Прахосмукачка робот - 24

• 51 760
  • 776
  •   3
Отговори
# 705
Днес пускам моята Ровента и тя не тръгна , а само се въртеше.Сложих я на друго място - не.Почистих я отдолу ,няколко косъма и я изтрих от прах и като погледнах в телефона беше офлайн.Свързах я отново и тръгна ,но се притесних ,че е на 3 месеца само.

# 706
Момичета, назря момента и аз да си купя робот. Трябва да се справя със 120 кв.м. ламинат и пътеки с нисък косъм. Коридорът ми е мозайка с черни линии. Ако е нужно, ще застеля и коридора със светли пътеки. Чисто визуално в магазина ме впечатли Hisense RVCL144AB. Освен нея гледах и значително по-скъпите модели на iRobot i7 и i8, както и Rowenta Xplorer 70+. Сигурна съм, че многократно е обсъждано как се избира робот и надали някой е притежавал 10 робота, за да може да ги сравни, но... Моля за помощ Simple Smile Бих се радвала и на някой screenshot от приложенията на различните марки, за да си преценя кое ще ми е най-удобно. И трябва да мисля бързо, че не знам до кога са промоциите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 707
За килими и пътеки, с две ръце препоръчвам Роборок серия S. Ние сме със S7, следващия модел е S8. Като се качи на килима, сам си увеличава всмукателната мощност до максималната възможна. Някак потупва килима и изкарва отвътре набити косми и мръсотия. Моят съвет е да избираш според характеристиките на робота, а не според приложението.

Все пак показвам това на Roborock. Като настройките зависят от модела на робота.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 18:45 от Minnie.Mouse

# 708
  • Димитровград
Аз искам да похваля hutt w8 за прозорци.
Купихме го на черния петък. Страхотна работа върши, много сме доволни. За всички, които се колебаят, вземайте си смело.

# 709
  • Наблизо
Здравейте!

Миналата година си смених робота с нов,базов обаче и хич не съм доволна.
Въпреки,че ММ ще мрънка,искам да си взема нов.

Искам такъв със станция и в момента оглежда DREAME L10 Prime,пере си сам парцала.

Някой има ли мнение?

# 710
Здравейте, дами,
От есента насам разглеждам и чета за прахосмукачки роботи, към момента се спрях на Xiaomi X20 max, намалена на 1100 лв, 8000 Pa, 5200 батерия, изпира мопа, изсушава го, вдига го на килим, мопа е подвижен и излиза по встрани да изчисти до мм близост. По ревюта и коментари в чуждите го дават добър, но нали знаете всеки хвали това което има. Аз нямам с какво да сравня, не съм ползвала досега.

Според вас добър избор ли е? Спрямо Roborock, например.

Бюджета ми е дълбокия максимум 1200 лв.

# 711
Неволя, ако няма кой да сравни Roborock и Xiaomi X20 max, може да пробваш да изгледаш по няколко клипчета в ютюб, вероятно има с ревюта и да решиш кой ти върши по-добра работа. Аз имам опит само с Роборок. Моят S7 и на мама Q5 Pro.

# 712
Здравейте, дами,
От есента насам разглеждам и чета за прахосмукачки роботи, към момента се спрях на Xiaomi X20 max, намалена на 1100 лв, 8000 Pa, 5200 батерия, изпира мопа, изсушава го, вдига го на килим, мопа е подвижен и излиза по встрани да изчисти до мм близост. По ревюта и коментари в чуждите го дават добър, но нали знаете всеки хвали това което има. Аз нямам с какво да сравня, не съм ползвала досега.

Аз имам такъв. И аз след много чудене дали да взема по-скъп (например Roborock) взех този. Не мога да сравня със друга марка. Преди това ползвах Xiaomi S1 (само прахосмукачка). При мен работи без проблеми от един месец. Малко по бавно чисти, особено когато стаята е по-затрупана, като се добави и че съм настроил по често да пере моповете.   Хубавото е, че не се блъска по стените и мебелите като по старите модели на марката. Всички килими ги разпознава (не ги отбелязва на картата, но на мен не ми пречи). Ако нещо конкретно те интересува питай, защото ако трябва всичко детайли да се опишат..  Със сигурност по скъпите Roborock, Dreame са по хубави, аз прецених че не си заслужава в моят случай и това е най-евтиният робот от този клас/функции.  Имай предвид, че тези прахосмукачки имат консумативи (торба за прах, четки мопове, филтри). За сега от китай се намират много евтино което е плюс.

