От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 458
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
За съжаление не е пристигнала. Не съм наясно как им работи системата, но винаги когато съм имал повече пратки в рамките на един курс, те са обработвани и излизат заедно с един код за получаване. И вече като дадеш преглед на пратки си излизат всички от курса.
Склонен съм и магазинаж да им платя само да доставят до края на годината. Ако ли не, ще задействам омбудсмана.

# 271
  • София
И при мен така имаше две пратки в курса, едната пристигна, а другата е в задържания камион и в профила се начислява магазинаж. Като ходих да вземам други пратки, ми обясниха, че автоматично са отбелязали и двете като пристигнали при пристигането на половината, затова стои така. Казаха, че не е само на мен, имало и на други хора, на които е отбелязано така в системата, и да не обръщам внимание, естествено няма да се плаща нищо допълнително.

# 272
Пратка, на която на пакета от Амазон пише 249 g, GGBG са ми я измерили 1.050

това в кой Курс, в 1366 от Германия ли? щото там Страшно надписване в интерес на Истината - такова нещо до момента не съм бил свидетел с GGBG, но вече си е пореден факт - мойте пратки в 1366 са надписани около 300%, т.е. истинският им грамаж е 3 пъти по-малък! допълнително, поредната мизерия - тоя курс 1366 дори не тръгна и сега в него товарят и курс 1371, като на всяка нова пратка с маркер пишат "1371" - да отбележат тоя факт. изобщо, с надписването - явно ще поемем всички щетите от курс 1348, а с тая поредна мизерия с курс 1366 и ефективно 2-седмичното му закъснение - явно активно се опитват да (до)разбият бизнеса си! щото той вече си е реално разбит - с тая мизерия с 1348 - едва ли има много останали да поръчват през тях...

# 273
  • София
Според мен част от проблемите с курсовете от Германия идват от това, че вече много хора пазаруват от Амазон с директна доставка до България, която е безплатна при поръчка над 49 евро.  За себе си мога да кажа, че вече така получавам може би 90% от това, което преди поръчвах с доставка от GGBG. Та нищо чудно да не могат вече да пълнят по един камион всяка седмица.

# 274
  • Sofia
Според мен част от проблемите с курсовете от Германия идват от това, че вече много хора пазаруват от Амазон с директна доставка до България, която е безплатна при поръчка над 49 евро.

А цената на поръчваната стока еднаква ли е за Германия и за България? То, много сайтове предлагат директна доставка дотук, ама често цената на артикулите се мени. Simple Smile

# 275
Според мен част от проблемите с курсовете от Германия идват от това, че вече много хора пазаруват от Амазон с директна доставка до България, която е безплатна при поръчка над 49 евро.

А цената на поръчваната стока еднаква ли е за Германия и за България? То, много сайтове предлагат директна доставка дотук, ама често цената на артикулите се мени. Simple Smile
От Amazon е еднаква с тази разлика, че ДДС-то в Германия е 19%, а тук 20% и съответно цената леко скача.

# 276
Та нищо чудно да не могат вече да пълнят по един камион всяка седмица.

до сега пълнеха, но това дори не отговаря на въпроса защо килограмите са така брутално надписани, разбирам да те ударят с кило-две, ама със 7 кила отгоре?! и това като пореден прецедент, щото до сега и то за няколко години - нищо подобно не съм отчитал.

# 277
  • София
Скоро ще станат 2 месеца. Мислите ли, че изобщо ще си получим пратките.
Така изгорях малко преди Брекзит с Габко. 3 мои пратки потънаха вдън земя, те преустановиха дейност, изобщо не ме обезпечиха. Още ме е яд за едни обувки.

Това с големите килограми да грешки, веднъж бяха ми написали 30... На място си го оправят. Не ме притеснява това.

# 278

аз още в самото началото казах, че съм песимист, ама беше на частно съобщение с @Nightshade, щото попаднах на тая тема като търсих в Гугъл "курс 1348" и просто тогава поста на @Nightshade беше един от малкото за проблемът и за това коментирах на лично съобщение с @Nightshade.

