Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Разбирам, дано сега са напълно излишни тези инжекции 🤞🤞🤞🤞

# 376
На мен присъединяването към фб групата не ми се получава. ☹️Линка,който ми прати maimunanaklona нещо не се отваря.

# 377
И аз имах затруднение, но си го копирах и пейстнах в браузера, защото като го цъках директно само ми се отваряше приложението и нищо.
Пробвай и ти го да го пейстеш в браузера след като си се логнала и би трябвало да стане.

# 378
И аз имах затруднение, но си го копирах и пейстнах в браузера, защото като го цъках директно само ми се отваряше приложението и нищо.
Пробвай и ти го да го пейстеш в браузера след като си се логнала и би трябвало да стане.
благодаря. Сега се получи. По рано пробвах, но без да съм влязла във  ФБ от браузъра.

# 379
Днес си видях моя Пухкавел 💙
Вече е цели 500 грама, голямо момче 🥺😊 Видяхме му личицето на 4Д, ми той ми е
одрал кожата 😂  шегата настрана, но ми се стори толкова красив, не знам дали на живо ще има нещо общо 😀
В 22г.с. съм, бебчето си мърда, прозява се, лапа си ръчичката и всичко си му е наред. Просто се е залепил буквално за плацентата и за това толкова слабо се усеща напоследък.
В Петък съм на ФМ, моля се за добри новини и там 🙏

# 380
Някой беше питал  за ОГТТ, но според мен сутрин се отива.
Ето информация малко за по - достоверни резултати :

провежда се само сутрин след 12-часов нощен глад;
предходните 3 дни храната трябва да е съдържала до 200 грама въглехидрати дневно;
през последната седмица не трябва да е имало интеркурентно заболяване с температура, горно- или долнодиспептичен синдром;
по време на теста пациентът не трябва да се храни или да приема течности, освен вода; не трябва да пуши(това за бременните попринцип е ясно) ; не трябва да се разхожда; да липсват силни емоции; да се поддържа нормална температура на околната среда;

В първата половина на б-ста, под влияние на естрогените и прогестерона се увеличава продукцията на Инсулин. Повишава се и чувствителността на тъканите към инсулин. Резултатът е повишена периферна утилизация на глюкоза и спадане на плазменото и ниво
Във втората половина на бременността (след 20 г.с.), се наблюдава хиперинсулинемия, намалена чувствителност на тъканите към инсулин и хипергликемия.
Повишените нива на кортизола, също повлияят майчиния въглехидратен метаболизъм в посока хипергликемия.

През ранната бременност има тенденция към хипогликемия обусловена от :
Предаването на майчина глюкоза към фетуса
Намалено приемане на храна, поради гадене и, или повръщане през ранната бременност

ГД възниква най-често при жени с повишен генетичен риск, бременността е провокиращ фактор.

Консумация на повече полиненаситени мастни киселини - намален риск от ГД.
Увеличена консумация на плодове, зеленолистни зеленчуци, птиче месо и риба - намаля риска от ГД

Увеличената консумация на червено месо, бели брашна, сладкиши, пържени картофи, пица увеличава риска. (разбира се никога няма гаранция, но увеличават риска).
Намаления вит. Ц води до близо 2 пъти по-голям риск от развитие на ГД.
Нива на витамин Д под 20 нг/мл, са свързани с над 2,5 пъти  по-голям риск от развитие на ГД.
 Наднорменото тегло също е рисков фактор.
Затова при рискови фактори е добре да се извърши профилактично изследването за диабет,между 24 и 28 седмица на бременността.
Лечение и поддържане на кръвната захар  разбира се има с лекар. ❤️

Превенция :

Повлияване на рисковите фактори: тегло, начин на живот, хранене.
Редовното проследяване на теглото по време на бременност
Спазване на здравословен хранителен режим,до колкото е възможно това. 🤗🤗🤗

През втората половина на б - ста е налице тенденция към хипергликемия поради:
Диабетогенното действие на плацентарните хормони
Намалена активност на инсулина. Плацентата произвежда инсулиназа, ензим ускоряващ разпадането на инсулина.
Дневните инсулинови нужди нарастват.

Та най-добре е да се започне изследването от сутринта.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 23:07 от Mims1900

# 381
Днес си видях моя Пухкавел 💙
Вече е цели 500 грама, голямо момче 🥺😊 Видяхме му личицето на 4Д, ми той ми е
одрал кожата 😂  шегата настрана, но ми се стори толкова красив, не знам дали на живо ще има нещо общо 😀
В 22г.с. съм, бебчето си мърда, прозява се, лапа си ръчичката и всичко си му е наред. Просто се е залепил буквално за плацентата и за това толкова слабо се усеща напоследък.
В Петък съм на ФМ, моля се за добри новини и там 🙏

Браво pauly, много хубави новини.Не се притеснявай и на фм ще ти кажат хубави неща Blush
Аз май започнах да усещам мойто бебе ама много  рядко и много набързо.Даже и не съм сигурна дали е то.Но имам странни усещания в корема,все едно имам газове  Grinning

# 382
Момичета, някоя имал ли е случай с много остри пробождания?
Вчера към края на работния ден бяха изключително остри - и долу в корема, и отзад в кръста. Едвам се прибрах, трябваше да качвам един ескалатор, който не работи, на средата щях да се откажа от болка.
Като се прибрах, рязко намаля болката. Пак има пробождания, но са само на едно място и при определена поза се усеща.
По-късно днес ще мина на преглед, но не при следващия АГ и ще питам също, но доста се бях притеснила.
Дали е възможно от позата, в която седя да притискам матката и от това да се получава? Иначе бебка си я усещах.

# 383
На мен ми се е случвало.Кратки,но остри болки.Може от преумора да е,може от разтягане на матката.Мисля си контракции ли са,незнам и аз точно.Гледам да не се шашкам,знам че е нормално да има болки чат пат.Аз сега пия и Магнерот и нищо не ме боли засега.И разходките ги сведох до минимум.Почивай си възможно най-много и мисли положително  Blush

# 384
Аз почнах магнерот миналата седмица, преди вчера толкова остри не съм имала, затова се притесних толкова.
Гледам да почивам, ама на работа цял ден на стола си е неудобно честно казано.

# 385
Аз да се облека и да ида до магазина с каката се задъхвам вече не съм за големи обиколки 😀

# 386
Аз май започнах да усещам мойто бебе ама много  рядко и много набързо.Даже и не съм сигурна дали е то.Но имам странни усещания в корема,все едно имам газове  Grinning
Това е Дени 😊

Аз имах такива пробождания в началото на 2 триместър, но се случи само 2 пъти и от тогава, слава Богу, не е.

Иначе и аз вече доста се задъхвам, качването на стълби ми е агония 😂

# 387
  • Пловдив
Gellerbring, за седенето пред компютър ако имаш възможност пробвай да седиш някакво време на тези големите топки за упражнение - https://chiroformoms.com/blogs/mom-talk/ways-to-use-your-exercis … bat%20back%20pain.

С баткото си спомням, че някъде 6 месец я извадих. Сега все още не изпитвам дискомфорт, но съм и с различен стол, та може и от това да е. Гледай и малко да се разхождаш на по-чести интервали.

То и като цяло е полезно за гърба, преди години още като работих от офиса имахме период, в който всички седяхме на такива топки по някакво време (рехабилитатор ни го беше препоръчал). Също и от опит мога да кажа, че помага в предродилна ако имат и разрешават да се ползва - през цялото време подскачах и движението доста облекчаваше болката (а и се предполага, че улеснява прогресирането на раждането).

# 388
Ние в офиса имаме такива топки. Не съм се сетила да ги ползвам. Те наистина после са полезни и за раждането.

# 389
Момичета, някоя имал ли е случай с много остри пробождания?
Вчера към края на работния ден бяха изключително остри - и долу в корема, и отзад в кръста. Едвам се прибрах, трябваше да качвам един ескалатор, който не работи, на средата щях да се откажа от болка.
Като се прибрах, рязко намаля болката. Пак има пробождания, но са само на едно място и при определена поза се усеща.
По-късно днес ще мина на преглед, но не при следващия АГ и ще питам също, но доста се бях притеснила.
Дали е възможно от позата, в която седя да притискам матката и от това да се получава? Иначе бебка си я усещах.

Много си оказна влияние ,матката изобщо не трябва да се притиска ,и жената да се претоварва .Аз съм имала много силни бодежи ниско долу от едната ,или от другата страна ,рядко на моменти още ги имам .Лежах и в болница и им споделих за тези силни бодежи ,и казаха ,че при мен не са контракции ,а от растеж на бебето и разпъването на матката.Магнерота ще го пия до раждането ,но шпа взимам вече само при нужда ,според лекаря ми.Утрогестан също слагам,заради матката ,защото той не е само при кървене.Иди на АГ ,за да се успокоиш и се опитай да си почиваш повече.Ако трябва да ти дадат болничен ,детето е най-важно. Но спокойно ,и на мен се и случвало и е било много остро ,силно .Просто ще те види лекарят и ще ти обясни ,за да си спокойна.❤️Попринцип знам,че бременните не е хубаво да сме много дълго време в принудителна права ,или седнала позиция,трябва да се разходи мъничко ,или да полегне попринцип ,но в някои случаи нама как ,като се работи.И все пак ,ако почнат много тези дискомфорти ,според мен е препоръчително болничен.

За топките според мен тези подскачания в по-напреднала бременност-преди раждането,( в предродилна зала).Иначе е хубаво да се седи на тях ,изглеждат ми удобни 😁

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 11:04 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт