?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 014
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 12 915
А ние сме сигурни, че лекарчето е на 25, защото? Ако авторката го е написала изрично, пропуснала съм. Щото той и моят зъболекар изглежда  като 20 годишен пикльо, ама е на 30+

# 12 916
Не знам дали точно това съм писала, сигурна съм, че споменах за специализацията му.
С него разликата ни е около 6м в моя полза.

# 12 917
  • София
1500 приятели ми звучи като нарцис, или добра, дашна душа 😀.
Добре, че си ти, да ме заместиш. Joy
Жал ми стана да ѝ счупя хатъра. Но аз съм асоциална какичка с 400 "приятели". До 1400 ехеее.

# 12 918
   На мен и мъжът ми не ми е приятел във фейсбук Simple Smile. Който и да е поискал, отказала съм. Имам няколко "приятели" там само: родителите от класа на малкото дете, заради които се наложи да имам такъв профил.

# 12 919
Стажант и специализант не е едно и също.

# 12 920
1500 приятели ми звучи като нарцис, или добра, дашна душа 😀.
Добре, че си ти, да ме заместиш. Joy
Жал ми стана да ѝ счупя хатъра. Но аз съм асоциална какичка с 400 "приятели". До 1400 ехеее.

И аз това щях да пиша - ако видя мъж с 1500 приятели в социалните мрежи хич няма да се занимавам с него.

# 12 921
Туко- що дипломиран е, т.е до скоро е бил стажант, а от месец-два специализира. Млад и зелен е, абсолютна новобранка и го юркат, както и мен. Simple Smile единствените млади сме в това отделение/клиника.
Само бих се надявала, /ще кажете, че е филмарско, знам/ да не се окаже от типа хора, които се страхуват от такива отношения на работното място и странят от тях. Ако не се случат нещата да е заради мен самата, а не поради предрасъдъци и страх.

# 12 922
   Анонимно момиче, предразсъдъците са в твоята глава. Кани го младия лекар на среща и не си мисли кой от какво се страхувал, щял ли някой да обсъжда нещо.
   А, ако имаш такива страхове и не смееш да го поканиш, купи си едни дебели чорапи, топло одеало и билков чай, вземи си и няколко котки. И така е уютно, и така се живее.

# 12 923
Големи анализи, големи дилеми. Фейсбук покани. Ужас.
Не бих го поканила на среща или искала фейсбука му. Не харесвам напористите жени. Но бих пофлиртувала с поглед, смях, закачки и усмивки, тоест бих му загатнала, а той да реши иска ли да прави крачка или не. И това далеч няма да бъде единствения мъж, с който бих се упражнявала. С колкото повече се забавляваш, толкова по-добре за теб и твоя опит. Сега е времето да трупаш опит.

# 12 924
Рибата е още в морето, ти вече тигана си приготвила.
Сто пъти ти писаха съфорумките да се успокоиш.
Пренавиваш се и ако те отсвири съм почти сигурна, че заради наранена гордост ще си напуснеш работата.
Ако не рискуваш няма да спечелиш.

П.С. Звучиш много отчаяно. Мъжете го надушват това от километри.

# 12 925
  • София
Ако започна нова работа и на 5-я ден някоя напориста персона ме покани на среща, ще се оплача, където трябва. Хем съм жена. Мъжете още по- малко понасят такива нахални жени. Винаги тичат след тия, които не им се дават лесно.
Оставете хората да дишат.

# 12 926
Ако започна нова работа и на 5-я ден някоя напориста персона ме покани на среща, ще се оплача, където трябва. Хем съм жена. Мъжете още по- малко понасят такива нахални жени. Винаги тичат след тия, които не им се дават лесно.

Проблема на авторката обаче е, че тя го вижда май само няколко пъти в месеца, защото това не й е основаната работа (доколкото разбрах от постовете й).
Реално тя няма почти никакъв контакт с него през повечето време (а и как да стане, като не го вижда)?

# 12 927

Това е много странно. Ако те кани някой на среща, а не искаш, казваш: "Не искам и няма да дойда." Мъж ли, жена ли, има ли значение? Вече, ако упорства и те притеснява, да се оплачеш. Но, по презумпция да не можеш да поканиш някого на среща... И, какво означава "ще се оплача, където трябва"? Къде трябва? На шефа, на мама? Хората, обикновено, успяват помежду си да ги разрешат тези неща, чрез магията на словото и комуникацията.
   А такива генерализирани изводи за мъжете и жените и след кого бягали, са още по-странни...

С малката дъщеря се смяхме преди време, (в шести или седми клас беше), как в класа им за най-малкото нещо викат психолог. Хубав и задружен клас бяха, без диванета. Веднъж едно момченце на първия чин се залюляло на стола, паднало назад и предизвикало лавина. Детето на последния чин паднало настрани, защото видяло, че до него ще стигне лавината. Те всичките изпопадали, моята щерка включително. Но това на последния чин било слабичко и дребничко момченце и майка му била казала да му се обръща внимание, защото в предишното училище му се подигравали, че е дребен. Та, пак викали психоложката. Всички, включително дребничкия, обяснили, че никой не е направил нарочно това. Той даже през сълзи казал, човекът, че никой нарочно не го е наранил, голям е вече и да не слушат майка му. Обаче, целият клас изкара два-три допълнителни часа с психоложката, по тема "срещу насилието"...

# 12 928
В Човешки Ресурси ще се оплаче, както е редно. Мама й едва ли работи с нея. Подигравката е доста неуместна. Аз също бих се оплакала. Да не говорим, че ако тъкмо съм започнала нова работа и някой колега след 5 разменени думи ме проследи и ми прати покана във Фейсбук, ще бъда много неприятно изненадана. Ще го помисля за някакъв откачен стокър. Психопатска е цялата ситуация, а вие продължавайте да я надъхвате да продължава да се излага и да влиза в ролята на преследвач.

# 12 929
В Човешки Ресурси ще се оплаче, както е редно. Мама й едва ли работи с нея. Подигравката е доста неуместна. Аз също бих се оплакала. Да не говорим, че ако тъкмо съм започнала нова работа и някой колега след 5 разменени думи ме проследи и ми прати покана във Фейсбук, ще бъда много неприятно изненадана. Ще го помисля за някакъв откачен стокър. Психопатска е цялата ситуация, а вие продължавайте да я надъхвате да продължава да се излага и да влиза в ролята на преследвач.

Не забравяй обаче, че ти разсъждаваш като жена.
На колегата й може хич да не му дреме за съществуването й.
Вероятно и не му дреме при 1500 приятели във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт