Да се оплачем... 2024

• 1 986 823
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 645
Тоест ако дете има отит в събота сутринта и пиши от болка, то не е за общопрактикуващ безплатен лекар. А е за нещо, което хем е спешно, хем не е достатъчно спешно, че да е безплатно. В същото време здравеопазването за деца се води безплатно. Какво се случва, ако нямаш пари?

# 30 646
Те отита не го броят за спешен, но си има значение, ние ходихме със сина в събота първо в Токуда, после четох в нета, за да разберем, че единствения УНГ уикендите и на празници е в ИСУЛ. Отидохме, той беше с болки и нямаше вече слух, ЛЛ му лекар беше в понеделник следобяд на работа. Висяхме около 5 часа, но все пак за мен беше много важно да не се извива от болка и да се влошава до понеделник следобяд. До понеделник следобяд той вече имаше 3 приема на антибиотик и реално беше започнало лечението, защо зорлем да се влошава човек вместо ако има желание и не е немарлив към здравето си да иде на преглед.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 21:28 от blackcat6

# 30 647
  • София
Тоест ако дете има отит в събота сутринта и пиши от болка, то не е за общопрактикуващ безплатен лекар. А е за нещо, което хем е спешно, хем не е достатъчно спешно, че да е безплатно. В същото време здравеопазването за деца се води безплатно. Какво се случва, ако нямаш пари?

Точно така е! Винаги по празници се говори това и никога нищо не се променя. Всели път се моля някой да не се разболее като има поредица от почивни дни.

# 30 648

Амиии, няма категоричен отговор на твоя въпрос. Водиш го и ако ти кажат да платиш, плащаш. До голяма степен е по преценка на лекаря. Човешки фактор.

# 30 649
  • Mediterraneo
Аз затова водех моите директно на частно, не да вися 2 часа в спешното, да ми се накарат, че ги занимавам, че и да си платя накрая. Имах си доверени педиатри, които преглеждаха на частно, винаги се отзоваваха по празници и уикенди. И УНГ сме посещавали в събота в 22 часа вечерта, пак на частно.
Тук е по друг начин, разбира се и дума не може да става да плащам каквото и да е. Дори лекарства не плащат децата, ако са изписани от лекар.

# 30 650
  • Пловдив
Сега излизам да прибирам големия син от хижа, а после ще покажа снимки на ОГРОМНОТО ми крушово дърво от неясно какъв сорт. Дървото е огромно откакто се помня, със сигурност е над 60 годишно.

Мерси, Янтра!
Мога да си направя снимката ти на плакат и да участва в есенен кът 🙂
Двете огромни дървета са два различни стари сорта круши. Едните са малки, твърди круши, от тях правя сладко от цели круши, зреят края на август-началото на септември. Дясното дърво, малко по-малкото, е круша, но с форма на ябълка, много късен сорт. Зрее през октовмри.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/471982384_102 … 5DYJA&oe=67777BE4
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/471946356_102 … MDZeQ&oe=67776598
https://scontent-sof1-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/471558688_102 … a_Tzw&oe=67777512
Имам снимки на тия круши цъфнали, ама сега не мога да намеря.

ЕПИПЕН в България НЯМА. Не може да се купи. Просто няма.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 21:03 от Янтра

# 30 651
2 часа е, не мога да мигна.😭 Притеснено ми е.

# 30 652
Жаклино, вземи се стегни, всичко ще е наред и скоро ще си гушкаш детето...

# 30 653
Жаки, гушкам те. Всичко ще е наред!
Земи пиши у тефтеря малко моята мечта за догодина - здраве за всички, да направя една успешна инвестиция и най-накрая да гушна сенегалско галаго.

# 30 654
Жаки, сега ли ти пътува детето? Ами, голяма късметлийка е! Моята малка още не е летяла без нас, а много иска. Защо - не знам. Просто иска да лети сама, без мама и тати. Имах едни идеи да я пращам при кака й, докато беше каката беше студентка, но исках и да мина тънко Simple Smile, с уизеър, а не можеше с тях. Още съжалялявам, че не я пратих тогава. Явно е голям кеф да пътуваш сам със самолет, без мама и тати, на тази възраст Simple Smile. Ще си го спомня. И миналогодишния случай, който ви е изправил косите на вас, за нея пак ще е хубав спомен.

# 30 655
Жаки, вярвай, че нещата ще са както трябва да са! Стискам палци и кажи кога да пусна.

# 30 656
Жаки, стискаме палци всичко да е наред и скоро да си гушнеш детенцето Heart

# 30 657
Добре де, ЛЛ не може ли да се справи с отит? Миналата година синът ми получи отит след вирусна инфекция.  С болки в ухото и заглъхнал слух, ЛЛ го прегледа и му изписа АБ. Не ми даде направление за УНГ.  Не беше през почивните дни обаче. ЛЛ е педиатър от старата школа,  бивш началник на спешна помощ.  И пак тя навремето ми даде направление за физиотерапия при задния ринит. Тогава пък УНГ не спомена нищо. Може би и стажът има значение.
Жаки,  всичко ще е наред!

# 30 658
Димис, в нашия случай ходихме в събота. Той се влоши изведнъж, ходеше на прегледи почти всеки ден и имаше индикации, че се подобрява, събуди се в събота и каза, че не чува, че има тежест в ухото, че го боли и се притеснява, затова ходихме на УНГ. Нашия лекар първо пробва до последно ако може да избегне антибиотика.

# 30 659
  • Сф
Това със спешните състояния е по преценка на лекаря. Как дойде. Случвало ми се е точно в Исул. С чуждо тяло в окото, болка и тн. И нямахме пари. Обработиха и поискаха, уж не било спешно. Ама като нямаш..не искаха да дават рецептата и казах ок и си тръгнах. Догониха ме да я дадат...тогава моя приятелка живееща в Германия и разправях и тя се изуми.Тя ми каза ,че там имаш ли силна болка е спешно и отиваш. Случвало ми се е и друго,да дойде до колата лекар да ме прегледа ,че не можах да се кача до отделението и да не ми вземе парите след прегледа и рецептата в полеви условия. Случвало ми се е и нещо още по странно. Лекар да не ми взима три пъти под ред във времето пари в частна болница. Така бил решил. С времето открихме , че имаме общи неща покрай децата и това също беше мега странно. В крайна сметка си помагаме взаимно, като се разбра ,че споделяме една общност.
Но има и търгаши, без нищо да ти измислят интервенция. Те са надявам се по- малко..
* болни сме. Повечето ми познати също.
Детето пак е с остатъчна някаква кашлица и се чудя какво да я правя...дано се размине аб. Тя не е с нас в момента. И аз се притеснявам..утре си идва и пак трябва да пътува в Родопите..

На всички да сте здрави и да ви подмине грипове или там каквото е. И веселило посрещане на Новата година! Cocktail

Общи условия

Активация на акаунт