Прахосмукачка робот - 24

• 55 374
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
Да видях първия пост, много цифри, много функции, но на мен ми се ще лично мнение от ползващи моделите- доволни, недоволни, това ми харесва, това не....Аз лично след употреба на дадена техника забелязвам плюсовете и минусите и бих ги описала

# 286
Мама има Q5, ние сме със S7. При Q5 не можеш да избереш само да измие пода, защото няма такава опция през приложението. Може само да прахосмуче или прахосмукачка + миене. Второто става, когато сложиш парцалчето със стойката. Водата се пълни във въпросната стойка. При S7 може да избираш само прахосмукачка, само миене или комбинирано. Контейнера за вода си е на самия робот. Другата разлика, която забелязах е, че при S7, когато робота се качи върху килим, автоматично включва най-високата мощност. При Q5 не става така. Три предимства има за мен в Q5 спрямо S7 и това са големия контейнер за прах, сила на прахосмучене супер макс или там както беше кръстено и двойната основна четка. Разбира се възможно е разликите да не се изчерпат с това. Тези съм забелязала, тези споделям.

# 287
Мини, ето точно това очаквах, благодаря ти!
Аз не знам защо четях само за S и Q, после загледах Revo-то, че също си пере и суши моповете, не е лош сякаш и той

# 288
И аз покрай темата се загледах в Revo. Допадат ми. Аз май най-вече бих искала да може да мие качествено (сегашният маже ужасно и изобщо не ползвам мопа) и да има предна камера, за да заобикаля препятствия, а да не се дави.

# 289
Моят S7 няма предна камера, но все пак има сензори и не се блъска в нищо. Доволна съм от миенето. Ако обаче има нещо разлято  засъхнало или някакво петно, няма да се справи. Тогава просто вадя парочистачката. Рядко ми се случва. Но пък робота идеално се справя със следите от кални лапички. Имам три котки, които излизат навън. Във всекидневната и коридора го пускам всеки ден или през ден, а в останалите стаи веднъж в седмицата. Къщата ни е 180 квадрата и няма шанс да опъвам с обикновена прахосмукачка и моп.

Дописвам. Според мъжа ми тези с двете парцалчета мажат и за това избра S7. Ползваме го вече 4 години. Следващият и аз ще ги искам с почистваща станция.

# 290
  • София
Споделям какво аз гледах при избора на нов робот.

Никой не може да ме убеди, че едно влачещо се парцалче ще почиства добре. Ама имало вибрации. Ми добре, ама просто се влачи по пода, тоест забърсва само много фин прашец, останал след смученето.

Имах Braava и миеше добре само в режим "борче", тоест с движение напред-назад и леко настрани. Иначе просто замазваше.

Тъй като по други причини не искам повече Braava, не искам и отделен уред, се спрях на комбиниран, но с две въртящи се парцалчета. Тоест, не само да се влачат по пода, но и да се въртят, като по този начин обират малко повече от елементарен прах. Освен това, мойто роботче (Xiaomi) ходи до станцията да си пере парцалите през определено време. Това също е добре да го има, че иначе цяла къща с един парцал е обратното на почистване.

Въпреки това, не измия ли на ръка парцалчетата, не ми се струват достатъчно чисти. Съмнява ме да има робот за домашна употреба, който да мие като човешка ръка. Оказа се, че и това с мръсния контейнер си е занимавка, ако не искаш да се вкисне и вмирише (изненадах се неприятно на третото пускане, мислех, че поне седмица ще може да изкара, но не). Сега чистя мръсния контейнер всеки ден. Тоест, не мия пода, но чистя парцалите и контейнера. 🤔
Все пак е улеснение да го имаш у дома, най-малкото, защото го командвам докато не съм вкъщи и не ми се мотае в краката.

Другото, което гледах е всмукателната мощност.

И накрая и цената. Не бих дала двойно пари за само 20% повече екстри примерно.

# 291
Споделям какво аз гледах при избора на нов робот.

Никой не може да ме убеди, че едно влачещо се парцалче ще почиства добре. Ама имало вибрации. Ми добре, ама просто се влачи по пода, тоест забърсва само много фин прашец, останал след смученето.

Имах Braava и миеше добре само в режим "борче", тоест с движение напред-назад и леко настрани. Иначе просто замазваше.

Тъй като по други причини не искам повече Braava, не искам и отделен уред, се спрях на комбиниран, но с две въртящи се парцалчета. Тоест, не само да се влачат по пода, но и да се въртят, като по този начин обират малко повече от елементарен прах. Освен това, мойто роботче (Xiaomi) ходи до станцията да си пере парцалите през определено време. Това също е добре да го има, че иначе цяла къща с един парцал е обратното на почистване.

Въпреки това, не измия ли на ръка парцалчетата, не ми се струват достатъчно чисти. Съмнява ме да има робот за домашна употреба, който да мие като човешка ръка. Оказа се, че и това с мръсния контейнер си е занимавка, ако не искаш да се вкисне и вмирише (изненадах се неприятно на третото пускане, мислех, че поне седмица ще може да изкара, но не). Сега чистя мръсния контейнер всеки ден. Тоест, не мия пода, но чистя парцалите и контейнера. 🤔
Все пак е улеснение да го имаш у дома, най-малкото, защото го командвам докато не съм вкъщи и не ми се мотае в краката.

Другото, което гледах е всмукателната мощност.

И накрая и цената. Не бих дала двойно пари за само 20% повече екстри примерно.
Тоест, кой уред бихте избрали?
Моят не се вмирисва, но е малък и го изпразвам почти всеки ден, а го мия с вода и препарат поне на 1 седмица, защото вътре се образува слой полепнала мърсотия. Включително и четката централната. От нея пада черна вода направо.  Това ли казвате, че би отпаднало при робот със станция за самопочистване?

# 292
  • София
Малко отзиви от моя Roborock s8 maxV ultra. Нямам база за сравнение с друг робот. След 2х пускане на прахосмукачква керхер и миене на целия под с моп поне х 3 пъти пуснах робота. Събра пълен контейнер с боклук (отворих го преди да го изпразни на станцията), а водата в мръсния контейнер беше все едно съм бъркала вода с кал... А мислех, че е чисто. Впечатли ме как чисти. Не пропусна нищо никъде. Надявах се да може да чисти около пердетата ми, които падат на земята, без да слагам виртуални стени и т.н., но явно няма да стане, защото ги засмуква. Пробвах му камерата и гласовото - детето не разбра, че не съм до него аз, а роботът Simple Smile Но това не е важно, а го давам само като инфо. Иначе при почистването навсякъде където се е срещнал с кабел, чехъл или друго нещо ми го отбеляза на картата и не го е закачал. Доволна съм, дано и във времето да е така Simple Smile Купувайте смело!

# 293
  • София
Тоест, кой уред бихте избрали?
Моят не се вмирисва, но е малък и го изпразвам почти всеки ден, а го мия с вода и препарат поне на 1 седмица, защото вътре се образува слой полепнала мърсотия. Включително и четката централната. От нея пада черна вода направо.  Това ли казвате, че би отпаднало при робот със станция за самопочистване?
Ами аз се спрях на Xiaomi x20+, не на Роборок. За пръв път ми е със станция, нямам база за сравнение с други подобни.

Имах психологическа граница от 1000 лева и не исках да харча повече за прахосмукачка, защото така или иначе я обслужвам. Това е неизбежно.

Ако трябваше да е Роборок, пак щях да гледам 1. Въртящи се парцалчета, 2. Мощност, 3. Цена.

Д0д0, много полезна идея, да изчистя ръчно и да пусна робота, за да тествам дали ще ме надмине. 😂

# 294
Никого не убеждавам дали мие или не добре робота, че чак да се споменава специално. Нито пък съм написала някъде, че мия цялата къща с един парцал.

# 295
  • Canada
Моят робот си прахосмучи и мие ежедневно. Като се прибера е чисто, друго не ме интересува. Пера му мопчето всеки ден, слагам малко веро и спирт във водата на контейнера и това е. В крайна сметка ми спестява много работа,а и не държа да е стерилно чисто, чак пък толкова...

Бях постнала линк към класация на роботи по-назад, не помня на коя страница. Така избрах моя, нямам друга база за сравнение.

# 296
Привет -мривет! Спряла съм се на робот Xiaomi - Roborock Q8 Max Plus, има ли го някой да каже бива ли го за тези пари,(1000лв )че не ми се дават повече ,някак си това ми е психологическата бариера за прахосмукачка ...😅

# 297
Илит - и аз съм хвърлила око на този робот.. как ти се струва?
Миенето с въртящите парцали как е? И сам ли ги суши след миене?

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 13:21 от Alesanas

# 298
Илит - и аз съм хвърлила око на този робот.. как ти се струва?
Миенето с въртящите парцали как е? И сам ли ги суши след миене?
Аз се колебая между този и Roborock Q Revo. Доколкото схващам, разликата е, че Revo използва натиск при миене, а при другия не е споменато.
Съвсем се пощурих вече с тия сравнения.

# 299
Роборока ми дойде днес  ,мапира,прахоосмука и позабърса целият апартамент .Еми...много съм доволна ,евала ...

Общи условия

Активация на акаунт