?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 823
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 415
Не, Дренче, просто са изуй гащи.
Лесно им падат.
Хващаш и им надипляш гащите на главите. Да порастват. Като не щат, да одат при братчедката да ѝ правят на нея чавета.

# 11 416
Шести братовчеди, че това родинини ли са въобще.
Мисля, че на трети им беше забранено. На четвърти им е разрешено да се женят.
Познавам хора на сватбата си разбраха, че са трети братовчеди, ама това след венчавката вече, та решиха да си траят.

# 11 417
Не, Дренче, просто са изуй гащи.
Лесно им падат.
Хващаш и им надипляш гащите на главите. Да порастват. Като не щат, да одат при братчедката да ѝ правят на нея чавета.

А, не! Може да му събувам, не и да му ги обувам, където и да е Simple Smile
Не е важно колко деца е направил/ще направи, а колко е отгледал/ (ще)отглежда - тва е при мъжете.

# 11 418
  • Пловдив
Маса жени смятат, че след децата живот няма, обаче стискат зъби, търпят и все мъжете виновни, с тази разлика, че господата се изплъзват във всеки удобен момент.
Фърляйте ги тез деца на бащите и го удряйте на живот, щото нали виждате какво става - кой превари, той завари!
Ти го казваш саркастично, но аз поддържам тезата ти наистина.

# 11 419
  • Далечният изток
Шести братовчеди, че това родинини ли са въобще.
Мисля, че на трети им беше забранено. На четвърти им е разрешено да се женят.
Познавам хора на сватбата си разбраха, че са трети братовчеди, ама това след венчавката вече, та решиха да си траят.

Не могат да сключват брак роднини по съребрена линия до четвърта степен включително. Това са първи братовчеди.
Втори могат.

# 11 420
AIDA_N, ами тогава така са им казали. Че до трети включително не може. Четвърти може. Те били трети.

# 11 421
  • Далечният изток
Винаги е било така.
Четвърта степен нещо са объркали с четвърти братовчеди.

# 11 422
  • Варна
Кой им е казал е интересно - за семействата, ако родата се познава и четвърти е неприемливо. За закона, светски и църковен, втори може.

# 11 423
На сватбата са разбрали. Едно време нали знаете колко големи семейства са били. С по 8-10 деца.
То не си знаят роднините.
Та на сватбата като са се видели някои и са разбрали, но са си замълчали да не разбере свещеника.

# 11 424
  • Melmak
Аз мисля, че закона и порядките тук леко са се разминали. Аида казва какво е от гледна точка на закона.

А по традиция не е прието до трети братовчеди.

# 11 425
Църковният брак при православни е забранен до трети братовчеди включително.

# 11 426
Анонимната да дойде да каже дали го ошамари тоя вече. Каза, че го чака да му вдигне поредния скандал. Joy

# 11 427
  • Далечният изток
Църковният брак при православни е забранен до трети братовчеди включително.
До пета степен - втори братовчеди включително.

# 11 428
Какво ще рече трети братовчеди? Децата на братовчедите на братовчедите?
В Зап. Европа май са разрешени бракове между по-близки роднини. Особено в Англия.

# 11 429
То им личи.Joy

Общи условия

Активация на акаунт