Да се оплачем... 2024

• 1 987 597
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 310
  • София
Clotilde, аз на твое място не бих разговаряла за това със сестра си. Тя също познава майка си, преценила е, че може да й се довери. Майка ти смята, че ще се справи с детето макар и по-трудно. Ако има разговор, според мен трябва да е иницииран от някоя от тях двете.

# 17 311
Clotide, защо направо не кажеш на сестра ти, че майка ви не може да се справи с племенницата ти, сестри сте все пак. Мойта майка е отгледала и 2-те деца на сестра ми, но тя тогава беше млада, сега на 80 години как да и причиня това?А и мойто хич не е от кротките, както казва мойта приятелка " Само като го гледам се изморявам", нещо средно между Карлсон и Тазманийския дявол.

# 17 312
Clo, според мен не се меси. Ако на майка ти й е трудно, сама ще си каже.
След втория ми аборт, сестра ми ми каза да съм внимавала какво споделям с мама, защото тя вдигнала кръвно, заради мен. При положение, че бях споделила само, че сърцето на бебето ми е спряло. Дори не се замисли, че в такъв момент може да имам нужда от мама или че майка ми се интересува през какво преминавам. Още ми тежи и не знам дали бих могла да простя.

# 17 313
Това като моята братовчедка, дето каза на баба " ако живеехме в България, щяхме да ти оставяме децата да ги гледаш". Да ама баба е на 86. Добре , че може себе си да обслужва,  как бих ѝ оставила малки деца? Аз едва се справям с моите, камо ли да очаквам тя да гледа по- малки от моите деца. ( Каквото са на кака ми)

# 17 314
Много зависи и от отношенията в семейството, аз не бих се притеснявала да кажа на сестра ми, че на майка и е тежко  да гледа дете, а и доколкото разбрах, на Clo майката не е много добре здравословно, та защо не си го изкоментират, старото поколение едва ли не си мислят, че са задължени да помагат. Майка още изпитава вина, че не може да помага на мен....не, че някога съм искала

# 17 315
  • София
Би трябвало жената сама да направи избор дали да гледа деца. И да може да каже на дъщеря си, ако желае.

# 17 316
Според мен не е редно човек да се меси в отношенията на други хора, били те и роднини. Кло, обаче е голям човек, и смятам въпреки нашите мнения, сама ще вземе решение как да постъпи.

# 17 317
Да се оплача, че уж намерих тема за въпроси, писах, уж се побликува, но сега не мога да се ориентирам къде съм писала....

# 17 318
Ако е тук във форума, отиваш в профила си и там може да видиш публикациите си.

# 17 319
Благодаря на всички ви за мненията. Замислих се. И не само за майка ми и племенницата... Ще си поговорим със сестра ми, няма как иначе. Майка ни не е от хората, които си казват, търпи до последно.
   Даже си поговорих малко и с малката дъщеря. Тя, учудващо, се оказа доста подготвена по темата за равнопоставеността на децата..  Каза, че каквото сме правили за сестра й, не очаква да направим и за нея. (За плащане на образование основно ставаше дума.) Виждала ни, че ни става все по-трудно, (в скрит текст - остарявате Simple Smile.), не очаквала това от нас и ако не можем, да не се притесняваме Simple Smile.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 01:32 от Clotilde

# 17 320
Хопала-тропала, дай да се разпиша и аз.

Clo, засега си замълчи пред сестра ти и изчакай.  Явно все още се справя майка ти.  От друга страна повечето български баби не могат лесно да откажат гледане на внуче.
Вкъщи сме след основен ремонт, ама основен, миналото лято наляха бетон, сменихме дограма, боядисаха стените, сложиха ламинат. Мебели нямам (освен кухнята), метнах по един матрак на земята. Дори гардероби нямаме, дрехите са в куфарите. И въпреки цялата тая празна къща, пак съумяват да разбутат!!!!

# 17 321
Имам наблюдения, че по малките деца винаги са по сензитивни и оправни.

# 17 322
Хопала-тропала, дай да се разпиша и аз.

Clo, засега си замълчи пред сестра ти и изчакай.  Явно все още се справя майка ти.  От друга страна повечето български баби не могат лесно да откажат гледане на внуче.
Вкъщи сме след основен ремонт, ама основен, миналото лято наляха бетон, сменихме дограма, боядисаха стените, сложиха ламинат. Мебели нямам (освен кухнята), метнах по един матрак на земята. Дори гардероби нямаме, дрехите са в куфарите. И въпреки цялата тая празна къща, пак съумяват да разбутат!!!!
Разсмя ме с празната, но разхвърляна къща. Моята е много разхвърляна в момента, но съм изморена.

Дъщеря ми иска да ходи в ню Йорк през август и аз, като добра майка, ще я придружа (разбирай, ще платя пътя и хотела за двете ни, а тя ще си купи билет за мюзикъл). От това се оплаквам, непредвидени разходи, парите хвърчат, но аз реших, че колко му е! Добре, че е близо. За три дни и сме готови!

# 17 323
И едно от моите деца е трудно за гледане. Родителите ми не са първа младост и колкото и да ми се иска да го дам за известно време, за да поемем и ние глътка въздух почти не им го оставям. За мен е по-важно те да са добре.
В изключително труден момент съм.
Редактирах, като изтрих част от текста, беше много лично.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 08:30 от ravi

# 17 324
И едно от моите деца е трудно за гледане. Родителите ми не са първа младост и колкото и да ми се иска да го дам за известно време, за да поемем и ние глътка въздух почти не им го оставям. За мен е по-важно те да са добре.
В изключително труден момент съм.

Ох, Рави, толкова много ти се струпа наведнъж. Пожелавам тик физически и морални сили, за да се съхраниш. Освен да ти изпратя виртуална прегръдка и кураж, с друго не мога да помогна в момента….

Общи условия

Активация на акаунт