От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 57 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И аз взех днес две пратки, пристигнали там на 23 и 24 и тръгнали насам с курса на 29 септември.

# 331
  • София
Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема!
Направих поръчка от този сайт:https://fyrelondon.com/collections/all-items
Разбира се с предварително заплащане.Имам имейл за направената поръчка,но от тогава вече почти месец нищо не се случва.Писах имейли,но нямам отговори.Какво мога да направя?

# 332
Разбира се с предварително заплащане.Имам имейл за направената поръчка,но от тогава вече почти месец нищо не се случва.Писах имейли,но нямам отговори.Какво мога да направя?
Може да прочетете мненията на други техни клиенти https://www.trustpilot.com/review/fyrelondon.com

# 333
  • софия
Получих мейл от GGBG, че австрийците са, ги ин формирали официално, че се извършва проверка. Така, че може да се успокоим, че не горят четки, авточасти, маратонки, лаптопи в екарисажа Grinning
Молят пак да изпратим документи.
Имам и получена пратка в София и друга на път.
Така, че... Дишайте Blush

# 334

Да се обърнете към банката и да искате оспорване на транзакцията, защото нищо не получавате. Само не се мотайте, защото има срокове.

# 335
И аз днес получих подобен имейл,като преди това им писах в формата на сайта им !!! А документите съм им изпратил още на 16.09,като ме подканват да пазарувам и че в слеващите им  курсове нямало проблеми 😂🤣🤣

# 336
ДДС-то им го връщат при Износа от Великобритания, каквото са декларирали като стойност, т.е. то вече е покрито в платените от нас пари за продукта!
Тази част ми е интересна и на мен. Какво са декларирали като стойност, като при тях няма описване на пратки, както при други посредници. Те няма как да знаят стока за 5 лв или за 500 лв превозват..

поне мойте неща като от компании и като по-скъпи - всичките имат найлонови пликове с фактурата в тях, т.е. са видими стойностите. така, че както поне аз съм си го представял до сега, че големите и скъпи неща стойността им е ясна, поради току-що споменатото. други видими неща като Брони, Гуми и т.н. може да предположиш приблизителна средно-пазарна цена.

другите малките, като не помня кой точно, но някой тука беше споменал, че имал 6 пратки на обща стойност 65 лева от иБей и с неясно съдържание в злощастният курс - те реално субсидират големи като мойте, защото до 30 евро (или беше до 15 евро, стойност на пакет ДДС не не държи), т.е. никоя от тези пратки няма митнически такси 5 лева е надплащане и се получава ала-НЗОК схема, т.е. споделени митнически разходи.

допълнително, ти за всеки курс - дори за такъв от Германия, трябва да имаш някаква идея за поне средно-статистическа стойност - иначе, как ще го застраховаш в случай, че стане нещо, като примерно катастрофа и камиона изгори в злополуката?

може да не е точно до стотинката по описаната по-горе процедура, но поне аз очаквам да е близко закръглено - ако някой ме прави Контрабандист без мое съгласия, т.е. изобщо никаква стойност не отчитат при курс от ЮК - това е само поредната причини да спра да ползвам услугите му!

иначе, от САЩ винаги са ми искали документи, ама там винаги квото съм купувал е било от човек и без фактура на или вътре в кашона.

Получих мейл от GGBG, че австрийците са, ги ин формирали официално, че се извършва проверка. Така, че може да се успокоим, че не горят... в екарисажа Grinning
Така, че... Дишайте.

т.е. същото, което вече 2 пълни месеца ни се повтаря - от тръгването на курса на 11-ти Август, какво точно е Новото и Успокоителното?!

ти видя ли ги, че не са изгорени вече и 60 дена къде ги съхраняват?!

що примерно не пратиха някой - самолетните билети са безпари на фона на казуса, да ни направи едно ТикТок видео поне - как пратките ни се съхранявам и се пазят от Влага и климатични условия - да не получиме накрая - пакети - в мухъл?

смешно е, подобно поведение и също жалко и то от Компания правеща Милиони от нас потребителите им - и да ми ги доставят накрая - аз вече съм загубен завинаги клиени, GGBG са вече като Габко - в спъсъкът ми - За Бога Братя и Сестри - Не Ползвайте.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 22:05 от Stefan Dimitrov 729516

# 337
Фирмата трябвало да знае стойността на пратките, която той самият не е обявил за да си спести парите за застраховка, но очаква при инцидент фирмата да му покрие пълната стойност на превозваната стока. Върти, суче, всички са му виновни, но той ще продължи да не си застрахова пратките. Ходи пращай и куриерски пратки без обявена стойност и после си чакай обезщетението.
Няма легална и работеща формула за този тип внос. Точка!  Всичко, което може да бъде наречено легално, би включвало или двойно данъчно облагане, или индивидуално административно обслужване, което да го обезсмисли за целите, за които се използва този превоз. Ако има хора, които за тези няколко години не са го разбрали, те или са много глупави, или се правят на такива.

# 338
ДДС-то им го връщат при Износа от Великобритания, каквото са декларирали като стойност, т.е. то вече е покрито в платените от нас пари за продукта!
Тази част ми е интересна и на мен. Какво са декларирали като стойност, като при тях няма описване на пратки, както при други посредници. Те няма как да знаят стока за 5 лв или за 500 лв превозват..

