имаме право. Профилактиката е важна за навременно лечение и спасява много животи.
Наистина си намери друг лекар, защото ако, недай си Боже, имаш проблем, добрият личен лекар е незаменим да те насочи и да ти помогне, а не да ти казва "плащай си и нищо ти няма".
Ужас просто, много се ядосах! 🤬

# 10 621
  • Буркина Фасо
профилактичен преглед/изследвания  не може ли да си направиш и без личен?

# 10 622
Е то може, ама нали има такива неща като здравни осигуровки и направления. Не всеки е склонен и длъжен да се лекува само на частно и да плаща. Както и не всеки има допълнително здравно осигуряване. НОрмално е да можеш да използваш личния си лекар адекватно. Ядосах се и аз на това отношение.

# 10 623
А уж касата им налага глоби за не извършени профилактични прегледи.

# 10 624
Моят ЛЛ всяка година ми предлага направление за кардиолог и изследвания. Предната изобщо никога. До човек си е. Сегашният е много отговорен и следи всичко. На 2 години мамография. Аз ходя с карта от ДЗО и му нося амбулаторен лист. Но въпросът е, че той предлага.
Сменяй я, Есми. И аз се ядосах.

# 10 625
А уж касата им налага глоби за не извършени профилактични прегледи.
Замислихте ме. А може ли да е отбелязал фиктивно, че ги е извършил / издал направления?  Затова сега да бяга по тъча този ЛЛ, да не му се занимава.  Уж се полага подпис на пациента, но...

# 10 626
  • Буркина Фасо
в е-Здраве виждаш болен или здрав си.

# 10 627
Е и какво като им налагат глоби? Те ще си те разпишат фиктивно, че си прегледана и толкова. Нали затова беше такъв вой срещу електронното здравно досие, че ще им хванат схемичките.
И въпреки, че го въведоха го направиха така, че ако не си проверяваш редовно пак могат да злоупотребяват. А и да ги хванеш в злоупотреба - последствия никакви няма.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:51 от bboiko

# 10 628
  • Sofia
Имаха ли си специално наименование онези стъкленици с коледни мотиви, особено популярни през '90-те, които – като ги разтръскаш – в тях се разхвърчава сняг? Не знам дали ги описах добре, но за жалост, не успявам да намеря и снимка в Internet. Rolling Eyes

# 10 629
Имаха ли си специално наименование онези стъкленици с коледни мотиви, особено популярни през '90-те, които – като ги разтръскаш – в тях се разхвърчава сняг? Не знам дали ги описах добре, но за жалост, не успявам да намеря и снимка в Internet. Rolling Eyes
Преспапие?

# 10 630
  • Буркина Фасо
коледна сфера със снежинки

# 10 631
  • Sofia
Мерси много! За пръв път чувам тази дума, ама, гледайки резултатите в Google, като че ли – е това. Grinning

коледна сфера със снежинки
Благодарско!

# 10 632
# 10 633
Преспапие.

# 10 634
Esmee Кажи на личната да си прочете Наредба 8 за профилактичните прегледи и диспансеризацията и да не се прави на ударена.
Ето какво се полага като профилактика

Общи условия

Активация на акаунт