Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 215
  • 798
  •   1
Отговори
# 720
Иначе исках да чуя по другите училища как е, защото от близки като слушам как завишават оценки с една единица за старание, започнах да се чудя аз ли набутах детето си на грешното място…
Сега като се зачетох, да не сте в Лиляната?

# 721
Имам чувството, че на някои учители основната цел е да отвратят децата от ученето.
Иначе при нас ако оценката от втория срок е по-висока с една единица пишат нея, ако е обратно изпитват, за да напишат по-високата. Разликата ако е по-голяма от единица – средноаритметично.

# 722
  • Пловдив
Иначе исках да чуя по другите училища как е, защото от близки като слушам как завишават оценки с една единица за старание, започнах да се чудя аз ли набутах детето си на грешното място…

Не, в Княз Александър. Там явно тенденцията си е такава. По друг предмет при 5,33 се моли да го изпитат, но получи отказ и му оставиха 5, защото други ще изпитвали с по-нисък успех и за него нямало да има време. Изобщо толкова е разочарован, че си представям как ще учи догодина.

# 723
При нас учителката по БЕЛ същото казала на дъщеря ми " Пет е добра оценка няма за да си я повишаваш."

# 724
  • shumen
Моя по БЕЛ също му е оставила 5.Нямало време да го изпита,че била изпитвала други деца с по ниски оценки.

# 725

Не, в Княз Александър. Там явно тенденцията си е такава. По друг предмет при 5,33 се моли да го изпитат, но получи отказ и му оставиха 5, защото други ще изпитвали с по-нисък успех и за него нямало да има време. Изобщо толкова е разочарован, че си представям как ще учи догодина.
Дъщеря ми е там с м-ка. Никакви такива впечетления нямам.

# 726
Какво й е на Лиляната?

# 727
  • shumen
Вчера все пак му е дала шанс на моя госпожата по БЕЛ и го е изпитала за 6.Успял е да се пребори и му е оставила 6 за срока и годината.

# 728
  • там където има винаги вятър
Свърши и тая учебна година. Много добре, с 5.50.
Днес и утре внучката е на екскурзия с хотел в  Златни пясъци, а от снощи при нас  е дъжд, дъжд, студ Rage. Дано по морето времето е по-хубаво, че децата се радват на басейна в хотела. Имат посещение на делфинариума само и на връщане - на прословутия, хвален и хулен, "Исторически парк".

Весела и здрава ваканция на всички деца!!! Да си починат, да си я изкарат добре - че след 3 месеца, с бодра песен в 6 клас. Радвам се че сме в град, далеч от софийската треска за прием в гимназиите след 7 клас. Четейки другите теми, родителите вече търсят школи и частни учители Thinking

# 729
  • София
След трудното начало на годината, с болести и много лоши оценки, с много помощ от моя страна шерката завършва само с една петица. И то не по математика., а по ЧП. Laughing Сега ще я оставя малко да почива, после купувам христоматия и да чете. А междувременно се оглеждам за учител по математика за през лятото, въпреки шестицата, с която завъши.
Весело лято на всички!

# 730
  • София
Ех, дочакахме го този край на годината, тегава беше и за двама ни.

Лятото няма да е както го планирахме, вчера ни изненадаха с огромно домашно по литература за ваканцията. Не само четене, но и всички стихотворения наизуст, подробен читателски дневник с "анализ" на произведенията.
Все повече ме дразни тази учителка.

Хубава ваканция желая на децата, заслужена е.

# 731
mama iasi , за посещението на историческия парк ще кажа по сливенски "въййй". Туй нещо не бих го посетила, а е до нас. По-добре в Провадия да дойдат, историческия музей да посетят. Иначе за съжаление другите ни забележителности ги занемариха. На Калето е хубаво, но май не останаха указателните табели, мостът е за ремонт. Хубаво е да се посети Солницата, но когато има дни на отворени врати (когато приключват сезона - около 22.09, напоследък и по великденските и майски празници). Изнасят беседи, интересно е.
Времето тук е дъждовно.

Моята дъщеря приключи с отличен успех. Радвам се, защото положи усилия и има резултат . Вярно, че може би в малките градове като нашия, изискванията да са по-малки,  но има хубаво ядро в класа, има конкуренция. Казвам на дъщеря си, че това, че се познаваме с учителите не е привилегия, а отговорност и задължения.

Хубава ваканция на всички!
Бъдете здрави! ❤️

# 732
  • Варна
Оф, тоя исторически парк... Пълен ужас, щом от училище водят организирано децата баш там, вместо в някой читав музей, каквито има много. Това, че е бутафория е най-малкият му проблем.
Завършват и нашите, днес като за последно им обърнаха смените и ги искаха в 7:30 на училище. Без чанти, с почерпка и... в 7:30. Акъл няма това ръководство. Но карай да върви.
Грейпфрут,
е тая вече се олива вашата. Само списък с произведения имат нашите, без дневници, анализи и наизустяване. И по математика четните номера от раздел Б от книгата за ученика Mr. Green
Тук е мрачно и вали, току-що ми писа по вайбър "прибрах се, забравих, че имам чадър и целият се намокрих" hahaha

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 10:43 от Месечинка виторога

# 733
  • София
Олива се, да. Че и книга по избор им е сложила, това със сигурност ще го пропуснем. Стихотворенията ще ги учим в дните преди началото на шести клас, или даже след това, според реда им в учебника.

# 734
  • Варна
В нашия списък са три и не са особено дълги. И на нашите учителката е писала, че ще се учат наизуст, но не ги е дала точно за ваканцията. Въобще не мисля да го занимавам, когато им дойде времето. След Хайдути някакви си 5-10 куплета не могат да го изплашат.

Общи условия

Активация на акаунт