Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 409
  • 708
  •   2
Отговори
# 525
Стандартната гаранция на уредите е 2 години, а че за някои уреди и на отделни периоди се дава по-дълга, е отделен въпрос. По мои наблюдения около мен хора с комби Канди са недоволни и от начина на работа, включително от съсипване на дрехи, не от времето на експлоатация.
Всеки си решава как и за какво да харчи парите си, но колкото пъти съм заложила на нещо бюджетно, не само техника, толкова пъти съм повторила скоро покупката на по-висок клас от същото, ама вече и с цената на бюджетното вътре.
Каквото и да избереш, пожелавам успех и безпроблемно ползване!

# 526
  • на Мелмак
Аз за 20г съм имала 3бр перални.
Едната беше заварена, марка не помня, още работи при роднина. Тази ММ реши да я смени, защо? Не разбрах, но я сменихме. После взехме друг имот, в който аз реших да сменя тамошната пералня с моята, та така си взех и "новата". Да казвам ли, че и трите работят? И трите са били от високите класове на марките си. Нямала съм дрънчене, разхождане, повреди. Аз съм от хората, които биха дали повече пари за ежедневен уред, ще взема на изплащане. Точно, за да не си хабя мозъчните клетки всеки ден.

# 527

Здравейте. Помагайте. Всеки ми казва не е хубаво пералня със сушилня на едно,но нямам пространство у дома.Трябва ми сушилнята само за зимния период. Намалена е достатъчно,че да се развълнувам от сутринта дали довечера да ходя да я взема. 🤣

# 528
Аз пък съм на обратното мнение и мога да кажа ,че съм изключително доволна от комбинираната пералня със сушилня. Дори ме е яд ,че по-рано когато исках да си купя ме отказаха ,защото хем мачкала дрехите ,хем пък ако се развали оставаш без пералня.
Ами ако никога не се развали?
Моята не мачка дрехите ,изваждам и ги прибирам и нямат нужда от гладене.
Така ,че най-хубаво рискуваш и вземаш. При всички положения не губиш нищо.

# 529
За доволна и аз съм доволна от моята - нито се мачкат дрехите особено (така или иначе всичко се глади), нито имам повредени, но въпреки това при възможност бих избрала отделни уреди висок клас - в селската къща са отделни, там има място, но в градското жилище няма и на всичко отгоре е вградена, т.е. капацитетът не е голям 7/4 кг.  Дори и да не се повреди машината, необходимо е периодично да се прави почистване/профилактика, което става в сервиз и отнема около седмица, че може и малко повече (за София).  На моята й предстои за пръв път следващата седмица след 4 години ежедневна работа (тя е със самопочистване и не знам какво има натрупано, забелязах последните няколко пъти, че суши по-слабо), но техникът, който идва вчера, каза, че повечето машини трябва да се чистят на година-две, а най-много Уърпул, заради някаква цедка.

# 530
Искаш да кажеш, че моето 100 кг чудовище трябва да викам да го взимат и профилактират?
Понякога - подозирам, че когато се задръсти някъде с мъхове - започва да суши кофти.
На всяко сушене почиствам филтрите за мъхове, контейнера и пускам изплакване.

# 531
Искаш да кажеш, че моето 100 кг чудовище трябва да викам да го взимат и профилактират?
Понякога - подозирам, че когато се задръсти някъде с мъхове - започва да суши кофти.
И моята е 100 кг, на място могат да почистват само вентилатора - така ми обясни техникът. Добре е обаче, като ще се почиства, да се направи цялостно, така че ще я вземат.
На моята вероятно щеше да се отложи във времето този момент, но ако помните, се оплаквах от едни хавлиени кърпи на Панагюрище, след първото сушене на които събрах толкова мъх от уплътнението, колкото за близо 4 години ползване не съм събрала общо от всички други дрехи (включително пуловери, палта...). След тях пусках 2-3 пъти почистваща програма преди да пусна друго пране и въпреки това след различно на цвят пране продължаваха седмица-две да излизат на влажни топчета зелени мъхове (кърпите са зелени). Смятам, че оттогава се е запушила някъде, въпреки редовното почистване от моя страна (аз нямам достъп до филтри, изцяло самопочистваща е и пускам почистваща програма след всяко сушене, а по инструкция трябва да изчакам индикация, но не чакам и досега не е светвала). Техникът каза, че други машини стигат до признаци на запушване и доста по-рано от 4 години, ако се ползват ежедневно и моята доста е удържала.  Каза също, че ако се забележи по-влажно от обичайното пране, е дошъл моментът за почистване, не трябва да се чака да спре машината, защото и това се случвало. Аз точно това и забелязах, ясно беше, че няма какво да чакам.

