Да се оплачем... 2024

• 1 987 278
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 535
  • Пловдив
То не е само калории. Аз, за себе си, имам някакви подозрения, от наблюдения над мен. Мисля си, че тялото привиква с метформина, поне за мен си го мисля. Де да знам дали  е така. Но имах такова усещане.

# 17 536
То само на бира и вино ако се живееше, проблеми точно с килограмите нямаше да имаме.
Ама мезето, мезето ...

# 17 537
Аз нямам обяснение за килограмите при мен освен ЕГН-то, последните 3 месеца съм изследвала всичко възможно. Сладко не ям, пържено газирано също, алкохол не пия освен при повод, единствено 1-2 пълнозърнести филийки на седмица, ориз - 1 път на седмица. Спортувам 2 пъти седмично...Повече от това няма накъде...

# 17 538
Права си че се прекалява понякога, виж за нормите не винаги съм съгласна че всичко в тях е ОК. Понеже за ИР почнахме - в много лаборатории горната граница за инсулин на гладно е все още страшно висока. Е аз ако макам да надмина 24-25 на гладно че да считам че вече трябва да взема мерки, то уйде коня у ряката Grinning Знам на какъв хал бях с 15 пък нека е бил "в нормите". Знам също и по време когато вече видях 6-7 на гладно как бях, нищо общо просто.

Под сурдинка да кажа, че на каквато и конференция по диабет да съм участвала, никой не препоръчва рутинното мерене на инсулин, но аз не коментирам по темата, защото никого няма да убедя.

Янтра, оземпик, както и всеки друг препарат от групата, се започва с доза, която не е терапевтична. Целта е да се ескалира дозата до подходящата терапевтична доза за всеки пациент, но първия месец се започва с 0.25, което не е терапевтична доза. За диабет говоря! Ако е за отслабване, има ред причини, поради които може да има ефект, но рядко е от лекарството. По-скоро е от това, че си обръщаш внимание, в някои случаи от страничните ефекти, като липса на апетит заради повръщането или гаденето.

# 17 539
Янтро, точно това ми разкаваше оня ден позната на плажа, че не сваля нищо от инжекциите, а тя е над 120 кг и най- странното е, че наистина яде много малко. Поне това което виждам на обяд е по- малко от моето. Тя е от 50 дни някъде, не ис става лошо, няма резултати. Има Хашимото обаче на 51 г е. Дали не са ви малки дозите освен?
Ся се смях щото ти каза за танка и номера, а тя вика свалила съм 1-2 кг, но то това е врабче да литне от хипопотам🤣
Може пък нещо с натрупване да е това знам ли и гледаш до другото лято някви топ мацки с преси😅🏋

Аз чакам МЦ и цял ден лежа и мечатя за нещо мазно ( баница) и за нещо мн шоколадово ( нещо брауни или лава кейк) тъй кат няма нищо такова под ръка, а и не бива да ям брашно и захар, ядох малко грозде и пих вода.

Най- голямата мечата у тоя живот ми е да ям квото си искам и колото си искам, а да не качвам. 🤣
Оплаквам се че няма такъв фиУм и от как се помня все се лишавам от всичко дето обичам.
Щото аз обичам само тесто 🙃

# 17 540
  • Пловдив
Аз  съм в преддиабет от 20-тина години. Засега не съм развила диабет. Но инсулина ми е до небето. Тук гледам си говорите за 25, аз не искам да казвам, ама последно беше към 80 на гладно.
Ама нямам ни повръщане, ни гадене, ни запек, ни разстройство. Просто нищо. И да, на 0,25 съм в момента. Тази седмица имам среща с ендокринолга (жена е), не знам какво ще прави. Гледам да се доверя на лекаря.

# 17 541
Моят инсулин е в референтни, но не в оптимални стойности. Според форума трябва да съм с ИР. Зимата от много работа и малко ядене свалих 3-4 кила и си ги държа. Ако имах на Жаки дисциплината, да съм стигнала 50 кила, колкото искам да съм. Ма я немам и съм 58 JoyJoy

# 17 542
Аз  съм в преддиабет от 20-тина години. Засега не съм развила диабет. Но инсулина ми е до небето. Тук гледам си говорите за 25, аз не искам да казвам, ама последно беше към 80 на гладно.
Ама нямам ни повръщане, ни гадене, ни запек, ни разстройство. Просто нищо. И да, на 0,25 съм в момента. Тази седмица имам среща с ендокринолга (жена е), не знам какво ще прави. Гледам да се доверя на лекаря.

Защото (пак под сурдинка), инсулин не се мери рутинно. Ако HbA1C ти е в норма си ок.
Тази доза, както казах е с цел да не получиш сериозни странични ефекти. Прави се един месец и се покачва на 0.5 мг, после може да се достигне и по-висока доза. Ако нямаш диабет, ако ще е заотслабване, дозата е двойна, но се достига постепенно.
Не зная дали писах тук, но зълва ми ми звъни един ден и пита какво ще стане, ако някой си инжектира 2 мг семаглутайд. Ами казах и, че най-вероятно ще се скъсат от повръщане! Жената го купила по телефона и чула, че дозата е 2 мг и се инжектирала!  Решила, че малко повръщане не е проблем, ще го преживее! Тази доза се достига постепенно, за около 5 месеца! Та се наложило посред нощ да ходи в бърза помощ! Та не са безобидни тези лекарства.

# 17 543
  • Пловдив
Не ми се мери рутинно. Веднъж на няколко години. Изобщо за да тръгна да търся какво не е наред се разплух близо 40 кг изведнъж, за по-малко от 6 месеца, когато бях на 23 години, без да си променям начина на живот. И то като се случи така и почваш да търсиш какво не  енаред.

# 17 544
Не ми се мери рутинно. Веднъж на няколко години.
Следи си хемоглобин А1С.

Аз през уикенда си пия кафето навън и релаксирам, като ми запеят птичките. Тази сутрин мъртва тишина! Най-после се появиха. И жаби чувам, дървесни жаби, жужат разни насекоми, пеят птички, удоволствие!

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 17:30 от abadjieva80

# 17 545
  • Пловдив
А аз да ти кажа - щом е мъртва тишина в гората значи има НЕЩО. В смисъл някакъв хищник.

# 17 546
Не ми се мери рутинно. Веднъж на няколко години. Изобщо за да тръгна да търся какво не е наред се разплух близо 40 кг изведнъж, за по-малко от 6 месеца, когато бях на 23 години, без да си променям начина на живот. И то като се случи така и почваш да търсиш какво не  енаред.
Рутинно у нас не се изследва, нито дори се покрива от здравна каса.
И аз изследвах за пръв път при едни над 30 кила качени и чувайки от лекари че съм здрава като кон, "само трябва да отслабнеш". При наличие на почти всички известни признаци на метаболитен синдром, талия от цял метър и прочие. По-нормално ми се вижда да търся причините, отколкото да не търся...
Медикаменти не съм вземала, само попълвах установени дефицити с добавки. Но си е истина че направих немалко промени за да си оправя показателите, за външен вид да не говорим макар че предимно от него тръгват нещата.

# 17 547
А аз да ти кажа - щом е мъртва тишина в гората значи има НЕЩО. В смисъл някакъв хищник.
Да, и аз това си помислих! Имаме камери, ще ги проверим. Минават койоти, диви котки, прелитат орли, лешояди, иначе зайци и сърни колкото щеш!
Под бараката на двора живее мармот. Не зная дали завива шоколад, не съм го следила.
ПС. Откъде идва израза?

# 17 548
Да, и аз това си помислих! Имаме камери, ще ги проверим. Минават койоти, диви котки, прелитат орли, лешояди, иначе зайци и сърни колкото щеш!
Под бараката на двора живее мармот. Не зная дали завива шоколад, не съм го следила.
ПС. Откъде идва израза?

От една реклама на шоколад Милка 🙂

# 17 549
От една реклама на шоколад Милка.

Общи условия

Активация на акаунт