Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
JustLinn, в коя компания си ти, че аз чакам Евроинс да ми върнат 200 лв. от първата ФМ, въвела съм документацията още на 07.12, мисля днес да звъня.

# 361
При мен Бургас се плаща само ако искаш да си сама в стая,иначе са по две мами  и в стаята имахме тоалетна.
И ако искаш бащата да присъства също се плаща.

# 362
И аз ще съм в частна, застраховката ще ми покрие повече от половината и като гледам ще излезе по-евтино от държавна.

И аз си чакам парите от втората ФМ, в Доверие съм, някой път са бързи, друг не.

# 363
И аз съм в Доверие. По принцип пише, че е 15 работни дни от входирането на заявлението, за момента още влизам в него.

# 364
Да, трябваше да уточня, че аз съм в чужбина и е по-различно. Иначе и в бг май без избор на екип и други екстри е безплатно. Все пак всички роми едва ли плащат и стотинка, пък раждат в болници.

# 365
Да, трябваше да уточня, че аз съм в чужбина и е по-различно. Иначе и в бг май без избор на екип и други екстри е безплатно. Все пак всички роми едва ли плащат и стотинка, пък раждат в болници.

Да, то това е смисъла да си здравно осигурен. Обаче повечето жени държат на своя лекар и плащат за избор на екип.

# 366
Втора ръка мисля да потърся сгъваема кошара ( нз майка ми дали знае ама планувам да го гледа чат пат това дете 😂😂😂 и да ѝ го връчвам с кошарата), икейски скрин ако намеря за да сложа това за повиване и мисля, че бих взема прословутата сгъваема вана на Stokke, ако намеря втора ръка, защото банята ни е малка и ми се иска нещо сгъваемо. Стерилизатор, помпа, количка и столче до 6м ще вземем от приятели. Сиг и един тон дрехи😂

# 367
И аз имах/имам полип на шийката от външната страна. Появи се след като забременях. От него ли, от някой кръвоносен съд или от това, че плацентата беше ниско, получавам кафеникаво зацапване на 3-4 седмици. Много е досадно и стресиращо. Но докторите казаха, че така ще бъде докрая. Пия си магнезия и слагам Утрогестан.

В 30-31гс ще вляза в болницата да ми бият кортикостероиди за дробчетата на бебето.

Аз имам от баткото почти всичко. Дадоха ми и много момичешки дрешки, помпа, стерилизатор, повивалник и шезлонг ще ми дадат. За село ще трябва да вземем кошара и може би още някои работи, за да не влача всичко напред назад, но или ще е помощ от приятел, или ще видя ОЛХ. Наистина няма смисъл да се купуват нови, всичко се използва от ден до пладне. Единствено стола за кола е хубаво да е нов или поне да знаете как е използван. А цените в сравнение с тези от преди 7 години са космически. Ние сега вложихме повече в стаята на баткото, ще бъде първи клас живот и здраве.

# 368
Точно и на мен така ми казаха, заради плацентата. Ще питам в сряда дали се е вдигнала, че миналата седмица на спешния преглед не успях да задам много въпроси, защото ме интересуваше само дали бебето е добре.

# 369
the happy същото хем вече не е кръвоснабден и само изтича и пак си зацапва. Сега изтече по-голям стар съсирек и се надявам да му е крачето и да приключи. Защо ще ти бият кортикостероиди за дробчетата, ако искаш сподели разбира се. Да знаеш, че се подновяват на 4 седмици, предполагам затова ти предлагат към 31 седмица.
vaniaK, защото от покачването на прогестерона се образуват или нарастват тези полипи, затова се чудя дали сега заради голямата допълнителна доза толкова засили, но ще питам утре.
Още си зацапва, но е точно както по принцип си зацапва от полипа, контракции не съм имала повече от обикновено,  но днес си лежа за всеки случай, и утре ще разпитам на ЖК какво се случва, че нещо усещам тежест, като при цикъл.
Но да при бременност се отстраняват полипи на шийката  само в краен случай, защото увеличава риска от преждевременно раждане.

# 370
Не знаех за прогестерона. Аз го тествах в началото и беше по средата на референтните. Не съм приема допълнително под никаква форма. И аз ще попитам в сряда на прегледа подробно за този полип и ще споделя да го има като инфо, ако някоя друга се сблъска с това.

# 371
Мамита как ви се струва кръвната захар днес я пуснах

# 372
На мен ми се струва добре. Моята покрай бременността падна с повече от половин единица надолу. Личната ме посъветва, ако ми става лошо да хапна нещо сладко.
Разбира се, препоръчвам да го обсъдиш с АГ и личен лекар, но не виждам нещо спешно или притеснително. Simple Smile

# 373
На мен ми се струва добре. Моята покрай бременността падна с повече от половин единица надолу. Личната ме посъветва, ако ми става лошо да хапна нещо сладко.
Разбира се, препоръчвам да го обсъдиш с АГ и личен лекар, но не виждам нещо спешно или притеснително. Simple Smile
То някой път затова ми е ниско кръвното сиг ,и като ям сладичко ми се оправя .По-добре от колкото да е над референтната 😃

# 374
the happy същото хем вече не е кръвоснабден и само изтича и пак си зацапва. Сега изтече по-голям стар съсирек и се надявам да му е крачето и да приключи. Защо ще ти бият кортикостероиди за дробчетата, ако искаш сподели разбира се. Да знаеш, че се подновяват на 4 седмици, предполагам затова ти предлагат към 31 седмица.
vaniaK, защото от покачването на прогестерона се образуват или нарастват тези полипи, затова се чудя дали сега заради голямата допълнителна доза толкова засили, но ще питам утре.
Още си зацапва, но е точно както по принцип си зацапва от полипа, контракции не съм имала повече от обикновено,  но днес си лежа за всеки случай, и утре ще разпитам на ЖК какво се случва, че нещо усещам тежест, като при цикъл.
Но да при бременност се отстраняват полипи на шийката  само в краен случай, защото увеличава риска от преждевременно раждане.

Всъщност горе долу преди месец имах по-обилно зацапване с нещо като съсирек, но си беше кафяво. Тогава бях и с по-тежка контракция, определено от притеснение. Но като цяло имам стягания на корема. Преди една седмица пак имах, но супер слабо за 2 дни. Слагам си и постоянно утрогестан, та може и той да го подхранва.

Баткото го родих в 34гс супер неочаквано и имаше време само за една инжекция. Беше три дни в кувьоз, но на 6 години започна да заеква. Според всички специалисти не диша правилно, даже и с някакъв уред го тестваха при логопеда. И според мен даде отражение. Затова искат да се подсигурят с дробчетата.

Общи условия

Активация на акаунт