“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 519
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Марта си е бременна, нали дадоха снимката от видеозона, която гледаше Филип.

А при легълцето, стори ми се, че се сети за първото си дете, стана й мъчно и сигурно я е обзел някакъв суеверен страх да не се случи нещо лошо и сега. Беше напълно искрена и някак вглъбена в себе си, въобще не ми се стори притеснена, че лъже.

Психолога на Марта е жена, даваха я в първи сезон на лаптопа й.

# 631
Да, марта отиде на лекар. При това със Зоя.При това бе извикала Филип, нищо че не дойде, тя нямаше как да знае предварително.
Би било голяма конспирация и лекарката да е "вътре в играта" и да твърди че има бебе, а да няма.
Освен това в епизода Марта ми изглеждаше сякаш има съвсем леко коремче, и носи по-широки дрехи. В анфас не се вижда, а в профил.
Иначе и мен сцената как избираха детското креватче ми хареса. Марта сякаш омекна малко, считам го за положително промяна в образа ѝ

# 632
Внимателно следих снощи сцената с малкия Харизанов в опит да го харесам и аз като вас. Ами... не, лекенце си е още, макар и само на солети. А всякакви съмнения в бременността на Марта или това кой е бащата ме карат да я харесвам повече.

# 633
Лорде, Марта не е изнудвала Филип да спи с нея 🙄, нито сега го изнудва да остава с нея , нито са спали след пиянска нощ. И детектив също няма. Та чак спала с психолога си, едва ли всички са чак толкова непрофесионални като Елина да смесват работата си с личния живот по подобен начин.

Внимателно следих снощи сцената с малкия Харизанов в опит да го харесам и аз като вас. Ами... не, лекенце си е още, макар и само на солети. А всякакви съмнения в бременността на Марта или това кой е бащата ме карат да я харесвам повече.
+ 1

# 634
Хм, колко различни сме хората... Само на мен ли този епизод ми дойде твърде вял? Да, имаше страхотни лафове, на моменти се смяхме в къщи, но ми се щеше повече динамика, все пак са 12 серии, не 50.
Между Радост и Харизанката определено ще има развитие и двамата са свежари.
Интересен ми беше Кецки, ама много му слаби ангелите на този човек. Първо на Дария се размекна, сега на Бежанска (която за комедия ми е топ, тук ми е странна). И сега без лозе къде ще ходи този човек Satisfied С този супер традиционен подход във винарството (да не казвам консервативен) не знам какво ще прави. Определено бих си купила вино направено от Елина, отколкото от него.
И друго, дали ми се стори, но Дария, когато беше на гости не пи от виното, само си допря устните до чашата?
Харесва ми Марта как се старае да влезе в света на виното, дали от бизнес гледна точка или за да се сближи с Филип, или и двете, но се старае. Докато Зоя само ходи нагоре- надолу "лае кучето" и слухти зад бъчвите.
Следващият епизод ми се видя с интересни случки, дано да е така Simple Smile

# 635
Марта си е бременна, нали дадоха снимката от видеозона, която гледаше Филип.

Това не е гаранция... Колко му е да си плати на някого и да се сдобие с куп снимки и изследвания?
По принцип го казвам, не настоявам за версията с фалшивата бременност.

# 636
Дали е възможно в следващия епизод Бончев да сподели нещо за аферата с Антония? По време на избори излизат много кирливи ризи. Ако някой е пуснал слух...

# 637
Дария не отпи от виното. Специално акцентираха на това. Дали този факт ще има по-съществено значение в сюжета по-нататък, предстои да видим.

# 638
  • София
Няколко пъти умишлено подчертаха, че Дария не пие. И още в серията с урната каза нещо, че возенето отзад било по-безопасно. Ще изскочи нещо тук.

Каке, ами ако Филип беше отишъл на прегледа, докторката фалшив запис ли щеше да му пусне на ехографа? Или ако Зоя беше влязла с нея? Все щяха да покажат как Марта подкупва лекаря,а тя дори и лекар не познаваше в града и питаше Елина да я изпрати при някой.

Само аз ли се възмущавам как бременната Марта пие чаша след чаша вино и никой нищо не казва, дори загрижената Зоя?

Марта дегустира, не пие Blush

Така е. При дегустация виното се държи в устата, усеща се вкусът и се изплюва обикновено. Или буквално се преглъщат съвсем малки глътки.

По-нагоре някой коментира връзката между починалото дете и високите скорости. Всъщност се оказа, че след смърта на детето (от сърдечно заболяване) Филип е започнал да получава ПА, развил е страхове и т.н. Затова е напуснал и работа,защото не е искал да пътува и да има много хора наоколо. Работата във винарната го излекува реално.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 11:19 от Fever Ray

# 639
Няколко пъти умишлено подчертаха, че Дария не пие. И още в серията с урната каза нещо, че возенето отзад било по-безопасно. Ще изскочи нещо тук.
Да, и аз мисля, че ни подготвят за нещо в тази посока.

# 640
Аз не виждам каква по-голяма динамика да има в епизода. За мен беше даже твърде динамичен. Геро бързо-бързо  се светна какво-що и се разкара от Алени хълмове. А там очаквах по-голямо развитие.
Проблемът със земята на игуменката също се разреши, Елина им тегли една на Маркова изба...

# 641
Поздравления, Вина се звърнаха с този епизод. Оттук гледам с интерес. Поотмивам неприятния вкус от червения килим и продължавам напред 😀

# 642
  • Галифрей
И на мен ми става все интересно ❤ Честно казано колко и да съм пюла Марта и на мен ми стана жал за нея. Показа големи човешки емоции в магазина. За първи път я видях в добра светлина и ми хареса. Не ми се иска да губи бебето, никой не го заслужава. В трейлъра има сцена където реве пред креватчето. Това ще е твърде дарк, надявам се да не стане така.
Още повече ми е мъчно за Елина. Когато каза аз отрих Филип, ама не може да го има.

# 643
Лорде, Марта не е изнудвала Филип да спи с нея 🙄, нито сега го изнудва да остава с нея , нито са спали след пиянска нощ. И детектив също няма. Та чак спала с психолога си, едва ли всички са чак толкова непрофесионални като Елина да смесват работата си с личния живот по подобен начин.

+ 1

Теодора, не разбираш контекста на казаното. Не съм казал, че самата Марта  е изнудвала Филип, а че в латиносериалите винаги се появява такъв тип героиня и тя или умира или губи детето, за да не пречи на влюбените.
Не знам къде е коментирал някой да е спала с психолога си?

# 644
Аз и Марта , и Елина не харесвам въобще.

Общи условия

Активация на акаунт