Да се оплачем... 2024

• 1 986 965
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 465
Е, хора тва все пак е "магия" за привличане на любов, правена от поколение, на което му е по-лесно с червени гащи да са под масата и да зобат грозде, отколкото да говорят и дадат евала на някого в реалния живот!

# 30 466
   Хубави са тези празници и общуването с близките. Понякога, обаче, тази близост, това разчустване и разтапяне, комбинирани с чаша алкохол, водят до последствия, от които няма как човек да се измъкне, без да "изгуби лицето си".
   С две думи, ще водим малката щерка в Китай. Толкова отдавна й обясняваме с татко й какво е там... И че там сме я създали и за нас е китайка. "Ами, заведете ме най-накрая! - каза. Скоро на 16 ще стана."
   Аз взех, че обещах. Остава само да взема билети, да направя маршрут и да избера хотели... През лятната ваканция. Когато тя е свободна, а ние не.

# 30 467
  • Бургас
Забелязвам, че Китай и Корея, все повече привличат младите !
Около мен има  2-3 семейства, на които децата им са там , на едното - учи и се интересува от Корея  и корейски.

# 30 468
Ето ви 8 обичая за Нова година, харесвайте си и правите, ми все нещо ще прихване кво😂😅😅😅🥰

1.БРАЗИЛИЯ – ГРОЗДОВИ СЕМКИ В ПОРТФЕЙЛА

На Нова година повечето бразилци се обличат в бяло, тъй като цветът символизира мира. Някои от местните жители допълват тоалета си с червено бельо, за да привлекат любовта.

Яденето на грозде по време на новогодишната вечеря, е често срещана традиция в редица страни. Бразилците например изяждат 7 гроздови зърна до полунощ. Вместо да изхвърлят семките, те ги прибират в портфейлите си с надеждата, че това ще им донесе повече пари през идната година.

2.ИСПАНИЯ – ЩАСТИЕТО СЕ ПРИМАМВА С ГРОЗДЕ И ЗЛАТО

Празничното ядене на грозде е обичайно и за испанците, но техният метод е уникален. Те изяждат 12 парченца плод – по едно на всеки кръгъл час до полунощ. Броят им символизира 12-те щастливи месеца, които предстоят. Друг местен обичай е пускането на златен предмет, брачна халка или монета, в новогодишната Cava (испанско газирано вино).

3.ПЕРУ – НОСЕТЕ ЯРКО БЕЛЬО И ОБИКОЛЕТЕ БЛОКА С ПРАЗАН КУФАР

Обикновено перуанците носят жълто, червено или зелено бельо, в зависимост от това, което желаят да им се случи през новата година. Те вярват, че жълтият цвят носи щастие, червеният любов, а зеленият пари. Също така някои перуанци обикалят блока или къщата си с празен куфар, като се надяват, че това ще им донесе повече възможности да пътуват през следващата година.

Не ви съветваме да обикаляте блока в България на връх празника, но екипът на кола под наем в София от Луксъри Карс ви пожелава много вълнуващи пътувания през новата година!

4.ЧИЛИ – ЛЕЩАТА Е НА ПАРИ

Дори и да не сте голям фен на лещата, ако посрещате Нова година в Чили, може да бъдете принудени да изядете лъжица бобови култури. Местните хора вярват, че яденето на леща в полунощ ще им осигури нова работа и повече пари.

5.ФИЛИПИНИТЕ – ОТВОРЕТЕ ВСИЧКИ ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ

Повечето филипинци са суеверни и биха изпълнили всякакви ритуали, за да привлекат добрия късмет. Обикновено на връх Нова година във филипинските домове светят всички лампи, а вратите, дори на гардеробите и шкафчетата, зеят. По този начин целият дом поема положителната енергия, която идва с новото начало.

Ястията на празничната трапеза са сферично аранжирани. Поднасят се закръглени плодове, бонбони и др. Според филипинците кръгът привлича богатството.

6.ЕЛ САЛВАДОР – ПО ЯЙЦЕТО ЩЕ ОТГАТНЕТЕ

Жителите на Ел Салвадор имат обичай да счупват яйце в купа, която в полунощ поставят на перваза, а на сутринта гадаят бъдещето. Ако яйцето изглежда добре, годината ще е щастлива, но ако е развалено, това е повод за сериозно безпокойство.

7.РУСИЯ – ИЗПИЙТЕ СВОЕТО ЖЕЛАНИЕ

Може и да не звучи особено приятно, но някои хора намират руския обичай за забавен, така че защо пък да не пробвате? Напишете своето желание върху хартия, след което изгорете листчето. Съберете пепелта, изсипете я в чаша шампанско и изпийте питието точно в полунощ. Ако направите всичко навреме, желанието ви ще се сбъдне.

8.ДАНИЯ – СТРОШЕТЕ ЦЯЛАТА ПОСУДА

Чупенето на чинии е типично гръцка традиция, но датчаните правят именно това, когато посрещат Нова година. Те събират всички съдове, в които са вечеряли и точно в полунощ ги разбиват на прага на дома си. Къщата с най-голямата купчина счупена посуда, ще има късмет през следващите 12 месеца, тъй като това означава, че стопаните и имат много верни приятели.

# 30 469
Натка представих си те под някоя маса да спазваш традицията,ама наръфала едни ребърца Grinning
От тия обичаи съм пробвала само това за наречена вода,други не...
Някой за бебе ли се пробва?Ей тая традиция да спази с наречената вода и аз тогава я правих,като се мъчех да изкарам с моя дребосък.

# 30 470
Ребърцата много цапат, но с кюфте или пържола звучи съвсем правдоподобно... макар че тях не се крия а си ги ям безсрамно без да се крия и без да се капя Joy Виж ако набарам някое интересно сирене, може да си го отнеса под маса или в ъгъл като хамстер Joy Ама там ще ме надушат веднага моите хора, по един особен тип усмивка който само хубаво сирене може да извика, познават си ме Grinning

# 30 471
  • sf
Не гълтайте като мисирки, по едно на час е, тъй че да няма задавили се.

# 30 472
Донси, и ти ли не спиш.
Добро утро.
Ето идея за меню за НГ

И вто ми късмета

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 10:56 от *Биле омайно

# 30 473
Буквално не мигнах цяла нощ. Адско главоболие, болят ме дори корените на косата!
ММ също не спа добре, не знам как ще шофира 10-11 часа… Какъв беше тоя зор посред зима и болести да се пътува…..

Естествено в колата не остана място за нашия багаж…Всеки път си казвам, че аз вече няма да се гърча и да слагам багаж под краката ми и под тези на децата, заради нечии друг багаж, и всеки път се повтаря.

Не съм си мила косата от поне седмица. Моята е афро и става като гнездо, трябва ми повече от час ресане в банята, а не разполагам с такова време. Кожата ми отврат. Дано се сетя поне мустаците да си оскубя преди да излезнем… Е много ясно сестрата ще ме гледа надменно, все пак единственото ѝ задължение е да бъде красива.

Писна ми само да чистя и готвя и да смърдя на манджа и ръцете ми да са захабени и да правя стотици дребни повтарящи се неща ежедневно, а децата да мажат и хвърят.
Стара съм, болна съм, мразя целия свят. Искам да спя зимен сън.

# 30 474
Снощи нашият зет ни разказа повече за тяхната традиция с лещата - лещените зърна символизирали парите. И някакъв специален колбас имало към тази леща, може да е на сек...ъъъ тъй де, на любов.
Не смогвам да си почина. Дните се изнизват, а сякаш съм по-изтощена от преди.

# 30 475
  • Пловдив
Аз постигам дзена с кафе. И тишина. Благоверния отиде да закара големия (и други негови) на хижа/вила. Останалите мои спят.

ОБАЧЕ ще трябва да се готви. Много мразя вече.

# 30 476
Здравейте на всички, рядко пиша, но ви чета.
Записвам се при Жаклин с пожелания за здраве, да не губим никого през новата година, хармонични отношения с детето и ако може да срещна някого ще е супер.
На всички в темата пожелавам да се сбъднат най-съкровените ви мечти!
Червено бельо нямам, защото хич не харесвам, но днес специално ще си купя. 😆

# 30 477
Не разбрахте ли, че НЕ работи това червено бельо?! Купете си зелено, за него поне никой не е казал нищо Laughing

# 30 478
  • Пловдив
А аз питам - някой в Пловдив и околията да има ядене за изяждане? Да му пусна двете ми гладни хиени, тези които са останали у нас?

# 30 479
  • София
Напъди ги към някой дюнерджия Grinning
Те сити, ти доволна.

Общи условия

Активация на акаунт