Да се оплачем... 2024

• 1 986 968
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 480
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А аз питам - някой в Пловдив и околията да има ядене за изяждане? Да му пусна двете ми гладни хиени, тези които са останали у нас?
а съжаление съм в София, но има за дояждане, да...
При постни сарми, пълнени чушки с боб, зеле с боб, пържоли в зелев лист, в хладилника, снощи детето иска паста да му варя ...

# 30 481
А аз питам - някой в Пловдив и околията да има ядене за изяждане? Да му пусна двете ми гладни хиени, тези които са останали у нас?
Аз съм твоя  човек . Току що прибрах в хладилника огромно количество печена пуйка с ориз и зеле . Идея си нямам какво ше я правя от тук насетне , наистина в много . Пращай ги , тъкмо ще ударят един мухабед с моите . Здрави сме вече, каквото мина замина ,  днес последен ден четиримата  , макар че засега сме само аз и кучето в будно състояние, викам да идем по женски за едни зелени гащи .

# 30 482
При нас е ужасна мъгла... Изобщо не е за излизане. Не че съм се засилила с тая ужасна хрема... За пръв път от две години насам слагам капки за нос. Толкова ми е зле.

И ние имаме още сарми. Снощи предложих на ММ да си вземем паста за разнообразие, но той си държеше на домашното. Явно ще дояждаме и тогава друго.

# 30 483
Честито ни очакване на ново бебе в темата. Heart Eyes

При всичкото ядене вкъщи (сарми- постни и с кайма, боб на фурна, чушки с боб, тиквеник) ММ прави баница в момента. А другото кога ще се дояжда, при положение, че сме все навън- идея нямам. Хайде, със сармите ще се наема да се справя еднолично ако трябва, но останалото? Мразя да хвърлям храна.

# 30 484
  • Варна
Мале, какви дискусии съм изтървала.
Червени гащи нямам. Грозде ядем, ама само когато излезе.
За балона на Жаки си поръчвам само да сме живи и здрави.
Писна ми да ям сама сармите, че и станаха гадни тоя път. Сега седя и се чудя какво да наготвя.

# 30 485
Ние нямаме нищо за ядене. Снощи правих леща, само аз ядох, сина беше навън с приятели, нямахме хляб, правих малка питка и ММ яде питка със сирене. Остана 1 паничка леща. Пържоли в зелев лист правих станаха страхотни и вече не знам какво да готвя - приемам идеи. Извадих от фризера снощи една телешка опашка, супа мисля да правя с нея, за първи път се дореждам до телешка опашка, чела съм че става хубаво телешко варено от нея, така че имам очаквания да стане и хубава супа.
Със сина ми редим един пъзел, ама хич не ме бива.

Донау, не си стара!

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 10:29 от blackcat6

# 30 486
Вкъщи също е пълно с храна, аз и без това почти не ям, а другите не могат толкова.

И да се похваля, за 25дни, 4кг съм свалила.
Но пък ще се оплача, че от 3дни не съм си правила жалките опити за упражнения. Днес и утре ще поправя пропуска.

# 30 487
ММ снощи прави баница, за да има днес да си взема на работата.  Дано само дежуря. Иначе сарми ще правя за 1.01 да занеса на брат ми. Там ще се съберем надвечер.  За Коледа бях на работа и ММ и сина бяха в свекървата
 Тя е правила сарми, но не ми е пратила. Така, че и аз сарми не съм яла.

# 30 488
  • Бургас
Аз имам няколко срамежливи сърмички останали.
Всичко друго се изяде.
Обаче не спирам да мисля за пълнени сухи чушки с боб - обожавам ги ! Май ще ходя да купя, дано им е паднала цената.
Имам и настъргана тиква, ще завъртя и един тиквеник.

# 30 489
  • SF
Зависи как са ви организирани всички дни от Коледните празници, не само Бъдни вечер. Ако повече сте на гости, познавате Стефан, на работа сте и т.н., ще остане храна. Ако всички дни сте вкъщи, малко по малко храната се изяжда. Зависи дали вие ходите на гости или гостите идват у вас.

# 30 490
Няма да им падне цената, те винаги са скъпи, даже бяха на промоция и с по-ниска цена около 50 стотинки. На мен ми се паднаха хубави в пакета, месести, здрави и едри, че една година бяха накъсани и за нищо не ставаха.

# 30 491
  • Бургас
Да, аз от Кауфланд бях купила, също бяха много хубави чушките. Не очаквах даже.

# 30 492
Не разбрахте ли, че НЕ работи това червено бельо?! Купете си зелено, за него поне никой не е казал нищо Laughing
В поверията по- горе пише, че го обличат за пари.
Аз от боледуване покрай празниците смъкнах 2 кила.

# 30 493
Здравейте на всички, рядко пиша, но ви чета.
Записвам се при Жаклин с пожелания за здраве, да не губим никого през новата година, хармонични отношения с детето и ако може да срещна някого ще е супер.
На всички в темата пожелавам да се сбъднат най-съкровените ви мечти!
Червено бельо нямам, защото хич не харесвам, но днес специално ще си купя. 😆
Жаки,пиши и за мен същото,моля. Гащи голям размер носят ли по- голям шанс, щото ако е така....

# 30 494
  • SF
Вие почнахте да се занасяте с традициите. Със сигурност ще има и такива, които ще си сложат бельото върху панталоните или на главите, ще се снимат, ще накичат инстаграмите с веселяшки снимки.  Сами избираме как да се забавляваме.
Аз имам червено бельо, което ползвам не само на Нова година, така че дали в този ден ще сложа тъмносиньо, розово или червено, няма особено голямо значение. Избирам червеното заради превърналата се в моя традиция, тръгнала от италианската. Бях студентка и то някъде първи курс(???), когато съм я стартирала. Имала съм съмишленички и е било забавно. Simple Smile
Освен гореизброените чилийски, перуански, бразилски и т.н. поверия, със сигурност има и други. В Европа са по-популярни европейските. Била съм в Мадрид на Нова година и знам за гроздето, а и учех испански и я имаше в учебниците, но не съм си я привнесла в Българя и не я спазвам.

Общи условия

Активация на акаунт