?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 800
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 005
  • при късмета
Непременно ли трябва да я сменяш? Кой се интересува от нея вече? Освен по избори.
За пътуване или местене в чужбина знам, че е нужно съгласието на другия родител, но за друг град не очаквах.
И за училище и градина се иска адресна регистрация. Та и тези институции се интересуват, защото е критерии в точките. Не знаем колко е голямо детето

# 13 006
Детето е близо на 11 месеца, а родителските права са мои, но аз съм позволила на бащата да я вижда, когато пожелае, затова сега е против...

# 13 007
  • Далечният изток
Как така ти си позволила? Нямате ли съдебно решение?

# 13 008
Направили сме споразумение пред адвокати, а датата за делото все още не е насрочена

# 13 009
   Не съм запозната с правния аспект на нещата в такива случаи, но той защо отказва? Не отиваш в друга държава. Предложи му той да отглежда детето, а ти да го посещаваш. Предполагам, че не искаш това, но какво ти пречи да блъфираш? Да видиш какъв ще е отговора.
   Иначе, Аида вероятно е права. Ако смениш само настоящия адрес, може би няма да има такива усложнения.

# 13 010
  • Далечният изток
Значи родителските права не са твои.
Изчакай да мине делото.

# 13 011
Направили сме споразумение пред адвокати, а датата за делото все още не е насрочена
Нека споделя малко по-подробно. Живеем в малък град, преди майчинството рабитих в съседния, който е на 50 мин. Желая, когато детето тръгне на ясла, да работя в същия град, в който детето ще бъде на ясла. Обещаха ми уж познати, че след година място ще се освободи, някой се пенсионира, междувременно двамата отиваме на споразумение пред адвокатите, аз се съгласявам писмено той да вижда детето, коегато пожелае като родителските права са за мен (това е моята логика, нека детето има бащино присъствие), няколко дни след споразумението ни казват, че въпросното работно място няма да се освободи. Градът е малък и е трудно да се намери работа. При което аз решавам да се преместя в по-голям град, където имам жилище, считайки, че там детето ще ходи на градина, а аз по-лесно ще намеря работа.
Родителските права според адвоката няма и да се обсъждат, първо, защото той иска само срещи с детето, второ, защото детето е много малко, трето, защото аз съм висшист на държавна работа, за разлика от него...

# 13 012
   А с добро няма ли да стане? Да му обясниш, че за детето ще е по-добре така. Ти ще печелиш повече, детските ясли и градини са по-добри и т. н. И че няма да го възпрепястваш да го вижда?

# 13 013
   А с добро няма ли да стане? Да му обясниш, че за детето ще е по-добре така. Ти ще печелиш повече, детските ясли и градини са по-добри и т. н. И че няма да го възпрепястваш да го вижда?
Разбира се, опитах, казах, че аз също ще му водя детето, когато имам възмоност, той винаги е добре дошъл както сам, така и със семейството си, без значение споразумението или срещите, които би определил съдът, но стана по-лошо.
Адвокатът ми е категоричен, че дори и да се откаже от споразумението пред съда, няма как да получи родителски права и за смяна на адреса евентуално ще се наложи друго дело, но паричките ми свършват, нямам сили за дела и излишни драми, ето защо се надявах тук някой да съдейства с опит.

# 13 014
  • France
Кофти... не знам защо мъжете правят такива неща. Вместо да улесни майката на детето си...

# 13 015
   Дано съдейства някой. Аз не съм юрист и само ти пожелавам успех!

# 13 016
Това за работата не го разбрах. Имаш или нямаш?
Според мен е разбираемо, че родител не е съгласен да живее в различен град от детето си, още повече на тази възраст, когато ни телефонен разговор можеш да проведеш с детето, ни нищо. А колко често да можеш да го виждаш, дори животът ти да минава в път насам - натам? Кой би се съгласил?

Това е собствено дете, не любимото племенниче.

# 13 017
  • France
Ама какъв различен град -> 50 мин?!? Аз за толкова не мога да стигна до офиса. Докато яслата наистина трябва да е близко. Всичко се случва

# 13 018
Доколкото разбрах в тоя на 50 мин. няма работа, в по-голям ще е. В друг град.

# 13 019
Да, точно така. Безкрайно съжалявам за изказа, просто съм много изплашена и притеснена. Другият град, в който искам да се преместя, е на 1 час и 15 мин. Причината е, че е по-голям и там имам жилище. Съответно няма да плащам квартири.
В момента съм в отпуск по майчинство, работя в държавна институция, която е на 50  мин път с кола от дома, в който живея.

Общи условия

Активация на акаунт