Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 528
  • 708
  •   2
Отговори
# 480
  • Бургас
Аз лично имам особено /негативно/ мнение за уреди Канди и съм се зарекла че Канди в къщи няма да влезе.
Беко са турска марка, тънки ламарини, раждясват в допълнение.
За Горение /те са словенска марка/ за печките навремето имаше много негативи и как им се пръскат стъклата. За пералните не мога да кажа дали са по-читави.
Аз лично не бих си купила на ни една от тези марки, каквото и да е.

# 481
Абсолютно си е до късмет. Брат ми притежава Беко комбинирана от няколко години. Не се ангажирам да кажа колко скъпи дрехи пере/суши, но си е доволен. Всеки си знае бюджета, а и всеки си има лични симпатии към марки.

# 482
А аз имам близка приятелка, която има комбинирано Канди от над 10 години. Много е доволна.

# 483
Многократно се обсъжда (вчера май при пералните Василев писа отново), че качеството на произвежданите преди 10 години уреди на т.нар. бюджетни марки е едно, днешното - съвършено друго, в посока влошаване, т.е. старите ни уреди от посочените марки не могат да служат за днешна база за преценка. И то е логично - за поддържането на сравнително ниска цена при драстично покачване на цените на суровини, енергоизточници и компоненти се изисква влагането на евтини материали, което се отразява на качеството. И аз имам 20-годишна Индезит (в престой, морално остаряла, но работеща все още безупречно), но сега марка от този клас е илюзия, че ще издържи и ще работи качествено и 1/4 от това време, дори не си помислям. 

# 484
Май си е до късмет. Гледам има и Samsung бюджетни варианти, но за пералня ни не ми говори, някой има/л ли е, да каже доволен ли е? Wherpool навремето го хвалеха, ама сега никой не познавам с такава, за тях мнение?

# 485
  • София
Аз имах сушилня самсунг и след нея бяла техника от тази фирма никога повече, това беше най-безумния уред, който изобщо някога съм ползвала. Среден клас, даже тогава клонеше към скъпите уреди, не бюджетно, даже не и комби,че при комбитата е още по-сложно...

# 486
Май си е до късмет. Гледам има и Samsung бюджетни варианти, но за пералня ни не ми говори, някой има/л ли е, да каже доволен ли е? Wherpool навремето го хвалеха, ама сега никой не познавам с такава, за тях мнение?
В темата (тази и предишните) е имало оплаквания и от двете марки. Особено от сушенето.

# 487
Моля ви, препоръчайте марки и модели от които сте доволни. Четох в темата назад много подробно се коментира прането/сушенето, но не толкова и уреди. В другите теми за хладилници, фурни наистина в детайли се обсъждат самите уреди и благодарение на темите успях да взема решения, тук повече се залага на прането. Извинявам се ако звуча грубо, но наистина се опитвам да избера комбиниран уред и ще съм благодарна да ми препоръчате такъв от който сте доволни. Мнения - по-добре два отделни, не са ми полезни, т.к. нямаме физическо място да разположим 2 уреда. Благодаря!:hibiscus:

# 488
Напротив, коментирани са уредите, с препоръки, с линкове. Аз точно благодарение на темата избрах на зетя комби АЕГ, от която казва, че е много доволен. Даже не съм питала, нито бях регистрирана, четенето на темите ми беше предостатъчно за ориентация. Моята е вградена, Neff - също съм писала многократно.
Те не са чак толкова много добрите марки и моделите им са доста коментирани. Аз бих взела АЕГ.
За себе си не взех, че ми трябваше вградена, а когато я купувах, АЕГ нямаше такъв модел. 

# 489
  • На брега на реката
Преди няколко месеца, препоръчах на позната комби Електролукс, защото са малко по-евтини от АЕГ, а имат модели с ТП и филтър. Те искаха хубав, но по-евтин уред, защото обзавеждаха нов дом.
Преди няколко дни ми се оплака, че от месец не работи. Вчера се видяхме и каза, че техника е казал, че е тотал щета и ще чакат още 3 седмици за да дойдат частите. Иначе била много хубав модел, но те са изтеглили късата клечка. Хубавото е , че е 5 г. гаранция, ама ако е все в ремонт, какво от това.
Пиша го, защото се почувствах крайно неудобно. По мои препоръки я купиха, а виж какво излезе. Не са ме винили хората, ама аз май вече ще си имам обица на ухото. Хубавото е, че техника също много е похвалил модела и до сега не е имало такъв случай, но проблема е бил заводски дефект, не от употребата.

Аз взех това и съм доволна:https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe

Темата предлага доста коментари на модели и програмите им, но всеки си преценява, според възможностите си. Напоследък чувам хубави отзиви за Хайер, но не съм ползвала лично, а и от тези които споделиха, наблюденията им са от няколко месеца, та не знам колко е меродавно.

Ако изберете модел и отидете на място в магазини на Техномикс, ще ви направят отстъпка и то не малка, ако модела не е на промоция.

# 490
А защо просто не я заменят, щом е на няколко месеца? Или не става тоя вариант?
И аз от четене на темата се ориентирах и си купих АЕГ с термопомпа. Доволна съм. На еко програма не пере добре. Сушенето е компромисно. Но като цяло ми върши добра работа.
Кубратова, напълно си права за старите продукти на едни и същи марки, и качеството им сега.

# 491
Когато е в гаранция, следва поправка. Ако не могат там в един какъв си срок, тогава може замяна, пари ... Обаче, в крайна сметка, всичко си зависи от търговеца. Назад в темите има бая описани подобни .. явно не е прецедент.

# 492
  • София
И аз от четене на темата се ориентирах и си купих АЕГ с термопомпа. Доволна съм. На еко програма не пере добре. Сушенето е компромисно. Но като цяло ми върши добра работа.
Кубратова, напълно си права за старите продукти на едни и същи марки, и качеството им сега.

Здравейте, бихте ли споделили, защо сушенето е компромисно?

# 493
  • София
😂 😂 😂 Не мога да не попитам, ако не пере добре и сушенето е компромисно от какво сте доволна?

# 494
Относно “късата клечка”, аз преди десетина години изтеглих такава с едно Миле.
Много е важно и откъде е купен уреда и кой “ хубавец”  я сваля от камиона. Точно преди около 2 месеца гледах как едни двама хубавци буквално издумкаха на плочките пералня и сушилня от камиона. Уредите слязоха долу с подскок и после хората си мислят, че уредът е  зле, а пък то….

Общи условия

Активация на акаунт