# 713
Xiaomi X20 max дали е подходяща за ламинат, т.е. когато работи при режим мокро почистване?

# 714
Xiaomi X20 max дали е подходяща за ламинат, т.е. когато работи при режим мокро почистване?

Аз почиствам масивен иглолистен дървен под, който е омаслен. Настроил съм да пуска максимално вода (има 3 степени). Принципа на работа е, както на повечето роботи с въртящи мопове. На минимална степен ми изглежда,  че почти не пуска вода - все едно пода остава сух. Явно само много леко навлажнява моповете. Аз никога не съм поддържал ламинат и не знам какви са особеностите му. Принципа на работа е като повечето роботи -дозира малко вода и върти моповете. Предполагам че почиства еднакво всякакви равни повърхности (колкото един робот може да ги почиства). Относно дали нещо може да повреди ламината.. по скоро не.. чисти с малко вода а моповете ми изглеждат меки.  Но пак да кажа, никога не съм поддържал ламинат.

# 715
  • 1st floor
Излезе ме съобщение сутринта в приложението на Роборок S8.Къде се намира този филтър?

# 716
  • Перник
Излезе ме съобщение сутринта в приложението на Роборок S8.Къде се намира този филтър?

Xiaomi S20+ има филтър на "гърба" на контейнера за прах, който може да се маха и мие. Аз го правя всяка седмица, без приложението да ми казва. То вероятно и затова си мълчи Grinning Може би и при вас е нещо подобно.

# 717
  • 1st floor
Ако е този вътре в контейнера, и аз го мия и суша всяка седмица. За сефте виждам това съобщение и помислих, че има друг.

# 718
Здравейте, дами,

Аз имам такъв. И аз след много чудене дали да взема по-скъп (например Roborock) взех този. Не мога да сравня със друга марка. Преди това ползвах Xiaomi S1 (само прахосмукачка). При мен работи без проблеми от един месец. Малко по бавно чисти, особено когато стаята е по-затрупана, като се добави и че съм настроил по често да пере моповете.   Хубавото е, че не се блъска по стените и мебелите като по старите модели на марката. Всички килими ги разпознава (не ги отбелязва на картата, но на мен не ми пречи). Ако нещо конкретно те интересува питай, защото ако трябва всичко детайли да се опишат..  Със сигурност по скъпите Roborock, Dreame са по хубави, аз прецених че не си заслужава в моят случай и това е най-евтиният робот от този клас/функции.  Имай предвид, че тези прахосмукачки имат консумативи (торба за прах, четки мопове, филтри). За сега от китай се намират много евтино което е плюс.

Благодаря за отговора.
Този модел според вас е по скоро компромисен вариант ли?
Сравнявайки ги ,  всмукателна сила му е една най високите.
За дом без дом.любимци, 100 кв., с два килима тип шаги, настилка гранитогрес и ламинат в светъл цвят.
Вашите стараете ли се да бъдат поставени по в средата на апартамента? Понеже мисля да го сложа на място което е един вид крайна външна зона на апаратмента, и много път ще минава за да си пере мопа на всеки 10 кв?
А пречат ли му малки постелки, тънки като за пред баня, пред мивка, които се слагат?

А какво имате предвид че е по бавен, по хаотичен ли е, затова ли е бавен?

# 719

Аз съм с S8 pro ultra и при мен това означава да се измие филтъра, който е на дъното на базата. Там, където се пере мопа.
Отделно като излезе някакво съобщение и като цъкнеш в/у него, показва картинка къде точно се намира нещотото, което трябва да се смени или почисти.

Общи условия

Активация на акаунт