Ако си с направление, защо да трябва всичко ти да си плащаш?
Не знам. Сестрата е сама през цялото време и философства за всичко.
Питала съм ги за профилактични прегледи - кой ми бил казал такова нещо!!! И се хили. Ако съм искала да ми пусне направление, първо лекарката да ме види, но другия месец, защото сега нямат направления, а да ме прати навсякъде, няма как и няма такова нещо! Питам я дали не сме задължени. Отговаря ми "е, кой ще те задължи!? Кой ще ти го плати, за да те задължи? Кажи ми! Ама няма такова нещо, бе хора!" - ей такива глупости отговаря и се смее през цялото време.
Спомням си в Ковид времената, когато лекарите преглеждаха по вайбър и пак по вайбър изписваха лекарства. Аз нямам мобилен на нашата. Разполагам само със стационарен номер в кабинета, който има доста абстрактно работно време.
Но те се смееха на Ковид пандемията и ако има някакви въпроси, отговаряха с "не знам от къде сте го чули това!" Според сестрата такова нещо като Ковид нямаше. "Китайци яли прилепи!? Ти това вярваш ли го?" И голям смях пада. Личната поне е по-мека с коментарите, но на сестрата всичко й е странно, смешно и "няма такова нещо!"
Сега през декември може да се сменят личните лекари, потърси друг, при когото да се запишеш.
Престъпление е до се отказват профилактични прегледи, на които имаме право. Профилактиката е важна за навременно лечение и спасява много животи.
Наистина си намери друг лекар, защото ако, недай си Боже, имаш проблем, добрият личен лекар е незаменим да те насочи и да ти помогне, а не да ти казва "плащай си и нищо ти няма".
Ужас просто, много се ядосах! 🤬