“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 519
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Този епизод ми хареса особено много. За мен беше най-добрия от този сезон.
Много добра, реалистична актьорска игра и добре написан сценарий. Нещата се развиват бавно, но не прекалено, точно като за стандартни 10-13 епизода. И така и трябва да бъде. Доста високо вдигнаха летвата от БНТ и БТВ и НОВА само могат да им дишат прахта.

Дано Марта не пометне и дано детето не е от някой друг. Не го и вярвам това второто и дано не стане първото...
Хареса ми, че Филип стана малко по-решителен, но за мен не може така да се държи, когато има жена до себе си. Да, той искаше да скъсат, но после пак я прие заради факта, че е бременна предполага, иначе страстта вече я няма. И въпреки това или едната или другата. Не може така. Не ми е приемливо. В случая и трите жени са прави да му се сърдят (майка му, жена му + Елина).

# 616
Признавам, че не съм запомнила как Марта и Филип са загубили първото си дете. Нещо със високи скорости и катастрофа ми се върти, но може и да греша.

Бавно и по мудно върви втори сезон, но гледам с кеф.

# 617
  • Русе
Май е имало вроден сърдечен порок и е доживяло до 4-5 годинки, нещо такова помня аз.
Да вмъкна нещо странично - този Харизанов младши ми беше леко симпатичен образ в сезон 1, а сега си се проявява като пълно лекенце. А Филип е много мек с всички около него.

# 618
Няма човек с телефон, има човек с куче, който говори на друг зад дървото, за да не ги види някой. Но и аз не гледах изцяло и пропуснах сцената на Радост, днес ще си я пусна.
Марта и Филип също нямаха нищо общо с описаното, че тя му говори, а той си гледа в таблета. Много тъжно ми стана, когато тя погледна към бебешката кошарка 😪. Беше много сладка като ядеше сиренце като някой Джери и се взираше в двете чаши вино.

# 619
Малко страничен въпрос - само на мен ли ми се стори, че Филип 2 пъти извика "Елена", вместо "Елина" когато тя си тръгна след раздаването на дяловете? Не че има някакво значение, просто ми стана любопитно.

# 620
Много добър епизод, надграждат с всеки следващ. Съгласна съм с Хексе, че засега дори ми харесва повече от сезон 1. Има си динамика, има си развитие на персонажите, има интрига, има хумор. Какво повече да искам Grinning

Не харесвам Марта, но понеже гледам да коментирам обективно, трябва да кажа, че в този епизод много ми хареса. Не направи скандал на Филип, че не е отишъл на прегледа, започна да се запознава с виното и винарството. Сцената с легълцето беше много истинска, усетих чувствата й, стана ми мъчно за нея. За съжаление, и у мен се прокрадна усещане, че ще стане нещо с бебето.
Дори я разбрах, когато каза на Филип, че е очаквала да я защити от Елина.
Абе виждам я по-омекнала, по-нежна и добронамерена в сравнение с предния сезон. Не знам дали бременността не й се отразява така, но ми харесва.

И Елина най-накрая си пропука черупката и си изказа болката, дори да е само пред майка й. И за нея ми стана гадно. Надявам се да иде в Алени хълмове с лозето, ей така, да й натрие носа на Зоя.

Билалов е голям!!!

# 621
Само аз ли се възмущавам как бременната Марта пие чаша след чаша вино и никой нищо не казва, дори загрижената Зоя?
Иначе дано сценаристите пожалят бебето. Не виждам такава драма Марта да остане сама, но да изгуби второ дете, определено ще я унищожи.

# 622
От този сезон и това за мен е най-добрият епизод. С първи епизод започна мудно, защото трябваше да направят прехода между стария сезон, а и да въведат новите герои. Няма как по-бързо да върви, защото въвеждат нови и нови герои, освен това представят по-пълноценно поддръжащите персонажи. В първи сезон историята се въртеше най вече върху Елина, Филип и Андрей. Във втория сезон активно се появи Марта, имаме нови персонажи - Дария Томова и героинята на Мая Бежанска, няма как да стават бързо нещата. За сметка на това филма е 1 час, като имаше две минимални спирания за реклами - чистото време вероятно е 50-55 минути, което е супер.
П.С. Марта е в началото на бременноста.

# 623
Само аз ли се възмущавам как бременната Марта пие чаша след чаша вино и никой нищо не казва, дори загрижената Зоя?

Марта дегустира, не пие Blush

# 624
Да, има разлика. Тя не се налива с виното, а отпива леки глътчици. При това виното може да е полезно за сърцето и кръвоносните съдове - в малки количества.
Като всяко лекарство важното е мярата. Мярата превръща едно нещо в лекарство или отрова. Сто -двеста грама вино са полезни. Половин бутилка дневно вреди на бъбрека. Същото се отнася и за арсеника, мравчената киселина и пр.

# 625
Репликата на Бончев за дървения лъв е открадната от Микеланджело. Когата го попитали как сътворява такива красоти им отговорил: " Много е просто! Взимаш мраморен блок и махаш излишното."
Филмът много ми харесва и кастинга е страхотен. Разочарова ме само Лилия. Струва ми се преиграва.
Любов между бейби Харизанов и Радост ще има.
Бончев ме съмнява. Няма как да стане много добър. Мъти нещо, но да видим какво.
Игуменката щеше да умира в първа част, а сега пълна със сили ще лети за Рим.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 09:52 от Monza

# 626
Малко страничен въпрос - само на мен ли ми се стори, че Филип 2 пъти извика "Елена", вместо "Елина" когато тя си тръгна след раздаването на дяловете? Не че има някакво значение, просто ми стана любопитно.

И на мен ми се счу Елена, но си помислих, че аз не съм чула добре.

Аз все още се съмнявам в бременността на Марта. Даже сцената с креватчето ми се навързва така: тя видя колко много се радваше Филип и ѝ стана съвестно, че го лъже, затова му предложи да изчакат, да не бързат да го взимат.
Ако наистина е бременна, не вярвам сценаристите „да убият“ бебето – гадно е и ще е прекалено. Може наистина да излезе, че таткото е друг.

# 627
Замислих се над нещо, Марта докато беше в Щатите и проведе няколко онлайн разговори с Филип, не каза ли, че посещава психолог, ако е бил мъж, възможно ли е именно той да е бащата. Тя видимо се промени, преди мрънкаше и беше постоянно недоволна, не искаше да остава в България, сега се съобразява с желанията на Филип. Нещо гнило има

# 628
За Лилия Маравиля - да, театралничи прекалено, но според мен такъв е образа ѝ. Тепърва ще видим и ще преценим
Дано не го загуби (бебето), но това е характерно за латино-сюжетите.
Появява се жена която е влюбена в главния герой, без той да е влюбен в нея. Може да е бивша годеница или нещо от тоя род. Успява да забременее -след негова пиянска нощ, след като го изнуди да спи с нея или пък забременее от друг - след което губи детето или умира и главните герои се събират.

Монца
, Бончев, а не Бонев. Андрей Бончев. Не, че е важно, просто в първия миг се сепнах да не съм в политическата тема и да обсъждаме Борис Бонев, пък да не съм разбрал.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 09:55 от Лорд Сняг

# 629
Мерси, Лорд! Оправих го.

Общи условия

Активация на акаунт