Така изгорях малко преди Брекзит с Габко. 3 мои пратки потънаха вдън земя, те преустановиха дейност, изобщо не ме обезпечиха. Още ме е яд за едни обувки.

същата работа и с мен - независимо от всичко Габко не ме обещетиха, изгорях здраво, а и нямах никакви средства, дори като време да се боря с тях. това беше и причината да мина към GGBG, ама те май и рекорда на Габко - ще бият! иначе то по Общи Условия и GGBG още в началото на Септември - трябваше да ни обещетят, т.е. до 14 дена след срока за пристигане на курса, който беше 18.08 - тръгна на 11.08.

Това с големите килограми да грешки, веднъж бяха ми написали 30... На място си го оправят. Не ме притеснява това.

да, ама ако не си като мен и не знаеш колко трябва да ти тежат нещата, да не говорим, че на обичайните опашки - остава само и да почнат да се мерят 10ки пратки, но както и да е...

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 14:36 от Stefan Dimitrov 729516

# 279
Така изгорях малко преди Брекзит с Габко. 3 мои пратки потънаха вдън земя, те преустановиха дейност, изобщо не ме обезпечиха.
Според мен ни мотаят, за да спечелят време и да изпуснем някакви срокове да ги съдим? Или да направят още няколко курса преди да изчезнат и те? Първо се очакваше да пристигне на 13.09:
При взимане на предишната ми бяха казали,че вчера 13.09 ще е тук,но и аз вчера се чух с тях и казаха,че тече и физическа и документална проверка и изобщо не е тръгнал курса от нея и не знаят кога и ще
пуснат мейл на вс,когато имат информация

После станаха 30 дни.
А сега сигурно ще кажат до Коледа...

# 280
Пратка, на която на пакета от Амазон пише 249 g, GGBG са ми я измерили 1.050

това в кой Курс, в 1366 от Германия ли? щото там Страшно надписване в интерес на Истината - такова нещо до момента не съм бил свидетел с GGBG, но вече си е пореден факт - мойте пратки в 1366 са надписани около 300%, т.е. истинският им грамаж е 3 пъти по-малък! допълнително, поредната мизерия - тоя курс 1366 дори не тръгна и сега в него товарят и курс 1371, като на всяка нова пратка с маркер пишат "1371" - да отбележат тоя факт. изобщо, с надписването - явно ще поемем всички щетите от курс 1348, а с тая поредна мизерия с курс 1366 и ефективно 2-седмичното му закъснение - явно активно се опитват да (до)разбият бизнеса си! щото той вече си е реално разбит - с тая мизерия с 1348 - едва ли има много останали да поръчват през тях...
Не, в последния курс от Англия е, който в момента пътува към България. Предполагам, че им е обичайна практика, без значение откъде изпращат.

# 281
Предполагам, че им е обичайна практика, без значение откъде изпращат.

Не, не им е обичайна практика, което си е истина, си е истина и няма да си крива душата - имам много курсове с GGBG и поне на мене за 1ви път отчитам - надписване и то много яко надписване, както вече писах. обаче, също писах, че се опасявам, че сега вече може и да стане обичайна практика - за да избиват загубите - за това трябва да сме нащрек и е хубаво, че вече няколко човека го повдигнахме като (нов) проблем!

Според мен ни мотаят, за да спечелят време и да изпуснем някакви срокове да ги съдим? Или да направят още няколко курса преди да изчезнат и те?

е то като Габко в началото на 2020 ни Ограбиха по-още по-нагъл начин - аз тогава не намерих 1 човек, с който да ги съдя - нищо, че сега "The Catcher in the Rye" само преди няколко поста писа, че е била в същото положение като мене с Габко! сега ще ги видим GGBG - дали ще разграничат себе си като коректни и или доставят пратките или ни обещетят или ще са като Габко, които разбира се - никой запознат с какво направиха 2020, не ползва и аз дори съм изненадан, че имат още някакви клиенти.