# 532
Моята си я чистя сама. Кондензаторът и въздуховодът са под горния капак. Бях слагала снимки как става.
Ако си намеря поста, ще ти пратя линк на лични.
Ето, на втора страница в тази тема:
https://bg-mam.ma/p/1618272/47468055

# 533
Моята си я чистя сама. Кондензаторът и въздуховодът са под горния капак. Бях слагала снимки как става.
Ако си намеря поста, ще ти пратя линк на лични.
Ще ти бъда благодарна.
Не за друго, ама ако ми я вземат, аз какво ще правя?! Astonished Sweat Smile
Кубратова, моля те все пак да ми дадеш и номера на твоя техник, ако си в София.

# 534
Петя, на колко цикъла ориентировъчно я почистваш твоята и каква е долу горе интензивността на ползване?
Не питам за период на почистване, защото зависи колко се ползва и от материите, зимата са по-мъхести и е логично през студените сезони по-бързо да се натрупват мъхчета.   
Моята я ползвам ежедневно, с много малки изключения, когато отсъстваме. Ако в някой ден не я пусна, то на следващ пускам 2, така че приемам средно ежедневно. 
Arwen Amarantha, то хубаво да беше мой техникът, ама не е Simple Smile, това е офциалният сервиз за уреди Neff, а сигурно и за други марки. Не контактувам директно, а звъня на телефон от страницата на Neff, те приемат заявка и после вече идва техник. На този телефон звъня: 0700 20 818
Моята е още в гаранция, затова и минавам през официалния им ред, за после не знам.

# 535
Петя, на колко цикъла ориентировъчно я почистваш твоята и каква е долу горе интензивността на ползване?
Не питам за период на почистване, защото зависи колко се ползва и от материите, зимата са по-мъхести и е логично през студените сезони по-бързо да се натрупват мъхчета.   
Моята я ползвам ежедневно, с много малки изключения, когато отсъстваме. Ако в някой ден не я пусна, то на следващ пускам 2, така че приемам средно ежедневно. 
Arwen Amarantha, то хубаво да беше мой техникът, ама не е Simple Smile, това е офциалният сервиз за уреди Neff, а сигурно и за други марки. Не контактувам директно, а звъня на телефон от страницата на Neff, те приемат заявка и после вече идва техник. На този телефон звъня: 0700 20 818
Моята е още в гаранция, затова и минавам през официалния им ред, за после не знам.
Нямам никаква идея. Като усетя, че струята въздух, която излиза от въздуховода през чекмеджето за мъхове, не е достатъчно силна.
Първите 3 години я използвах много интензивно. Почти като основен уред. После я занесох на вилата, но ходя често там, та не знам...да речем 2 пъти седмично.
Твоята не се почиства така. Тя е друг тип уред. Ние говорим за комби с термопомпа.

# 536
  • София
Здравейте,

Закупихме си пералня със сушилня AEG LWR98165XE и сушихме на програма памук и еко. Сякаш на еко дрехите излязоха по-малко намачкани, от при сушене на програма памук се намачкаха, а не съм превишавала кг-те. Не постигнах ефекта, който исках. Вие на коя програма сушите?
Отделно има и миризма, за която друг потребител тук спомена ..

# 537
Благодаря! Аз не че смятам сама да я почиствам (опазил Бог хуманитар да чисти основно такава техника!), но долу горе се опитвам по нещо да се ориентирам кога е време да търся сервиза.
Бях писала преди на Neff да ги питам, ама ми върнаха отговор "по мое усмотрение". Е, забелязах, че от известно време излизат по-влажни дрехите и ето ти го усмотрението Simple Smile  
Че аз имам и дълга къдрава коса, която се вре навсякъде, колкото и да внимавам и да я почиствам и от дрехи...сигурно и тя участва с принос в задръстването.
denizara, памучни суша на памук, смесени - на микс, деликатни и вълна - на деликатно сушене. Само някои от памучните неща се мачкат повече от други (напр. едни памучни салфетки излизат на хармоника за разлика от други памучни), но явно е и до материята, защото ги суша заедно и на една програма, т.е. не е от режима на сушене.

# 538
Здравейте, може ли да препоръчате уред около 1000лв на цени от Черен петък.
Ще бъда много благодарна.
Аз съм с 2 отделни уреда АЕГ и съм много доволна, но в случая търся нещо бюджетно и комбинирано.

# 539
Здравейте, може ли да препоръчате уред около 1000лв на цени от Черен петък.
Ще бъда много благодарна.
Аз съм с 2 отделни уреда АЕГ и съм много доволна, но в случая търся нещо бюджетно и комбинирано.
Търси някой Електролукс по магазините, защото вече са скрити по сайтовете. Винаги ги крият ....

Общи условия

Активация на акаунт