поне мойте неща като от компании и като по-скъпи - всичките имат найлонови пликове с фактурата в тях, т.е. са видими стойностите. така, че както поне аз съм си го представял до сега, че големите и скъпи неща стойността им е ясна, поради току-що споменатото. други видими неща като Брони, Гуми и т.н. може да предположиш приблизителна средно-пазарна цена.

другите малките, като не помня кой точно, но някой тука беше споменал, че имал 6 пратки на обща стойност 65 лева от иБей и с неясно съдържание в злощастният курс - те реално субсидират големи като мойте, защото до 30 евро (или беше до 15 евро, стойност на пакет ДДС не не държи), т.е. никоя от тези пратки няма митнически такси 5 лева е надплащане и се получава ала-НЗОК схема, т.е. споделени митнически разходи.

допълнително, ти за всеки курс - дори за такъв от Германия, трябва да имаш някаква идея за поне средно-статистическа стойност - иначе, как ще го застраховаш в случай, че стане нещо, като примерно катастрофа и камиона изгори в злополуката?

може да не е точно до стотинката по описаната по-горе процедура, но поне аз очаквам да е близко закръглено - ако някой ме прави Контрабандист без мое съгласия, т.е. изобщо никаква стойност не отчитат при курс от ЮК - това е само поредната причини да спра да ползвам услугите му!

иначе, от САЩ винаги са ми искали документи, ама там винаги квото съм купувал е било от човек и без фактура на или вътре в кашона.

Получих мейл от GGBG, че австрийците са, ги ин формирали официално, че се извършва проверка. Така, че може да се успокоим, че не горят... в екарисажа Grinning
Така, че... Дишайте.

т.е. същото, което вече 2 пълни месеца ни се повтаря - от тръгването на курса на 11-ти Август, какво точно е Новото и Успокоителното?!

ти видя ли ги, че не са изгорени вече и 60 дена къде ги съхраняват?!

що примерно не пратиха някой - самолетните билети са безпари на фона на казуса, да ни направи едно ТикТок видео поне - как пратките ни се съхранявам и се пазят от Влага и климатични условия - да не получиме накрая - пакети - в мухъл?

смешно е, подобно поведение и също жалко и то от Компания правеща Милиони от нас потребителите им - и да ми ги доставят накрая - аз вече съм загубен завинаги клиени, GGBG са вече като Габко - в спъсъкът ми - За Бога Братя и Сестри - Не Ползвайте.

Здравейте, а какво е станало с Габко, тъй като съм пропуснал този момент в историята им?

# 339
Имаше около Брекзит един казус - спряха да приемат пратки, но изобщо не уведомиха по имейл за това. Имаха някакво обявление на сайта си от днес за утре кога е последната дата за приемане на пратка в офиса им. В резултат аз поне загубих 7-8 пратки, бяха от ибей и така и не разбрах тия пратки къде отидоха после. И други неща, надписване на пратки (идва кашон от DHL с тегло върху него 900 гр, а те ми го таксуваха като за 2 кг), начинът им на комуникация и др.

# 340
Няма такова нещо за Габко ,от фирмата бяха обявили кой е последния им курс и че спират да приема на пратки от Англия тогава.Аз съм изключително доволен от тях защото имах загубена от тях пратка която  ми обещетиха на 100%.Винаги си дигат телефона и ме е яд че не се върнах за Англия при тях малко по рано,за Германия не съм спирал да ги ползвам и също съм доволен. С GGBG  приключих въпреки , че ме приканват да ги ползвам и че в следващите им курсове нямало проблеми😂.Относно последния им имейл ,документите на мойте пратки съм им ги представил още преди повече от месец защото ми ги поискаха в ,,пишете ни" формата им за комуникация,както и на имейл.Малко ми е съмнителна развръзката,като си мисля че сме прецакани с този курс.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 17:24 от onicks

# 341
И аз да се запиша, че съм от хората с пратки от двата липсващи курса. Понеже не съм ползвател на форума, регнах се само заради това, ако има нещо организирано за жалби, съд и т.н. пишете ми твърдо съм да се включа и аз.

Не са ми за много пари пратките, но реално бяха на далавера търгове от ебей и втори път няма да ги намеря пак на тия пари, така че и аз съм в графата пропуснати ползи. Тия им иде да им запаля офиса вече, изключителни дразнещи и нагли хора.

# 342
  • София
Няма такова нещо за Габко ,от фирмата бяха обавили кой е последния им курс и че спират да приемата пратки от Англия тогава.Аз съм изключително доволен от тях

Това е лъжа. Имам 3 пратки в предпоследния им обявен курс, които никога не получих. Нито ме обезщетиха, нито реагираха на опита ми да ги контактна. Някоя кранта си ги е прибрала в суматохата.

# 343
Няма такова нещо за Габко ,от фирмата бяха обавили кой е последния им курс и че спират да приемата пратки от Англия тогава

Обявиха, че прекратяват - от днес за днес, в момент, в който вече пътуваха пратките към тях, и така и не чух повече нищо за тях. Стефан също си беше изпатил по същия начин, така че не казвайте има, или няма такова нещо.

# 344
  • Sofia
Оф, аз от тия GabCo се разкарах доста преди това – когато веднъж се опитаха да ме шантажират да им платя несъществуващо ДДС.
Освен това, фактът, че раздаваха пратки в точно определени дни и часове, беше много досаден.

Иначе, съчувствам на всички, които имат пратки в задържания курс на GGBG. Много е неприятно, действително! Все пак, вярвам, че от GGBG правят всичко възможно да решат проблема.

Общи условия

Активация на акаунт