Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 521
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
Значи аз най-рано съм почнала с тонове - 33 +4 г.с. и до секциото ще са всяка седмица.

Според мен отиди на друго място да си ти запишат тонове и да ти кажат какво - що. То е процедура за 20 минути и можеш да я направиш навсякъде, където имат тази машинка с коланите.

# 601
kebidas, настоявай за тоновете...аз за първи път чувам, че се следят тоновете само при патология...за бактериите в урината не знам какво да кажа, но аз моята док я питам за всичко, дори и да е глупаво...така че, пак си направи устата за всичко😁, не си бременна 100 пъти в живота и сега и това да те тревожи
Няма Смисъл, аз цяла седмица преди да се обърне нашата госпожица правих упражнения по3-4 мин. 2 пъти на ден, докато ММ не ми се скара, че щом док не ми е казала, да не си правя експерименти, но факт- 34 седмица беше обърната, много се моля след седмица пак да си е така

# 602
Тоновете се следят при всяка бременност. Наистина при патологична започват от доста по-рано. Аз от 28-ма ходя през две седмици. Другата седмица започвам да ходя всяка седмица, докато дойде датата на секцио.
С предишната бременност за първи път ме закачиха на апарата в предродилна зала Grinning но тогава родих в 31 г.с.
За мен си трябва настояване. Но това е след опита ми, който е горчив, но за радост с красив край. Просто ще спомена, че в деня на преждевременното ми раждане бях на преглед на обяд, както и на следващия ден видях лекаря, говорихме и той ми каза, че ставали такива неща. Е, добре .. голямо успокоение, но детето беше 1 месец далеч от мен. Да не говоря през какво минахме след това.
Някак вече предпочитам второ мнение, друг независим специалист да си каже. Не разчитам на един само.
Затова, момичета, настоявайте, искайте. Особено тези с първа бременност, питайте, разпитвайте.
 Въпреки, че вече му се вижда края и скоро всичко ще завърши щастливо ❤️

# 603
Аз също имах бактерии в урината, пуснахме стерилна, която излезе чиста и се оказа, че просто пробата е била замърсена.
А относно тоновете - викат ме през 10 дни от 32-ра г.с., като последно ще ходя 35-36 г.с. За мен беше странно предвид, че знам, че последния месец дори всяка седмица се ходи 🙄

# 604
По скоро си търси друг лекар Joy

Това в кой град се случва, ако не е тайна?
Какви са бактериите в урината?

И аз вчера сефте бях на тонове 34+2. Всичко мина супер само дето още не се е обърнала и доста се напрегнах от тая мисъл. Не искам секцио, не искам поредната интервенция, а тая малката от сега си налага собственото мнение 😃
Почвам днес всякакви упражнения, молитви, ще седя на швейцарска топка, ако трябва и Ходжа ще повикам, но ще я обърна 😆
Спокойно ще се обърне нашия младеж сега в 36 седмица се обърна след като се настроих за секцио, а вчера на прегледа ни шашна и се чудя какво да избера дали да го чакаме той да си реши кога иска да излезе или да действаме 🤷🏽‍♀️

# 605
Молебен за обръщане правя тогава Hands Pray
Ти някакви гимнастики правила ли си или само си се обърна?

# 606
При мен тоновете започнаха в 30г.с. До 9ти месец ще са през две седмици, след това всяка. Това е практика в болницата, в която се следя. Много ми е странно това  как навсякъде и при всеки лекар е различно.

# 607
При мен тоновете започнах в 36 седмица. Тъй като се следих по здравна каса при един лекар, там няма практика преди 36 седмица да се прави запис на тонове ако бременността протича нормално. Така беше и при първата ми бременност. От 36 седмица се следя в друга болница и там даже се учудиха като казах, че все още не съм започнала тоновете. Но както казаха останалите дами, тоновете са препоръчителни последните седмици, за да се види, че всичко с бебето е наред. Нормално и да сме стресирани сега, не е нормално според мен лекар да казва, че се притесняваме прекалено, в правото си сме, а те са длъжни да отговарят на всеки въпрос, дори и "глупав".

# 608
  • София
А освен бебето, следят и матката за контракции - хич не е маловажно.

# 609
Аз ако не бях питала лекаря си по здравна каса, той нямаше да се сети да ми каже да ходя на тонове. Малко си е отвеян 🤷🏼♀ та за всяко нещо трябва да го питам аз. Та той ми каза да ида в 35та седмица (щом искам) и който е дежурен да ми ги разчете. На тоновете се установиха регулярни контракции и ме настаниха за задържане. Та ако не го бях питала и не си бях решила сама да ходя, не знам дали нямаше да съм родила вече. При все че знаеше че имам контракции още от 4ти месец. Малко очакват докторите от нас да знаем какво става и какво да очакваме, кое е ок и кое не, все едно сме бременни за 10ти път и сме изкарали кратък курс по медицина.
Съветвам всички да си задавате всякакви въпроси към лекарите, колкото и тъпи да Ви се струват. Better safe than sorry, нали така 😇

# 610
С баткото тоновете ги почнахме в 34та, но аз бях с контракции и там ги следяхме, защото моите болки бяха менструални и апаратът не ги отчиташе като контракции, а основно те ме притесняваха.
Спомням си, че искаха да ме гледат за разкритие в 37, но сутринта преди прегледа ми изтекоха водите и той се роди в 37+4 😃
Сега ми предстоят във вторник, живот и здраве, понеже влизам в 34та тогава.
За мен лично си беше спокойствие като ходех, заради въпросните болки, които смятах за контракции и които ми скъсяваха шийката, втвърдявания не съм имала никога, сега имам само когато постоя права повече време.

# 611
Аз се реших да си имам лекар който да ме изражда,да не е при дежурен и като му споменах за дати и такива неща,каза че е хубава дата,но ще ме натиска за нормално 😃😒Толкова директен направо ме уби.И също го питах за тонове каза че от 35та ще почна(другата седмица)заедно с това и останалите прегледи.

# 612
И мен моят ме натиска за нормално , но доста ме е страх и не знам какво ще реша в последствие. Според него съм щяла да се справя ,но ми е за първи път и.....
Аз се реших да си имам лекар който да ме изражда,да не е при дежурен и като му споменах за дати и такива неща,каза че е хубава дата,но ще ме натиска за нормално 😃😒Толкова директен направо ме уби.И също го питах за тонове каза че от 35та ще почна(другата седмица)заедно с това и останалите прегледи.

# 613
Вие сигурно сте се паднали на единствените двама лекари дето натискат за нормално, а вие искате секцио Grinning Какво нещо е съдбата....

# 614
Анастасия, ти всяка седмица ли ще пътуваш за тонове? Как се чувстваш в колата?
Момичета, знам, че го обсъждахме, обаче хич не ми е ясно с изплащането на болнични. Моля ви да ме насочите ако има тема във форума да попитам там кога ще изплащат януарски болничен, да не спамя тук.

Общи условия

Активация на акаунт