?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 102
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 12 810
  • при късмета
Ето защо много от по-възрастните лекари са груби с пациентките и сестрите – явно многократно са се парили и като защитна реакция са приели грубото отношение.
Той прояви любезност, тя го приеме като свалка. Под „тя“ имам предвид пациентките и сестрите/санитарките. Макар че в днешно време може и много пациенти от мъжки пол да приемат любезността на лекаря като флирт, знам ли...
Сериозно ли мислиш, че нормална жена, не може да направи разлика м/у свалка и любезност? Особено пациентка? За колежки е друго, защото те контактуват много по-често с тях и все пак има опознаване на чувство за хумор и други особености на характера. Изобщо не могат да се сравняват пациентите с колегите. И за двата пола, не само за мъжете лекари.
По-възрастните лекари са груби да, но не е това причината. Смятат се за светило с остарелите си методи и като зададеш въпрос, не си съгласен с него или попиташ за нещо ново, отказва да признае, че не е отварял нови материали, откак се е дипломирал. Пак и за двата пола се отнася

# 12 811
Сериозно ли мислиш, че нормална жена, не може да направи разлика м/у свалка и любезност? Особено пациентка?

Съвсем сериозно. Освен десетките, ако не и стотици, теми във форума на тази тема, познавам лично жени, които са приели любезното отношение и загрижеността на лекарите си като знак за нещо повече.
Една даже се беше влюбила в екстрасенса си и остана много разочарована, когато осъзна, че между тях нищо няма да се случи. Но докато се осъзнае...

ПП Поводът да пишем по казуса не е ли точно такъв? Лекарят е любезен, сестрата се чуди дали не е знак за нещо повече и дори се допитва до непознати хора...

# 12 812
Не подценявам четенето на младите лекари, но специално хирургът ми предпочитам да е направил 5000 такива операции, а не например 5 и аз да съм му шестата.
Но с избора на екип всеки може да си избере точно какъвто си предпочита лекар, за да е най-спокоен точно той субективно.
(Сега, не говорим за някой престарял човек, който отдавна е трябвало да се пенсионира.)

# 12 813
  • при късмета
Проблемът е, че докато стигнеш до хирурга, преди това ти трябва точна и ясна диагностика. Ей това на възрастните лекари, страшно много им куца. Оставят хирурга да те разпори, че той да види трябвало ли е изобщо. Младите допускат повече възможности, повече мислят и опитват повече алтернативи, поне според моите наблюдения. Възрастния кара на конвеир, по най-обичайната причина и друго няма. А често е друго

# 12 814
Е, той хирургът и той е лекар. И прави или поне чете направените преди това изследвания. Не съм чувала за хирург, който веднага вади скалпела щом общопрактикуващ му свирне.

Коментарът на Сия ме подсети за един много стар виц.
- Мама, мамо, Пешо ми поиска ръката?
- Браво, какво ти каза?
- Ааа, нищо, ма като слизахме от рейса ми подаде ръка.
😉

# 12 815
А според мен е до човек – дали е отворен към нови знания, чете и надстроява цял живот, или кара само на прочетеното в учебниците, ако изобщо и това помни.
Младите мислещи лекари стават стари мислещи лекари. Младите зубрачи или кръшкачи се превръщат в стари некадърници.

# 12 816
И обикновена любезно ст да е, и личен интерес да е, момичето не пита "Той сваля ли ме", не си прави извод тип "Михал Мишкоед" ("Зех тЪ, Радке!") който познава емблематична та пиеса и мюзикъла по нея, а зададе простичък въпрос, в смисъл:Дали би била възможна(равностойна) връзка между лекар и мед сестра. Това беше въпросът. След което масовият отговор :"Ама ти си на работа, ама защо сънуваш сватбени камбани, ама то ясно, че лекарите така и така... с медицинските сестри".Вероятно голяма част от вас(нас) имат деца на сходна или малко по-ниска възраст, така ли бихте реагирали, точно с тези думи ли, ако ваше дете ви сподели нещо подобно? Да, днес младите хора нямат много места, на които да срещнат сродна душа. Беше то едно време, когато и на спирка може да те заговори някой, без задължително да подозираш опасност.
Къде да си намерят партньор, ако не на работа/в университета, на "пазар за булки ли".
Моя близка, българка, завършила в Оксфорд, на работа в една от най - престижните лондонски кантори е срещнала любовта си(при това англичанин от семейство с благородническа титла, при това, не наемник, а съдружник в кантората) точно при контакт с обикновена любезност. Никога нищо не се знае. Представям си, да беше писала тук, че му е услужила с банална канцеларски вещ, Мале, Мале, колко цветущи коментари щеше да има. Ама, добре че няма време за форуми.