[EDIT] допълнително да кажа, че митницата на това селце Субен, я гледах на сателитни снимки и ми изглежда достатъчно малка, просто да няма ресурсите вече около 2 месеца да съхранява праткитени. да не говорим, това какви пари са за Магазинаж. така, че не искам да спекулирам, но ние показваме документи, GGBG - не ни показват документи и пратките ни отдавна вече може да са на Пепел в някой Екарисаж за унищожение.

# 282
Предполагам, че им е обичайна практика, без значение откъде изпращат.

Не, не им е обичайна практика, което си е истина, си е истина и няма да си крива душата - имам много курсове с GGBG и поне на мене за 1ви път отчитам - надписване и то много яко надписване, както вече писах. обаче, също писах, че се опасявам, че сега вече може и да стане обичайна практика - за да избиват загубите - за това трябва да сме нащрек и е хубаво, че вече няколко човека го повдигнахме като (нов) проблем!

Според мен ни мотаят, за да спечелят време и да изпуснем някакви срокове да ги съдим? Или да направят още няколко курса преди да изчезнат и те?

е то като Габко в началото на 2020 ни Ограбиха по-още по-нагъл начин - аз тогава не намерих 1 човек, с който да ги съдя - нищо, че сега "The Catcher in the Rye" само преди няколко поста писа, че е била в същото положение като мене с Габко! сега ще ги видим GGBG - дали ще разграничат себе си като коректни и или доставят пратките или ни обещетят или ще са като Габко, които разбира се - никой запознат с какво направиха 2020, не ползва и аз дори съм изненадан, че имат още някакви клиенти.

[EDIT] допълнително да кажа, че митницата на това селце Субен, я гледах на сателитни снимки и ми изглежда достатъчно малка, просто да няма ресурсите вече около 2 месеца да съхранява праткитени. да не говорим, това какви пари са за Магазинаж. така, че не искам да спекулирам, но ние показваме документи, GGBG - не ни показват документи и пратките ни отдавна вече може да са на Пепел в някой Екарисаж за унищожение.
Ами и аз точно това попитах преди няколко поста:
“ А някой от …. въпросният курс, дали получи документ, който удостоверява по някакъв начин, че камионът е на митница, а не…… в някоя нива да речем….. Защото всички получихме искане от GGGB за документи, удостоверяващи съдържание и заплатена сума на пратките, а от тяхна страна реално само тяхната история”
Преди два дена им писах и….. никой не си прави труда да ми отговори какво се случва. Подозирам , че следят кореспонденцията ни тук и се ориентират в настроенията и намеренията ни. За сега са спокойни, че само питаме.

# 283
Ами и аз точно това попитах преди няколко поста:
“ А някой от …. въпросният курс, дали получи документ, който удостоверява по някакъв начин, че камионът е на митница, а не…… в някоя нива да речем….. Защото всички получихме искане от GGGB за документи, удостоверяващи съдържание и заплатена сума на пратките, а от тяхна страна реално само тяхната история”
Преди два дена им писах и….. никой не си прави труда да ми отговори какво се случва. Подозирам , че следят кореспонденцията ни тук и се ориентират в настроенията и намеренията ни. За сега са спокойни, че само питаме.

няма спор - така е. аз преди няколко поста бях сложил и връзки към Митническите Закони на ЕС. Съхранение до 90 дена, се води кратко-срочно, но изисква Договор с дадената Митница, щото пак струва пари. Съхранение над 90 дена се води ДългоСрочно и освен договор за парите и още нещо изискваше, ама сега ми се губи. така, че дори простото съхранение на Митница, не е толко просто да бъде уредено, а и струва маса пари - за 2 месеца, може би далеч повече от стойноста на пратките ни на всички взети заедно.

обаче, на база горчивият ми опит с Габко през 2020, който се оказа, че тука има поне още 1 попарен по същият начин - потребител "The Catcher in the Rye" - поединично или с коментари - няма да постигнем нищо...

# 284
  • София
Онзи ден на стария си имейл получих имейл от Габко, че сменили адреса а у. Не съм се зачитала, но нали бяха преустановили дейност. Може сегашното да е нелоялна конкуренция. Спекулирам, разбира се.

Моите пратки са на стойност 65лв, но проблемът е, че си ги искам.

Общи условия

Активация на акаунт