Да, може да е любезен младият(все още не доктор) стажант доктор. А не е изключено да има интерес към момичето. Ние разсъждава е само върху темата"сестра - лекар" равностойна връзка ли е. Да, няма проблем по мое мнение, сходна професия, близка възраст.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 07:01 от Светкавица

# 12 817
Светкавица, прати твоята позната в бг мама да ѝ обяснят за “прослойките” и “класовите различия” Simple Smile

Анонимна, пожелавам ти от сърце да се получат нещата с докторчето. Защо не? Времето ще покаже. Видяли сте се само няколко пъти, рано е за генерални изводи.
Имаш симпатии към него, ако и той има, ще си проличи. Остави на него първата крачка.
И да се похвалиш! Или пък по-добре, недей, че тогава вече ще се развихрят коментарите Simple Smile

# 12 818
  • Down south
прати твоята позната в бг мама да ѝ обяснят за “прослойките” и “класовите различия” Simple Smile
Класовите различия, прослойки и пр. са факт, колкото и не ти се иска.
Само при комунизма "май" всички са били равни, но някои много по-равни от други.

# 12 819
Айде, айде, той не е принц, а тя слугинче, залитате вече в някакви странни крайности.

Да се пробва момичето, набива си филми, защото той ѝ е симпатичен и гледа всяко негово действие под лупа. Не смятам, че има какво толкова да го мисли, да страни и да драматизира, най-добре да си говорят и опознават, пък може да излезе нещо.

# 12 820
  • София
Лекар - медицинска сестра не е класова разлика, просто професионална. Ако приемем, че и двамата са някакви средни за България хора. Класова разлика може, ако "момчето" стажува в частната болница на баща си и идва на работа с ролс ройс. Също така след трийсетина години, ако той е станал топ пластичен хирург и се вее по Бали, а тя живее в Бенковски и се съсипва от графици и нощни смени, вече ще се е формирала и класова разлика. Ама може и обратното да стане, та е рано да се пророкува.
Пък и тя не пита дали е ОК лекар с медицинска сестра, размишлява си просто.
А въпросът е "как да постъпя", и освен това моли да ѝ наковем канчето, за да се осъзнае малко. Е с второто се справяме, а на първото не знам какво да ти отговоря, авторке - как да постъпиш в много сложната ситауция той пак да те заговори?! Ами говорете си, какво друго?   

# 12 821
Кой е казал да не си говори с него и не се опознават 🙂
Съветваме я да не тръгва с голямата кошница.

Айде, айде, той не е принц, а тя слугинче, залитате вече в някакви странни крайности.

Да се пробва момичето, набива си филми, защото той ѝ е симпатичен и гледа всяко негово действие под лупа. Не смятам, че има какво толкова да го мисли, да страни и да драматизира, най-добре да си говорят и опознават, пък може да излезе нещо.

# 12 822
На мен напоследък на няколко пъти ми се случи мъж да възприема погрешно дружелюбното ми и мило държане за свалка от моя страна и това ме вкара в неприятни ситуации. Всъщност реакцията на мъжете, с които комуникирам е от три типа:
- отговарят на дружелюбността ми с дружелюбност
- отдръпват се защото се заблуждават, че ги свалям
- преминават граници с мен, защото се заблуждават че имам интерес.
Един боклук много ми навреди. Срязах му мераците, а той ме блокира (добре дошло за мен), а после разбрах че е разправял лъжи по мой адрес и ми приключи отношенията с доста хора, защото аз съм външната, а той им е приятел.
Друг така и не разбрах какво има предвид - или ми предлагаше секс, или искаше да се отърве от мен, защото си е внушил, че го свалям. Мръсни намеци, обаче ако питам директно се правят на ощипана госпожица.
Мъж не търся, въпреки че си имам семейни проблеми, защото имам други приоритети в момента. Когато търсех, не получавах толкова внимание, желано или не.
Да уточня само, не съм толкова проклета... ако някой ме хареса и не се държи просташки, се опитвам мило да му срежа мераците, ама няма как без да им засегнеш егото. Като ескалират, тогава си показвам рогата.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 19:15 от shadowpanda

# 12 823
Момичета, престраших да му изпратя покана във фейсбук, това беше преди около 4ч и все още няма отговор.
Или пък всъщност има, но аз не желая да го приема Wink
Като цяло не сме се виждали от деня, в който писах в темата.  Не съм досаждала и по никакъв начин не съм заявила интерес. Каквото-такова поне няма да се чудя и вече съм наясно, че няма интерес.
Друг ми е въпроса сега, тъй като все някога ще се засечем на работя и вероятно ще се наложи да останем насаме, как трябва да се държа след тази неприета покана?  Предполагам, че няма нужда от иницииране на разговори и т.н?
ПП Малко ми е тъпо, признавам си, 1500 души има в листата си, което означава, че приема и доста странични хора, а мен не Simple Smile явнооооо съм по-зле от колкото мислих, че съм Simple Smile

# 12 824
Не е видял още поканата сигурно. С толкова приятели явно е с широка душа и не знам защо се притесняваш толкова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт